Astrolog Banu Boz

Astrolog Banu Boz

Uranüs boğa burcunda (maden devri yeniden) 20-04-2018

15 MAYIS 2018 Saat: 17: 17 7 TEMMUZ 2025 Saat: 09: 46

Uranüs; Güneş sisteminde yedinci gezegendir. İlk olarak, Greenwich’ in kurucusu Astrolog John Flamstead tarafından keşfedilse de gezegen 1781 yılında Sir William Heschel tarafından keşfedildiği ilan edilmiş ve onurlandırma adına sembol olarak soyadının baş harfi kullanılmıştır. Alt ucu kıvrık ve üstünde bir çizgi ile yine uç kısmında yuvarlak şekilde olan sembol, aydınlığı ve ışığı yayan bir ampule benzemektedir. Uranüs’ ün diğer gezegenlere benzemeyen yanı; Gezegenin kendi ekseni etrafında 98 derecelik açıyla yan yatar durumda dönmesidir. Turunu 10 saat 48 dakikada tamamlayan Uranüs, Burçlar kuşağını 84 yıl 4 günde tamamlamaktadır.

Uranüs; keşfedildiği zaman bilimsel keşifler hız kazanmış icatlar peş peşe gelmeğe başlamıştı. Astrologlar gezegenin etkilerini bilimle, elektrikle, büyük insancıl akım hareketleri ile bağdaştırarak depremleri de Uranüs’ le yorumlamıştır. Uranüs’ ün temsil ettiği burç; Kova burcudur. Zayıfladığı burç; Aslan, Yükseldiği burç ise Akrep’ tir. İnsan vücudunda; Kan dolaşımını, fiziki değişiklikleri, felç, kramplar, ani sinir çöküntülüleri ile seksüel azgınlığı temsil eder. Modern bilimde, Havacılık, radyo, Elektrik, Televizyon, Uzay yolculuğu, kurgu bilim ve Bilgisayar Uranüs konuları içindedir. Manevi alanda ise; Hümanizm, arkadaşlık, nezaket ve bağımsızlık değerleri alanındadır.

Uranüs’ ün Boğa burcu geçişi, ilk etapta toprakla ilgili konularda reform olacağını ön görüyor. Arazi, menkul ve tarımın öne çıkacağı bu dönem radikal dönüşümü ve yenilikleri de beraberinde getiriyor. Müzik, müzik aletleri, moda, sanat, kozmetik ve mücevheratta olabilecek yenilikler önemli ticaret alanlarını oluşturacağına dikkat çekiyor.

2019 Aralık ayı ile başlayacak yeni dönem, Dünyada ve Ülkemizde adeta taşların yerinden oynayacağına işaret ediyor. Bu dönemin çok önemli olduğunu gezegenlerin toprak burçlarında yapmış olduğu transit öne çıkarıyor. Gelişen olayların somutlaşma aşamasının yine toprak burçlarında gerçekleşen dizilimlerin yanında, tutulmalarında olaylara destek çıkarak hız kazandırması kaynayan kazanın ateşinin harlanacağını vurguluyor.

Geçmiş her zaman için geleceğin referansıdır. 1935- 1943 yılları arası Uranüs’ ün Boğa burcundan geçişine bakacak olursak o sırada Arabistan yarım adasında çıkan petrol, Arapları zengin ederek geleceklerine de sigorta olduğunu görüyoruz. O tarihlerde yer altı zenginliklerini temsil eden Pluto Yengeç burcunda ilerliyor ve Satürn, Jüpiter’ le birlikte Boğa burcunda Uranüs’e eşlik ediyordu. Bu önemli açılım bu günlerin kavgasına nasılda ışık tutuyor. Bir ülkeye çağ atlatacak belki de yüzyıllar ötesine taşıyarak maddi açıdan garanti altına alacak olan maden, sizce şu sıralar nerede bulunuyor? Patagonya’ da olan madenin hesabı orta doğuda yapılmayacağına göre, olabilecek madenin hangi topraklarda olduğu da açık bir şekilde anlaşılıyor. Evet! Kavga neredeyse maden orada…

Ankara’ ya göre çıkarılmış haritada transitin başladığı saatte Güneş ve Ay’ın Boğa burcunda olması ve Ufuk çizgisinde Akrep burcunun yükselmesi, önümüzde ki yedi yıl içinde finansla ilgili reformların olacağına ve 2021 yılı sonlarına kadar sürecek Finansal yapılanma tüm dünyada etkisini bir şekilde göstererek yatırım dengelerinin değişeceğini gösteriyor. Özellikle sanal paraların ve altının değer kazanacağı bu dönemin kolay geçmeyeceğini anlıyoruz. 2021- 23 yılı arası tıp, haberleşme ağı ve elektrikle ilgili alternatif kullanım icatları, özellikle arabalarda olabilecek değişim sürecini de öne çıkarıyor. 2023- 26 yılları arası ise; iş dünyası yeniden ve farklı Branşlarla piyasa oluşturarak yeni otomotiv ve bilim çağına girerken bu yıllarda oluşmaya başlayacak farklı mühendislik alanlarında ki icatlar dünyanın formunu değiştirecek nitelikte gözüküyor.

Uranüs, Boğa burcu transiti ile; Boğa ve yükselen Boğaların hayatlarında reform niteliğinde köklü değişim sürecini başlatmış bulunuyor. Akrep burçları, Aslan ve Kova burçlarının hayatları yeniden yapılanırken, Başak ve Oğlak burçları radikal döneme kolay adapte olacaklar. Yengeç ve Balık burçları ise yenilikleri yakalamak adına biraz emek sarf edecekleri gözüküyor. Terazi ve Yay Burçları bu köklü değişimi krizli atlatırken İkizler ve Koç burçları psikolojik testlerden geçebilirler.

Değerli Astroloji takipçileri; Yine önemli ve kadersel günlerden geçiyoruz. Uzun vadeye yayılacak olan bu köklü değişim; para, para, para diyor. Hepimizin hayatında bir şekilde dengesizlikler oluşturacak olan Boğa burcu Uranüs transiti, varsa B planı hatta C planı yapılmasını ön görüyor. 2021 Şubat, 2022 Ağustos ve 2024 Temmuz ayları frenlenemeyen gelişmeleri haber verse de biz yine bize yakışır halde birbirimize destek olalım diyorum.

Şartlarınız ne olursa olsun. Doğru olun, doğru kalın. Hoşça kalın.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.