Cenap Serdar

Cenap Serdar

Ulus olarak topyekün dayanışma şart! Başka Türkiye yok!

Covid-19 ‘un Ülkemizde yaygın şekilde 11 Mart 2020 tarihi itibarıyla görülmeye başlamasından sonraki süreçte yaşanan kapanma olayları ve hastalığın etkileri insanları psikolojik anlamda da zorlamış birçoğumuz ekonomik sıkıntılarla boğuşurken bir kısmımızda halen bu hastalığın kalıntılarından kurtulmaya çalıyoruz.

Bu gün geldiğimiz süreçte Koronavirüs’ün tekrar atak yaptığını ve şehirlerde hızlı şekilde yayıldığını, tatilcilerin dönmesiyle birlikte tüm şehirlerde hastalığın tavan yapacağından korkulmaktadır.

Koronavirüs ile uğraşırken tüm dünyanın korkulu rüyası haline gelen Aşısı ya da özel bir tedavisi olmayan “Marburg humması” yayılmaya başlamış. Bu hastalıktaki ölüm oranı yüzde 23 ila yüzde 90 arasında değişebiliyor. Ayrıca yaz ayı ile birlikte kenelerle bulaşan, ateş ve kanamayla seyreden ölümcül bir enfeksiyon hastalığı olan “Kırım Kongo kanamalı ateşi” can almaya devam ediyor.

Yukarıda yer alan tamamen can sıkıcı ve kaygı verici durumları içeren haberler nedeniyle insanlarımız kaosa sürüklenmeye çalışılmaktadır. Ancak sözü edilen hastalıklarla mücadele için mutlaka Sağlık bakanlığımızın açıklamaları takip edilip kurallara uyulmalıdır.

Rusya-Ukrayna savaşına bağlı olarak dünyadaki ekonomik ve tarımsal dengelerin bozulması, dünya ülkelerinin aç kalacağız endişelerini yaşamasına neden olmakta, Rusya’nın her fırsatta nükleer bomba kullanacağı şeklinde açıklamaları ise milletlerin panik ve kaos ortamını arttırmaktadır.

Ülkemizde FETÖ kalkışması sonucunda çok sayıda şüphelinin gözaltına alınmaları ve operasyonların devam ediyor olması, tehdidin varlığını sürdürdüğünün göstergesi olarak durmaktadır. Hükümet içeride bunlarla uğraşırken ayrıca, ABD ile olan ilişkilerin samimi dürüst bir zemine oturtulamaması ve bu ülkenin YPG/PKK’ya vermiş olduğu desteği devam ettirmesinin önlenmesi, mülteci sorunu ve Yunanistan’ın hasım hane tutumları ile de mücadelesini sürdürmektedir.

Bazı ülkelerin maşası olan taşeron örgütler tarafından yakılan ormanlarımız ile ülke genelinde yaşanan sel felaketleri ile mücadele de devam etmektedir.

Ülkemizde terörle mücadelede sona gelinmek üzere ancak, bazı siyasilerin açıklamaları bu başarıyı baltalamaya çalışsa da geç kaldıklarının farkındalar terörle mücadele her anlamda baştan aşağıya büyük bir kararlılık ve inançla sürmektedir.

Devletimizin Rusya Ukrayna savaşında ortaya koyduğu ilkeli ve kararlı duruş, gerek savunma sanayi, gerekse ordumuz ve güvenlik güçlerimizin iç ve dış teröre karşı verdiği olağan üstü mücadele ve elde ettiği başarıları ne hikmetse kendi insanımız demeye ağzımın varmadığı mihraklarca yok sayılmaya çalışılmaktadır.

Bu ülkenin vatandaşları olarak çok zorlu günlerden geçiyoruz. Gelecekle ilgili kaygılarımız çok büyük ancak bizlere bu günlerde düşen en büyük görev; birçok sorunla mücadele eden devletimizin bakanlık, kurum ve kuruluşlarına her zaman destek vermek zorundayız keza başka Türkiye yok!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.