Hüseyin Örs'ten Vakfıkebir mesajı

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs'ten Vakfıkebir'in kurtuluşu mesajı.

Hüseyin Örs'ten Vakfıkebir mesajı

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Vakfıkebir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. 

Örs, mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Vakfıkebir ve Büyükliman bölgesi I. Dünya Savaşının başladığı 1914 yılından itibaren hem savaşın hem de sonrasında işgalin getirdiği bir çok olumsuzluğu derinden yaşayan bir bölgemizdir.

Vakfıkebir, 1916 yılında birçok il gibi Rus Birlikleri tarafından işgal edilmişti. 14 Şubat 1918 tarihine kadar Vakfıkebir ilçemizde bu kara günler devam etti. Türk Milletinin ruhunda  var olan hürriyet ve bağımsızlık duygusu ile kadını, erkeği, genci, yaşlısı tüm Vakfıkebirlilerin direnişi, cesareti, birlik ve beraberliği, bu sıkıntılı günlerin son bulmasını sağlamıştır. Vakfıkebir, bayrağa ve vatana olan bağlılığını geçmişte vermiş olduğu mücadelelerle ortaya koymuş bir ilçemizdir. 

Bu vesile ile Vakfıkebir ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunu 103. yıldönümünü kutluyor, bu uğurda can veren aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler