Başkan Genç Fenerbahçe’nin yaptığı başvuruya sert çıktı

Başkan Ahmet Metin Genç, Fenerbahçe’nin Trabzonspor’un 2021-2011 sezonu şampiyonluğu ile ilgili resmi sitesinde yer alan ibarenin kaldırılması için TFF’ye yaptığı başvuruya sert çıktı.

Trabzon’da Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Fenerbahçe’nin Trabzonspor’un 2010-2011 sezonu şampiyonluğu ile ilgili resmi sitesinde yer alan ibarenin kaldırılması için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’na yaptığı başvuruya sert çıkarak “hiçbir Allah’ın kulu 7. Şampiyonluk ibaremizi kendi sitemizden kaldıramaz. Kıyamete kadar o orada kalacak. Kıyamete kadar da Fenerbahçe şike ile anılmaya devam edecek” dedi.

Başkan Genç Fenerbahçe’nin yaptığı başvuruya sert çıktı

Konu ile ilgili tek açıklama yapan Trabzonspor Divan Kurulu Üyesi ve İYİ Parti GİK Üyesi Şükrü Kuleyin’e teşekkür eden Başkan Genç, Haber61'e yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Şükrü Kuleyin Bey’e teşekkür etmek istiyorum. Şikeyle ilgili rakip takımın yaptığı kural tanımaz girişimleri basınımız ve kamuoyuyla birlikte tüm Trabzon olarak bir reddiyede bulunmamız lazım. Bu ne pervasızlıktır ki şike yapmış Fenerbahçe’nin o zamanki, bir basın toplantısında “ben kulübü 1. Lige düşürmeye gidiyorum” diyen yöneticisi, bizim kendi sitemizdeki, annemizin ak sütü gibi helal olan şampiyonluğumuzla ilgili yer alan ibareyi kaldırmak için federasyona fütursuzca müracaat ediyorlar. Buna karşı Trabzon’un ses vermesi lazım. Tamam, kendi şampiyonluk yolundaki motivasyonumuz etkilenmesin ama kurumsal olarak da vermeliyiz, hepimiz de vermeliyiz. Sormalıyız, neden Fenerbahçe UEFA’ya karşı olan davayı ger çekmiş. Buna cevap versinler önce. Bu sözde kalacak bir mücadele olmayacak. Bu bir hak mücadelesidir, sadece kupa mücadelesi değildir. Bu konuda maalesef Trabzon’da yalnız kalıyoruz. Şükrü Bey dışında aleni bir açıklama görmedim. Şükrü Bey’e tekrar teşekkür ediyorum. Hepimiz ses vermeliyiz. Belki bir yoklama yapılmak isteniyor. Trabzon’un reaksiyonu belki ölçülmek isteniyor. Ama şunu net söylüyorum; hiçbir Allah’ın kulu 7. Şampiyonluk ibaremizi kendi sitemizde kaldıramaz. Kıyamete kadar o orada kalacak. Kıyamete kadar da Fenerbahçe şike ile anılmaya devam edecek. UEFA’ya dava açacağız diyorlar. Açık bakalım UEFA’ya dava. Adama sorarlar, UEFA’ya CAS’a dava açtınız, neden geri çektiniz. Açın bakalım dava ne oluyor. Mücadeleyi sürdürmemiz lazım. Ama bu şampiyonluk mücadelesine de halel getirmeden yapılması lazım. Cevap verilmesi gerekiyorlar cevap verilecek. Eylem yapılacaksa eylem yapılacak. Sessiz kalmamamız lazım. Biz 8. Şampiyonluğumuzu aldıktan sonra “tamam şampiyon olduk, 7’nin peşini bırakalım” hayır bu bir hak mücadelesi. Sonuna kadar devam etmesi lazım.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber