Rus Elena artık Müslüman Aleyna!

Müslüman olmak istediğini belirten Rus asıllı Elana’ya Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde merasim düzenlendi.

Rus Elena artık Müslüman Aleyna!

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde Müftülüğe müracaat ederek Müslüman olmak istediğini belirten Rus asıllı Elena Lavrova, İlçe müftüsünün katıldığı merasim ile Müslümanlığa ilk adımını attı ve Aleyna adını aldı.

İlçe müftülüğünde gerçekleşen ihtidâ merasiminde Müftü Hüseyin Köksal, Elena Lavrova'ya İslâm dini hakkında bilgiler verdi. Kur'an-ı Kerim tilâvetinin ardından Kelime-i Şehâdet getirerek Müslüman olan Rus asıllı ve 1989 doğumlu "Elena Lavrova","Aleyna" adını aldı.

İslâm’ın mükemmel, en iyi ve nihâî din olduğunu araştırma yoluyla öğrendiğini, özgür ve bağımsız iradesiyle Müslüman olmaya karar verdiğini açıklayan Aleyna Lavrova'ya, İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Meâlli Kur’an-ı Kerim ve İslâm İlmihâli ile İslâm Dinini İngilizce olarak da öğrenebileceği kitap hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler