Vakfıkebir Belediye başkanı Balta: Dere yataklarındaki yapılaşma…

Vakfıkebir Belediye başkanı Muhammet Balta, ilçesinde yapılan tatbikat ile alakalı Haber61 mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

Haber61 - Haber Servisi / Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde gerçekleştirilen ve AFAD’ın düzenlediği tatbikat hakkında açıklamalarda bulundu.

Balta, özellikle dere kenarlarına yapılaşma yapılmaması konusuna dikkat çekti.

Başkan Balta şu ifadeleri kullandı:

Sayın Bakanımız Süleyman Soylu önceliğinde Türkiye’de bu tip organizasyonlar yapılmaya başlandı. Şu anda tatbikatın yapılacağı yerde 2014 senesinde bir sel felaketi yaşamıştık. Trabzon’da tatbikat gündeme gelince ben burada yapılmasını önerdim. Şu anda aynı bölgede tatbikatı yapacağız. Yaşanılanların bir kısmını biz 2014 yılında yaşadık. O bölgenin ıslah edilmesi konusunda da girişimlerimiz oldu. Sayın bakanımız AFAD konusunda buna çok önem veriyor. Tatbikatı burada gerçekleştirdiği için kendisine hem kendim hem ilçe halkı adına çok teşekkür ederim.

Burada bugün hem tatbikat yapılacak hem de halkımızı bilinçlendirilmesi adına iyi bir örnek olacak.

Dere yataklarındaki yapılaşmalar bölgemizin en önemli problemlerinden bir tanesi. Dolayısıyla bu konuda biraz zamana ihtiyaç var. 90’larda da bir ıslah çalışması yapıldı ama bu yeterli değil. İlçeden yapılan göçlerin önüne geçmek için ilk önce bu dere yataklarının ıslahının yapılası lazım. Yataklarda yapılaşma yapılmaması çok önemli. Bu konuda inşallah halkımız da bilinçlenir ve bunlardan kaçınırlar diye düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber