Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

UEFA niyetine

Medıcal Park’a bu gece, mayıs denizi kuzeyden dalga dalga gelirken, kaçan ilk yarı net gol pozisyonlarına, Karadeniz bile küstü. Deniz çarşaf gibi oldu, rüzgar karşı Akyazı Tepesi’ne yaslandı durdu…

Nwakaeme, Ekuban, Bakasetas ve Djaniny’in şutlarına ve kafa vuruşlarına, kaleci Boffin duvar oldu, dik durdu. Türkiye’de iyi bir pazar yakalayan Frapoit TAV Antalyaspor kalecisi

Ruud Boffin, 2012’den beri süper ligde eldiven giymenin keyfini, bu gece ilk yarıda yaşadı ama ikinci 45’de, Abdülkadir Ömür’ün golüne engel olamadı.

Fransa’nın Lille takımının göz kırptığı Ömür, uzun sakatlıktan sonra hızlı döndü. İlk yarıda oyunu rakip alana forse eden ev sahibi, bu karşılaşmada en azından bir puan bekleyen konuk ekip karşısında, Avrupa Kupalarına katılabilmenin kesin hükmünü verdi.

Musalla taşından kalkıp, defin edilmeye hazırlanan bir ölünün dirilişini, zaman zaman onurla sergileyen kırmızı beyazlıların alacakları bir puan, belki de kümede kalmalarını garantileyecekti bitime iki hafta kala… Yine de gördük ki; Antalya banko kümede kalacak bir ekip.

*****

Parmak’ın kadro dışı, Hugo’nun sakat, 3 maç ceza alan Berat’ın sezon kapattığı bu mayıs gecesinde, dakika 61’i gösterirken, 18 hafta sonra ilk kez ilk 11’de forma giyen Ömür, riske edilmemek için bu dakikada Flavio ile nöbet değişti.

Ersun Yanal’ın güney ekibinde, Drole, Doğukan ve Eren sakatlıkları nedeniyle kadroda olmayanlardı. Konuk takım Amilton ile golü bulana kadar zaman zaman iyi alan daralttı.

Ortada fol yok yumurta yokken bir gol geldi Antalya’dan ve tabelaya 2-1’lik stres yansıdı. Ev sahibindeki ışık sönmeye başladı. Kaçanlar ve gelen iki golle "skora sığınmak" kaybedince talihine yanmak gibi bir mazeret de hazırda beklerken!

Kendini sıkıntıya sokmak niye Trabzonspor? Diye sorarlar adama!

Orta saha hamarat karıncalar gibi olmasa, her zaman başı ağrır bu bordo mavili takımın.

Yardımlaşmanın ve takım olma ruhunun ödülünü almak istiyorsan yakaladın mı kaçırmayacaksın aga! Bu arada, Uğurcan'ın hava toplarına çıkışında direk gibi değil, sandalye gibi bir dizini kırarak çıkmamasına halen daha bir anlam vermiş değilim.

Golü bulan Antalyaspor beraberlik için sağlı sollu saldırmaya başlayınca, kendi birinci bölgesine yaslanan bordo mavililer kontra toplada çıkamayınca, kendi yarı alanında mevzi aldı. Kendi for hattının, net gol pozisyonlarını cömert kumarbaz gibi harcamasına kızan Abdullah Avcı, bugün Lizbon’da bir çocuğu daha dünyaya gelen Djaniny’de dışarı aldı.

Bu güzel Kadir Gecesi’nde, Sivasspor kendi evinde berabere kalıp, ikinci 45 dakikada neredeyse sahada olmayan Trabzonspor, zorda olsa galip gelince UEFA Avrupa Kupalarına katılmayı garantiledi.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR