Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

UEFA'ya selam, lige devam...

Bunca yıllık meslek hayatımda ben böyle harika ve lüks bir stadyum görmedim. Stadyum değil mübarek, sanki 7 yıldızlı otel. Adam basmış parayı, en iyisini yap demiş. Türk müteahhitler de gelip yapmış. Tribünlerin üst kattaki arka sırtları, tamamıyla stadyumun ekranı olarak kaplanmış. Avrupa'nın en iyi 2-3 stadyumundan biri olmuş. Dış çevresinin tamamı ise tam bir yaşam alanı. İğne atsan yere düşmez. Aklınıza ne gelirse var insanların ihtiyacı için. Peki aga bizim bu Medıcal Park Stadyumunu kim yapmış? Türk müteahhitler değil mi? Onlar da dedi ki; Ne kadar kıyma, o kadar köfte!

Daha açılalı 3 yıl oldu ama aşırı yağmur da her tarafından sular akıyor. Yağan yerlerin altına kova koyuyorlar. Sahanın altındaki otoparkın zemininde yer yer su birikintileri oluşuyor. Kalite hak getire.

Stadyumun çevresini ise sormayın panayır yeri ve diğer günler de ise halka kapalı ve çöplükten, pislikten geçilmiyor. Çevresi bir an önce hazırlanıp halka açılması lazım. Krasnodar gibi sıradan ama orjinal Rus mimarisi bozulmamış bir kent de, böyle bir stadyumu, inanın anlatmakla bitiremem görülmesi lazım.

UEFA'ya selam, lige devam...

                           * 

Bu geceki maça gelince Krasnodar'ın teknik adamı Matveev, Trabzon'da ki maçtan sadece üç oyuncusu kalecileri kaptan Safanov, Marcus Berg ve Kambolov'u yedek kulubesine çekip, yerlerine kaleci Kritsyuk, Ari ve Manuel Fernandes'i sahaya sürerek, ideal bir kadroyla başladı.

Trabzon cephesinde ise 7 önemli oyuncu sakat. Dinlendirme amacıyla Pereira ise Rusya'ya getirilmedi. Hüseyin, Nwakaeme, Sörloth, Uğurcan, Yusuf Sarı ve Novak gibi oyuncularda, yedek kulübesinde idi. Çim zeminin üzerinde gördüğüm bordo mavili takım ise Hosseini hariç, tamamıyla neredeyse yedek kadroydu. Haliyle kaptanlık pazu bandı da Kamil Ahmet'te idi.

Ligde Alanya maçı UEFA'nın önüne geçtiği için, en azından buradan yenilmeden dönmek, hem Trabzonspor'un, hem Türkiye'nin puan alması, bu maçın asıl hedefi olmuştu.

Kosovalı Advijaj ve Doğan her geçen gün üzerine koyar dedik ama sanki yerlerinde sayıyorlar. Bence bu verilen forma fırsatlarını iyi değerlendirmeleri lazım.

Rusya Premıer Ligi'nin yanı sıra, UEFA'da da yarışacağım diyen Krasnodar ekibine, ilk yarıda Serkan'ın kendi kalesine ve Fernandes'in attığı goller ferahlık verdi. Bu 90 dakikada oyuna ağırlığını koyanlar genelde Manuel Fernandes, Ari, Suleymanov, Olsson, Vilhena ve kaptanları Martynovich oldu.

Bordo mavililerde Ahmet Canbaz, form grafiğini yükseltmeye başladı, umutluyum. Bu karşılaşmada ilk kez, ilk 11'de forma giyenler oldu. Haliyle onları izleme şansı bulduk. Bir maçlada değerlendirmelerini yapmak, sanırım tahirlik olur!

                              *

Bu arada Krasnodar Teknik Direktörü Sergei Matveev'in maçtan sonra yaptığı açıklamada "Trabzonspor'un ligdeki durumunu ve önemli oyuncularının sakat olduğunu ve de iyi bir takım olduğunu biliyorduk. Bana göre bugün yerlerine oynayan oyuncular da iyi mücadele ettiler. İyi oynadılar. Bende kendilerini tebrik ediyorum" ifadesi geceyi özetlemiş gibi oldu. 

İkinci yarının ortalarında biraz dengeyi sağlamak için, Nwakaeme, Sörloth ve Yusuf Sarı oyuna dahil oldular. İyiki de oldular, saha içindeki arkadaşları bir nefes aldı. Oyunun uzatmalarında Ignatyev ve Nwakaeme'nin golleri skoru belirlerken, Fransız hakem Bastien, temiz bir maç yönetti. Bu maça çok kafa takmaya gerek yok artık. UEFA'da artık 2 maç misafir olan Trabzon takımı, tamamıyla Süper Lige ve Alanyaspor maçına kilitlendi.

Bir zamanlar Uzungöl…

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR