Haber61

Haber61

Var mısınız yok musunuz?

Var mısın yok musun proğramındaki Hamdi abi fiyatı açıklamayınca Trabzon oldukça rahattı. Fortis Türkiye kupasında gazozuna maç oynadı. Gençler kupada zaten istediğini almıştı. Trazonspor ise Avni Akerde  Rizespor maçının provasını yaptı.

 

Teknik direktör Ersun Yanal yeni transfer kaleci Onura bu maçta ilk kez şans verirken sahaya ideal 11 i sürdü. Dedik ya Trabzon ligdeki baskıyı bu maçta hissetmedi. Çünkü puan stresi yaşanmıyor .Bunun yanı sıra karşılaşmayı toplam 1765 seyirci izlerken kasasına da 16 milyar hasılat kaldı. Trabzon”u seyircisi terk ediyor artık. Gerci bu maçta seyirci  baskısı olmaması da futbolcuları bir ölçüde rahatlattı. Psikolojik baskı ortadan kalkınca beyin kaslara daha rahat hükmetti. Bu nedenle Trabzonsporlu futbolcular sahada istediği organizasyonu yapmakta zorlanmadı. Pas isabeti yüksek seçimleri de doğru olunca , Trabzon rahat bir maç oynadı.

 

Gerçi ilk golden sonra basın tribününde bulunan herkes korktu. Eyvah yine Oftaş maçı gibi olacak. Kesinlikle mağlubuz diyenler bile çıktı. Bereket Trabzon 2. golü erken buldu Trabzon”un eksikleri yok mu? var tabiî ki .Kolay panikliyor ardından acemice hatalar yapıyorlar. Benim anlayamadığım bu takımdaki futbolcular topu bir kez dürtmeden boşta ki takım arkadaşına bir an önce verip tekrar almak için boş koşular niye yapmazlar. Futbol bazen o kadar basitleşiyor ki sanırım bizimkiler futbolun bu kadar basit olacağına beyinlerinde ihtimal vermiyorlar. Futbol saha içinde bir yorumdur. Doğru işleri düşünüp yapacaksın. Bunun ilk şartı da çevreyi tanımaktır. Doğru alanlara doğru koşular yapmak gerekir. Trabzon”da herkes bulunduğu alanı korumak zorunda.Hücumda da ilk şart bulunduğun yerden hücuma katkı yapmaktır.Trabzon”un ikinci hatası da bana göre bu. Oyuncular birbirlerine olan güvenlerini kaybetmişler.Herkes yanındaki takım arkadaşının hata yapacağından korkuyor. Hücuma çıkarken savunmayı savunmaya gelirken de hücumu düşünüyorlar. Buda bocalamalarına neden oluyor. Doğru olan ise topun kaptırıldığı yerde savunma kazanıldığı yerde hücum başlayacağını yorumlamaktır.

 

Gençlerbirliği maçı galibiyeti Trabzon için moral oldu.İşler düzeldi sanmayın.Trabzon kupada bohçasını bağlamış Gençlerbirliği ise zaten bir üst tura çıkmıştı.

Kimsenin kaybedeceği bir şey olmadığı maçı Trabzon kazandı neye yarar ki.

Bu takım baskı altında olmadığı an yada başka bir deyişle rahat olduğunda bugünkünden  çok işler yapar. Futbolcular kalitesini baskı ve güvensizlikten sahaya yansıtamıyor.2 galibiyet Trabzon”a tavan yaptırır.İki de transfer yapmak kaydıyla.,

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.