Tekne faciasında ölü sayısı 29'a yükseldi

Van'daki tekne faciasında ölü sayısı 29'a yükseldi

Tekne faciasında ölü sayısı 29'a yükseldi

Yaklaşık bir hafta önce tespit edilen ve içinde 60 kadar kaçak göçmen olduğu tahmin edilen batık bir tekne, arama kurtarma ekiplerinin odağında. Geçtiğimiz günlerde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Sualtı Arama Timi tarafından kullanılan ROV cihazı sayesinde, gölün 107 metre derinliğindeki batığın bulunduğu yer Çarpanak Adası yakınlarında belirlendi.

Ekipler, zorlu hava koşullarına rağmen aralıksız sürdürdükleri çalışmalarla şimdiye kadar 29 kişinin cansız bedenine ulaştı. En son yapılan çalışmalarda üç ceset daha gölün derinliklerinden çıkarıldı. Ayrıca, göçmenlere ait olduğu düşünülen kişisel eşyalar da bulundu. Kurtarılan bedenler, adli tıp işlemleri için Van Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Bu süreçte, jandarma ekipleri yoğun bir çaba sarf ederken, polis helikopterleri de Van Gölü'nün yüzeyini havadan kontrol ediyor. Bölge halkı ve kayıp yakınları, çalışmaların sonuçlarını umutla bekliyor. Arama kurtarma faaliyetlerine, AFAD ve Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelen özel yetenekli dalgıçlar da destek veriyor, böylece tüm ekipler elbirliğiyle bu acı olayın üstesinden gelmeye çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler