Haber61

Haber61

Üç isyanım

Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez. Maç başında Slogan buydu. Tribünlerde binlerce Türk Bayrağı ve yaklaşık 30 bin kişi aynı yürekle bu sloganı attı.

 

Trabzonspor 104 gün sonra taraftarıyla buluştu. Öncelikle şunu söyleyeyim. Trabzonspor dün kapasitesinin en üstünde oynadı. 90 dakikada bölüm bölümde rakibinden üstündü. Bir çok da net gol pozisyonu üretildi. Bu takım Ersun Yanal'la takım olma yolunda önemli mesafe kaydetmeye başladı. Ancak Trabzonspor"un futbol limiti bu kadar. Trabzonspor bu futbolcu kadrosuyla, zirve mücadelesi yapabilir mi?

Tabi ki hayır. Oyun formatıyla biraz daha oynanırsa,belki kapasitesi yüzde 5 daha artıralabilir,ancak bu lig için yeterli olmaz. Oyun formatını geliştirseniz bile, yetenekleri sınırlı bazı oyuncularla bu futbolun çok üstüne çıkamazsınız. O zaman geriye yapılacak tek şey kalıyor; o da oyun formatı değiştirilirken, oyuncu kalitesinin de yükseltilmesi.Bunu takım içinden  yapma şansınız olmadığına göre 50 trilyon borca rağmen bu takıma 3 veya 4 çok kaliteli transfer gerekli. Trabzonspor oyunu düzeltiyor ancak oyuncuyu düzeltemiyor.

 

Dün Trabzonspor bu futbolcu kadrosunun kalitesiyle yapabileceğinin en iyisini yaptı. Ancak zaman zamanda hatalar öne çıktı. Örneğin top sol çizgide Gökdeniz"deyken, Yattara ceza alanı içerisine girmek yerine sağ çizgide bekledi.. Ven en büyük hastalık ise pas hataları.Trabzonspor gibi üst düzey bir takım ayağındaki topu rakibe bu kadar ucuz vermemeli. Topun kendinizde kalmasını sağlamanın en iyi yolu pas yapmaksa, Trabzon bunu becerebilmeli.

Savunma ise bir alem.Hem breysel hem gurup olarak maça heyecan katıyorlar!Yine adam ve alan markajını ne zaman ve nasıl yapacağından bihaberler. Alan daraldıkça adam markajı yapmaları gerektiği anda, inanın hepsi rakip oyunculardan 5 metre uzakta duruyor. Rakip de o dar alanda  istediği gibi pas yapabiliyor.

 Trabzonspor"un yediği gole bakın; rakip 7 pası arka arkaya yaptı.  Ayman gereksiz yere öne baskı yaptı yerini boşalttı. Serkan o boşluğa girdi topla buluştu. Savunmadaki oyuncular  geri çekilmek yerine, şut atacak olan Serkan"ın  üstüne  gidebilseler en azından maç berabere bitecek,bunu bile beceremediler.

 

 Dün Ceyhun biraz gününde olsa Trabzonspor'un büyük oranda problemlerinin çoğu düzelirdi. Ya da Lincoln'e Trabzonspor forması giydirseydik Trabzon dün bu maçı farklı kazanırdı.

Orta alanda Ceyhun'un etkisizliği nedeniyle Trabzon hücumları Gökdeniz"le gelişti. Ancak Gökdeniz biyonik adam değil. Onun da gücünün bir sınırı var.

 

Her şeye rağmen Trabzon Ersun Yanal'la birlikte cesaretli futbol oynadı. Yani Doğan'ın kabus futbolu bitti. Takım artık bir alanı kullanabiliyor.Alan daraltabiliyor en güzeli de hücuma fazla adam gönderebiliyor.

Evet maçın kısa özeti bu.

 

Ben biraz taktık varyasyonun dışına çıkayım. Maçın geliri  Şehit Aileleri Vakfına bağışlanacaktı. Karşılaşmayı 13.743 biletli seyirci izlerken,karşılaşmadan 190 bin YTL hasılat eldi edildi.En azından bu hasılat mağlubiyetin acısını bir nebze olsun hafifletti.

 

İkinci konum ise Yattara. Bu artık çizmeyi aştı. Bırakın futbol oynamayı adam adeta dalga geçiyor. Trabzon derbi maçı kaybetmiş,ligin nerdeyse dibine demirliyor onun umurunda değil.Trabzon evinde puan kaybetmiş o maçın bitiminde rakipten  forma almanın peşinde. İnanın Yattara  Song"un peşine forma almak için yaptığı koşuyu, sahada rakipten top almak için yapmadı. Birinin bu forma almanın hesabını ona sorması lazım.

 Bana hiç kimse bu hareket normal demesin. Normal diye diye mağlubiyetleri bile normal karşılar hale geldik.Bunlara normal derseniz 30 yıl önceki 6 şampiyonlukla 1000 yıl daha avunursunuz.

Trabzon"u Trabzon yapan değerler vardı. Trabzonlu futbolcu ister evinde ister deplasmanda olsun maç  kaybetti mi rakibin peşinden forma almak için koşmaz.Bu Trabzonspor formasına yapılan saygısızlıktır.

Şampiyon  kadrodaki futbolcularla bir konuşun bakalım,hangisinde mağlup oldukları maçtan sonra rakipten aldıkları bir forma vardır.

 

 

İkinci isyanım ise deniz tarafındaki kale arkasındaki taraftar gurubuna. Trabzonspor"un kurucu üyesi Nihat Karanis için saygı duruşu yapılıyor,onlar ise Saygısızlık Duruşu. Saygı Duruşunun ne olduğunu birinin onlara anlatması gerek. Ayıptır… Günahtır… Yazıktır…

 Ebediyete göçmüş bir insan için saygı duruşu yapılırken slogan atılmaz. Saygı duruşunda sessiz beklenir. Siz ise  bir dakika sabredemiyorsunuz…

 

  

3 İsyanım ise ilk yarıda o cisimleri tribünden sahaya atan mahlüklara … O cisimleri sahaya atan  yaratıkları tespit edin Allah aşkına…

 Onu o stada değil ,layık olduğu Ahıla sokun.. Takım 5 maçlık cezası yeni dolmuş,ellerine ne geçirdiyseler utanmadan sahaya atıyorlar… Trabzonspor"un bir kez daha aynı suçtan hükmen mağlup olması ile birlikte, bir alt kümeye düşeceğinden habersiz sallıyor taşı sahaya.  Bir taraftar! takımına bu kadar düşmanlık yapabilir ancak. O da sadece bizde olur zaten.

 

Sonuç  olarak Trabzon maçı kaybetti.

Türkiye"de şampiyon olarak Devrim yapmış bir takımın çocukları evinde bu kadar kolay teslim olmamalıydı. Ya da Devrimin Çocukları gibi mücadele etmeliydiler…

 

 

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.