Levent Tan

Levent Tan

Usta'nın matematik hesabı

Muharrem Usta, kendini ikna ettiği ''borcu yükseltmedim ki...'' senaryosuna başkalarını da ikna etmeye çalışıyor...

Elindeki tüm imkanlara rağmen, Trabzonspor'u 1 Milyar TL'ye varan karanlık bir girdabın içinde hapseden Muharrem Usta, başkanlık dönemindeki borçlarını ''euro üzerinden'' hesaplayıp ekonomik başarısızlığını ''kur farkı'' bahanesiyle değerlendirmeye gayret ediyor.

Usta'nın hesabına göre Trabzonspor'u devraldıklarında 190 Milyon Euro borç vardı... Şimdi de 190 Milyon Euro borç var.

O yüzden kendisi başarısız değil!

Müthiş...

Yani az daha uğraşsa, bir yerden Trabzonspor'a 5 Milyon Euro gelse, ''Ne artması... Trabzonspor'un borcu bir önceki döneme göre daha da azaldı.'' bile diyebilirdi.

Gerçekten inanılmaz!

Göz göre göre, insanların yüzüne baka baka...

Bu kadarına da, pes vallahi!

HACIOSMANOĞLU'NUN KONUŞMAYA HAKKI YOK!

Muharrem Usta, başkanlığı sürecinde yarattığı ekonomik tabloyu manipüle etmeye çalışırken, Hacıosmanoğlu'nu hedef alıp ''Ben aldığım gibi bırakıyorum... Benden öncekiler de yaptıklarını ödesin!'' diyerek yeni bir tartışmayı da alevlendirdi.

İbrahim Hacıosmanoğlu ise Usta'nın bu iddiasına hemen yanıt vererek ''Eğer samimiyse, kendi dönemindeki zararı ödeyecekse ben de tüm başkanların borcunu ödeyeceğim'' dedi.
Laftan vergi almıyorlar ya, ne dersen de!

İbrahim Hacıosmanoğlu; 215 Milyon TL borçla aldığı Trabzonspor'u, 170 Milyon TL'lik yayın gelirlerine, 38 Milyon TL'lik sermaye artırımına, 65 Milyon TL'lik futbolcu satışlarına, devlet desteğine, sponsor desteğine, iş adamı desteğine, reklamlara, iddia ve spor toto gelirlerine, UEFA gelirlerine, ürün ve bilet - kombine satışlarına rağmen 590 Milyon TL borçla devretti.

Bırakın borç ödemeyi, 2 yıl içinde kapanabilecek borcu 10 yılda kapanamayacak hale getirdi.

İtibar kaybını, mahkeme ve icraları, sözleşmesini feshedip gidenleri, menajerlik ücretlerini, heba olan 1461 Trabzon'u ve gencecik çocuklarımızın maddi - manevi kaybını saymıyorum bile!

O yüzdendir ki; İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Trabzonspor veya Trabzonspor'u yönetenler için görüş bildirme, akıl verme veya konuşmaya yetkisi yoktur... Hacıosmanoğlu'nun yapacağı en iyi şey, Trabzonspor eski Başkanı olması hasebiyle devletten aldığı ihalelerle uğraşması ve hayatını Trabzonspor'a uzak bir şekilde devam ettirmesidir!

SADRİ ŞENER'İN BORCU!

Burak Yılmaz Trabzonspor'dan 5 Milyon Euro'ya Galatasaray'a gitti... Daha sonra Çin'e transfer oldu, yine Trabzonspor'un kasasına 2 Milyon Euro para girdi.

Olcan Adın 4 Milyon 720 bin Euro'ya, Jaja 4 Milyon 500 bin Euro'ya, Paoulo Henrique 4 Milyon Euro'ya, Umut Bulut 3 Milyon 800 bin Euro'ya, Adrian 3 Milyon 250 bin Euro'ya, Tolga Zengin 2 Milyon 750 bin Euro'ya, Teofilo 1 Milyon 300 bin Euro'ya Volkan Şen 1 Milyon 250 bin Euro'ya, Engin Baytar 1 Milyon 100 bin Euro'ya satıldı.

Trabzonspor 2010 - 2011'de şampiyon olunca Şampiyonlar Ligi ve UEFA'dan 23 Milyon Euro yayın geliri aldı.

Sadri Şener, gerek Selçuk İnan'ın gidişi gerekse UEFA Avrupa Ligi için yaptığı planlamayı Şampiyonlar Ligi seviyesine çekmek isterken aldığı transferler dolayısıyla çok eleştirildi ama Trabzonspor'un son dönemde en büyük gelir sağladığı yıllar tartışmasız Sadri Şener'in başkan olduğu yıllardır.

Şener; hem kendi dönemi hem de kendisinden sonra gelenler için nakit, kredi veya takas olarak finansman yaratmıştır.

Lig Şampiyonluğu... Süper Kupa... Şampiyonlar Ligi... UEFA Avrupa Ligi... Tarifsiz heyecanlar, unutulmaz maçlar, kurumsal güçlü bir kulüp ve tertemiz bir Trabzonspor.

66 tane futbolcu getirenlerin, sadece 66 Milyon TL'ye Burak Yılmaz'ı geri alanların 66 yaşındaki Sadri Şener'in yakaladığı başarının uzağından geçememesine rağmen hâlâ o dönemki borcu konuşuyor olmasını kaderin bir cilvesi ve Trabzonspor camiasının kısa bir özeti olarak görüyorum.

Ve eminin Şener de öyle görüyor, tüm olan biteni acı bir gülümsemeyle izliyordur!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR