Haber61

Haber61

U-17’yle olmaz!

 

Çok alakasız bir konu gibi duracak ama ne yapayım, yazmadan edemedim. Aklıma takıldı, bizim eski oyuncular. Yakın zamanın eskileri. Öyle uzağa, efsane kadroya gitmiyorum bile. Zaten o kadrodan takım çalıştıranların sayısı da iki-üç. Şenol Güneş Seoul"de, Kadir Özcan Malatyaspor"da. Bir de Hüsnü Özkara var, o da efsane kadronun sonuna yetişenlerden.

 

Eskilerin hemen hepsi hiçbir takımı çalıştırmıyor. Ali Kemal Denizci ile Fatih Terim aynı dönemim oyuncusudur. Terim nerede, Denizci nerede? Yani Terim ile Denizci"nin futbol oynadıkları dönemdeki kariyerlerini tartışmıyorum bile. Bugünkü durumun tam tersi, anlayın işte!

 

Ertuğrul Sağlam, Aykut Kocaman, Bülent Korkmaz gibi yakın dönemin yıldız oyuncuları teknik adamlıkta da epey mesafe katetti. Trabzonspor"dan sadece Tolunay Kafkas bu anlamda bir çıkış gösterdi. Tolunay Kafkas Milli takımlarda, U17"lerle, Gençlerle, Ümitlerle uğraşarak aslında bir yere varılamayacağını gördü ve risk aldı. İyi gidiyor.

 

Şimdilerde Hami Mandıralı, Abdullah Ercan, Ogün Temizkanoğlu Milli takımların çeşitli yaş gruplarında birinci ya da ikinci teknik adamlık yapıyorlar ki bana göre yanlış yapıyorlar.

 

Bu saydığım eski oyunculara göre daha genç olan Ümit Davala bile, kendini Galatasaray"a attı. Belki Galatasaray onu oraya getirmeyi akletti, belki de kendisi harekete geçti ama ne önemi var ki? Neticede Ümit Davala, Milli takımlarda kendini yetiştiremeyeceğini anladı ve Galatasaray yardımcı antrenörlüğü Milli takımlara tercih etti.

 

Galatasaray, Trabzonspor gibi büyük kulüplerde yardımcı hoca olmanız size, Genç Milli Takımlarda on yılda edinemeyeceğiniz tecrübeleri sağlar. U-17"ler, U-19"lar mutlaka önemlidir ve kendi içinde de bir değeri vardır ama nereye kadar? Milli takımlardaki Trabzonsporlu oyuncuları eğer teknik direktörlük hedefi yoksa, kaldıkları yerde kalsınlar, rahatsız etmeyelim. Ama hedeflerinde Trabzonspor, Süper Lig"de hocalık varsa, bana göre geç kalıyorlar.

 

Muhtemeldir ki, bu oyuncular kariyerli bir hocanın altında çalışmak isterler. Yani Fatih Terim, Şenol Güneş gibi. Hami Mandıralı, teknik adam olmak için Şenol Güneş"in Kore"den gelişini mi bekleyecek? Geldiğinde de Şenol hoca "Hami gel mi diyecek?"

 

U-17"ler, Genç Milli takımlar başımızın tacı ama U-19 ile 19 yıl sonra emekli olur gidersiniz.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR