Uzungöl, Ölü denize rakip oluyor

Türk Hava Kurumu (THK) Trabzon Sportif Havacılık Kulübü Derneği Başkanı Şener Bayraktar, yaptığı açıklamada, Uzungöl'ün, Ölüdeniz'den sonra Türkiye'nin en büyük yamaç paraşütü bölgesi olduğunu kurum olarak yaptıkları bir çalışmayla belirlediklerini söyled

Uzungöl, Ölü denize rakip oluyor

Türk Hava Kurumu (THK) Trabzon Sportif Havacılık Kulübü Derneği Başkanı Şener Bayraktar, yaptığı açıklamada, Uzungöl'ün, Ölüdeniz'den sonra Türkiye'nin en büyük yamaç paraşütü bölgesi olduğunu kurum olarak yaptıkları bir çalışmayla belirlediklerini söyledi.

Bu bölgede bir süre önce, 6 yamaç paraşütü pilotu, 1 paramotor pilotu ve 1 serbest paraşüt pilotu ile birlikte hava turu attıklarını belirten Bayraktar, ''Uzungöl'ün Ölüdeniz'den geri kalır bir yanı yok. Ayrıca Uzungöl'ü havadan izlemek çok güzel bir duygu'' dedi.

Uzungöl'ün bin 50 metre irtifaya sahip olduğunu ifade eden Bayraktar, ''kalkış pisti ise bin 900 metrede. Ayrıca kalkış alanı çok temiz ve çim sahadan oluşuyor. İniş ise gölün yanındaki helikopter pistine yapılıyor. Bir de Uzungöl'ün olağanüstü doğası bunlara eklenince, Uzungöl yamaç paraşütü için biçilmiş kaftan görünümündedir'' diye konuştu.

Diğer alanlarla kıyaslandığında, Uzungöl'ün yamaç paraşütü için en uygun yerlerden biri olduğunu ifade eden Bayraktar, şöyle devam etti:
''Uzungöl yaz aylarında günde yaklaşık 15 bin kişiyi ağırlayan bir turizm merkezi. Uzungöl, yeşil alanı, yumuşak iklimi, tok havasının getirdiği güvenliği ve tesis zenginliğiyle, yamaç paraşütünde dünyaca ünlü bir konuma gelecek.

Beldenin bu artıları, yöreye gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin, halihazırda yapılan traking, cip safari, rafting gibi sporlara alternatif olarak yamaç paraşütü yapmalarını da sağlayacak. Amacımız, Uzungöl'de 'tandem' dediğimiz yolcu uçuşlarını ve pilot sayısını artırmaktır. Bu da beraberinde hem ekonomik girdi hem de istihdam artırımı getirecektir.''

-MAYIS AYINDA TANDEM UÇUŞLAR BAŞLAYACAK-

Bayraktar, Uzungöl'de yaklaşık yarım saat yolcu uçuşu yapılabildiğini dile getirerek, ''Mayıs ayında açılacak yeni sezonla birlikte yolcu uçuşlarına başlayacağız. Bu konuda irtibat kurulacak kişilerin telefonlarının yer aldığı afişler hazırlattık. Yeni sezonla birlikte Mayıstan Eylüle kadar yamaç paraşütü yapılacak'' dedi.
Bayraktar, önlerindeki süreçte Ölüdeniz'in yaklaşık 200 tandem pilotuyla yıllık 40 bin kişiye yaptırdığı yolcu uçuşu sayısına yaklaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

-UZUNGÖL BELEDİYE BAŞKANI ALİBEYOĞLU-

Uzungöl Belediye Başkanı Mehmet Nuri Alibeyoğlu ise yamaç paraşütünün çok zevkli bir spor olduğunu belirterek, ''onun tadını alanlar bu sporu yapabilmek için büyük bir tutkuya sahip olurlar'' diye konuştu.

Beldelerinin yamaç paraşütü konusunda çok elverişli bir doğaya sahip olduğunu ifade eden Alibeyoğlu, ''hiç kimse bu sporu yapacağı yer aramasın, beldemize gelsin. Eşsiz doğamız, sahalarımız, tesislerimizle hem tatilini yapsın hem de sportif etkinliklerde bulunsun'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel