KPSS Lisans 1.’si Trabzon’dan çıktı! Genç mühendis hazırlananlara tavsiye verdi

2022 Kamu Personel Seçme Sınavı Lisans/Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (KPSS Lisans / ÖABT) Sonuçları açıklandı.

Sonuçlara göre Trabzon’un Akçaabat İlçesi Salacık mahallesinden 27 Yaşındaki İnşaat Mühendisi Ömer Faruk Serdar, 1 Milyon 159 bin 459 aday içerisinden, KPSS-1’de Türkiye 4.’sü, KPSS-2 ‘de Türkiye 2.si ve KPSS-3’te Türkiye 1.si olarak önemli bir başarıya imza attı.

İstanbul Havalimanı’nda İnşaat Mühendisi olarak görev yapan Serdar, Haber61’e yaptığı açıklamada herhangi bir kursa gitmeden bu başarıyı elde ettiğini söyledi. Serdar, “Hafta içi işten geldikten sonra günde 3 saat, hafta sonu da 7-8 saat ders çalıştım” dedi.

Serdar, Amacının askere gidip geldikten sonra Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ)’nde İnşaat Mühendisi olarak çalışmak olduğunu belirtti.

KPSS Lisans 1.’si Trabzon’dan çıktı! Genç mühendis hazırlananlara tavsiye verdi

ASKERE GİDECEK

Sınavı kazandıktan sonra çalıştığı yerle ilişkisini kestiğini belirten Ömer Faruk Serdar, “27 yaşındayım. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunuyum. İstanbul Havalimanında işe başlamıştım. 4 buçuk yıldır orada çalışıyordum. Sınavdan başarı elde ettiğim için dün itibariyle ilişkimi sonlandırdım. 10 gün sonrada askere teslim olacağım” dedi.

“MOTİVASYONU SAĞLAMAK ÖNEMLİ”

KPSS’ye hazırlanırken motivasyonu sağlamanın önemli olduğuna dikkat çeken Serdar, “2020’de de sınava girmiştim. 91 küsur puan almıştım. Orada ki tecrübe benim için önemliydi. Çalışırken sınava hazırlandım. Hafta içi işten geldikten sonra günde 3 saat, hafta sonu da 7-8 saat ders çalıştım. Yorulduğum günler bıraktım. Full ders çalışmadım. Motivasyonumu sağlamam gerekiyordu. Bu başarıyı elde ettim. Tabii temelin biraz sağlam olması lazım. Temeli sağlam olmayan arkadaşların daha fazla çalışması lazım. Benim Türkçe ve matematiğimde temelin sağlamdı. Teknik üniversite çıkışlı olmam da bunda etkili. Tarih, coğrafya ve vatandaşlık kısmına daha fazla ağırlık gösterdim. Türkçe ve Matematiği de boş zamanlarımda tekrar ettim. Matematiği iyi olmayan arkadaşların çok fazla matematik çalışıp o süreyi hızlandırması gerekiyor” şeklinde konuştu.

TAVSİYE VERDİ

Sınava hazırlananlara tavsiye veren Ömer Faruk Serdar, “Tavsiyem şu; önemli olan harıl harıl ders çalışmak değil. Belli bir yerde de kafayı toplamak. Bu sınavın %50’si çalışmaksa %50’si irade göstermek, motivasyonu sağlamak bence. Bu sene iptal süreci yaşadık. İki sınav arasında süreç herkes için çok yorucuydu. Benim içinde öyleydi. Bu süreçte anne babasını kaybedenler oldu, askere gidenler oldu. Bu sene resmen bir psikoloji sınavıydı. Bu sınava girip tamamlayabilmek bir başarıdır.” dedi.

“KENDİ İMKÂNLARIMLA HAZIRLANDIM”

Sınava kendi imkânlarıyla hazırlandığını belirten Ömer Faruk Serdar, “KPSS kursuna yazılmadım. İnternet ortamında gereken videolar var. Kitap masrafı çok fazla bayağı bir harcamam oldu. Kendi imkânlarımla hazırlandım. 120’ye yakın deneme sınavı çözmüşümdür. 30 kitap bitirmişimdir yaklaşık” dedi.

“HAVACILIĞI SEVİYORUM”

Hedefini açıklayan Serdar, “bundan sonraki hedefim DHMİ’de inşaat mühendisi olarak çalışmak istiyorum. Havacılığı seviyorum. İstanbul Havalimanında çalışmış olmamın da bir etkisi var bu isteğimde tabi” ifadelerini kullandı.

Haber61 - Haber Servisi - 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Videolar