Trabzon Havalimanı ile ilgili yeni gelişme! TÜRSAB Başkanı Kantarcı Haber61’e konuştu

TÜRSAB Başkanı Volkan Kantarcı Haber61’e açıklamalarda bulundu.

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, Haber61’e yaptığı açıklamada denetim konusunda hassas olduklarını, denetimin sektörün her alanında olması gerektiğini vurguladı.

Kantarcı, Trabzon Havalimanı konusunda Dış hatlar terminali ile ilgili olarak bakanlığın çalışma yaptığını ve bir genişleme olacağını söyledi.

Trabzon Havalimanı ile ilgili yeni gelişme! TÜRSAB Başkanı Kantarcı Haber61’e konuştu

Kantarcı şu ifadeleri kullandı;

TURİZMDE SÜREKLİLİK DEVAMLILIK ÇOK ÖNEMLİ

İç Hat ve Dış Hatlarla birlikte ciddi bir hava trafiği yoğunluğu var. Ağustos ayında bu sayılar biraz daha arttı. Toplam 30’a yakın direk dış hat uçuşu Trabzon’a geliyor. Tabii ki bu günlere göre değişiyor. Bu beklentinin gerçekten üzerinde bir rakam. Bu yoğunluktan neredeyse bütün esnafımız istifade ediyor. Ama turizmde süreklilik devamlılık çok önemli. Bu devamlılığı sağlayabilmemiz için geçirmiş olduğumuz sezonda hem turizm paydaşları hem esnaf olarak yanlış yapmamamız gerekiyor. Yerli ve yabancı turistlere bir esnaf gibi düzgün bir şekilde davranmamız gerekiyor.

DENETİM KONUSUNDA HASSASIZ

Bizim bir denetim ekibimiz var. TURSAB olarak denetim konusunda hassasız. Pandemi sonrasında bölgede etkili değildik. Turizm çok farklı halkalardan oluşan bir sektör. Bu halkalardan birisinde yanlışlık olduğu zaman diğer halkaları da olumsuz şekilde etkiliyor. Bizim bu süreci eksiksiz yönetmemiz gerekiyor. Sadece yol denetimi değil. Restoranlara tesislere, otellere seyahat acentelerimize yani sektörün her tarafında denetim olması gerekiyor. Bazen bana sitem ediyorlar bu kadar denetimi neden istiyorsunuz diye. Bu bir güçse bizim bu gücü kontrol etmemiz gerekiyor. Denetimsiz kesinlikle olmuyor. Şikâyetler size geldiği gibi bize de geliyor. Turizm hareketliliği ve bölgemize gelen turist sayısı arttıkça eksiklikler ve yanlışlıklar olabiliyor. Mühim olan bunları minimize edebilmek. Son 1 ayda da yoğunluğa bağlı olarak şikayet sayılarında da artmalar oluyor. Bundan dolayı da Tarım İl Müdürlüğü, Zabıta, kolluk kuvvetleri, İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün bize destek vermesi gerekiyor. Denetim denince insanın aklına kötü şey geliyor. Ama bunlar insanlarımızın güvenliği için. İç Hat ve Dış Hat gelen kısmında büyük boardlarda güzel bir değerlendirme yapılabilir. Rent a Carlarda da sıkıntılar yaşanıyor. Turist aracını vermeye rent a car a gidiyor problem yaşıyor şikayet etse uçağını kaçıracak. Dolayısıyla turizm polisi havalimanında ve şehir merkezlerinde olsa biz eminim sıkıntıları çok çabuk minimize ederiz.

Trabzon Havalimanı ile ilgili yeni gelişme! TÜRSAB Başkanı Kantarcı Haber61’e konuştu

TRABZON DIŞHATLAR TERMİNALİNDE GENİŞLEME YAPILACAK

Dış Hatlar terminali ile ilgili bizlerin de sürekli talepleri oluyor. Bununla ilgili olarak Dış Hatlar Terminali’nde bakanlık tarafından değerlendirme yapıldı. Var olan Dış Hat Terminali’nde bir genişleme yapacaklar. Yine az önceki konumuza dönecek olursak denetim şart. Çünkü bütün sektörlerde iyilerin yanında kötü değerlendirmeler ve kötü ticaret yapanlar da olabilir. Buna mahal vermemek için devlet kamu ve yerel yönetim çıkacak diyecek ki esnafım ben senin yanındayım. Biz demiyoruz ki bütün sektörler olarak biz dökülelim herkes sahaya çıksın esnafımıza ceza yazalım. Eksikleri gidermek ve onları uyarmak için, düzelmiyorsa da bölge turizmine ülkemizin girdisine de zarar vermemek adına cezai uygulamalar şart. Bir noktadan sonra ceza olmazsa olmaz çünkü caydırıcı oluyor.

KIŞIN DOĞU KARADENİZ KARLI, YOLLAR KAPALI ALGISI VAR

Kışın genelde Doğu Karadeniz çok karlı ve yollar kapalı diye bir algı var. Yolların hepsi de açık Ayder de açık Uzungöl de açık. Bu dönem gerçekten bir yoğunluk var. Uçak bulamayan Ortadoğulular tarafından hep öteleniyor. Bir defa bu sezon bir şekilde uzuyor. Beklentimiz o ki önceki yıllarda haftada 2-3 seferimiz vardı. Bu sene bu seferlerin sayısı çok daha fazla olacak.

AVRUPA PASTASININ YENİDEN KAZANILMASI GEREKİYOR

Avrupa pastasını yeniden kazanılması gerekiyor. Biz Doğu Karadeniz Bölgesi için dış pazarda biraz daha farkındalıklı bir tanıtım istiyoruz. Yerelde turizm konseyleri ve paydaşları ile beraber ziyaretlerimiz çalışmalarımız oluyordu. Ama devlet kanalıyla tek elden en güçlü tanıtım olan TGA ile birlikte bunu biraz daha üst seviyelere çıkartmamız gerekiyor.

Haber61 - Haber Servisi -

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber