Zarrab davasında yeni gelişme!

Reza Zarrab'ın yargılanmasına devam edildi.

Zarrab davasında yeni gelişme!
Kara para aklama, bankacılık sahtekarlığı ve ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delme suçlamalarıyla ABD'nin New York kentinde tutuklu bulunan İran asıllı işadamı Reza Zarrab'ın yargılanmasına bugün devam edildi. Türkiye saati ile 1730'da başlaması gereken duruşma, tercüman sorunu nedeniyle yaklaşık 2 saat gecikmeli başladı. Mahkemenin uygun gördüğü tercümanın rahatsızlığı gerekçesiyle duruşmaya katılamaması üzerine başka bir tercüman bulundu. İki saati bulan duruşma sonunda, davanın düşürülüp düşürülmemesine karar verilemediğini belirten Yargıç Berman, kararını önümüzdeki haftalarda açıklayacağını belirtti.

Duruşmanın başında Yargıç Richard Berman, Reza Zarrab'ın avukatları aracılığıyla sunduğu 'reddi hakim' talebini geri çevirmesinin, kendisinin bu davaya tarafsız yaklaşımını değiştirmeyeceğini belirterek, 'Hukuk ilkesi gereği, suçu kanıtlanıncaya kadar herkes suçsuzdur' dedi. Yargıç daha sonra savunma ve savcılık makamlarının konuşmalarını dinledi.

Mahkemeye 10 avukatı ile çıkan Zarrab'ın avukatlarından Paul Clement savunmasında, Zarrab hakkındaki davanın yasal dayanağı olmadığını, Zarrab'ın ABD ceza yasalarını çiğnemediğini söyledi. Clement, Zarrab'ın bankacılık sahtekarlığı yaptığı iddialarını da reddetti, kara para aklama iddialarının da, kara para aklamanın yasal ve hukuksal tanımlamasına uymadığını savundu.  Zarrab'ın avukatlarından Benjamin Brafman da, müvekkilinin anayasal hakları çiğnenerek gözaltına alındığını, cep telefonuna el konulup içindeki bilgilere de yasadışı yollarla ulaşıldığını savundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Videolar