Diğer

Diğer

Twitter ve Kariyer

Twitter günümüz sosyal medya ağlarının en çok bilineni. Twitter ile güzel bir profil oluşturabilir insanların sizi merak etmesini sağlayabilirsiniz. Bir insanın günümüzde gerçek hayattaki saygınlığını ve başarısını sosyal medya da oldukça fazla etkiliyor.

Bir insanın hayatta nerede olduğu ve nerede olacağı bilinmez ancak kariyer sahibi bir insanın nerde olup nerede olabileceği oldukça net bir şekilde bilinir. Kariyer yapmak ve geçmişte yaşanan bir kariyere sahip olmak gelecek için hemen her insana birçok kapıyı açtıracaktır. Kariyer kelimesi geçmişte verilen emeklerin topluca bize sunduklarına denir. Kariyer hemen her sektörde eski anlamlarıyla bilinen “Tecrübeli/kalifiye eleman anlamına gelir”. Kariyer sahibi bir insanın yeni mezun veya yeni başlamış birine göre başarıyı elde etmesi çok daha kolaydır. Kariyer kelimesinin anlamını iyice anlattıktan sonra sizlere Twitter ile kariyerinize nasıl bir katkıda bulunabileceğinizi anlatalım.  Özel sektör veya kamu alanları çalışanlarından başarıyı kurumsal boyutlarda ister. Hiçbir şirket yöneticisi o koltuğa oturana kadar iş yerine pijamayla gelmemiştir. Her zaman resmi bir izlenimle ilerlemiş ve sonunda başarıyı elde etmiştir. Kısacası ister istemez kurumsal bir izlenimi eline alan herkes başarıya ulaşmıştır. Mesela günümüz bakanları arasında da bu mevkiliye gelene kadar ciddi kurumsal izlenimlerle çalışanlar olmuştur. Kısacası kurumsal ve resmi tavırlar bu işlerde olmazsa olmazdır. Peki, sevgili okurum bu tavırlar arasında Twitter nasıl bir yerde gelin hep beraber oraya da bir göz atalım.

Twitter’da Oluşturacağınız Profil Ve Getirileri!

Başlıkta kullandığımız profil kelimesinin anlamı bir hesap açmak değil. Bir izlenim oluşturmak. Twitter kurumsal bir izlenim oluşturma yolunda atacağınız en mantıklı ve ilk adımdır. Twitter üzerinden milyonlarca kullanıcıya ulaşarak kendinizi ve iş sektöründe nerede nasıl çalışmalarda yer aldığınızı anlatabilirsiniz. En az bir kartvizit kadar değerli olan bu hesaplar sizlere reklam yapabilmeniz için de büyük imkânlar sunacak. Twitter sosyal medyanın ilk kuruluş amacına günümüz ağları arasında en çok uyumluluk göstereni. Bu ağ bizlere bilginin güncel yüzünü sunmaktan hiç ama hiç çekinmiyor. Bilgi ver reklam ağzı Twitter için olağan konular haline gelmiş durumda.

Twitter üzerinde kariyer anlamında büyük ilerlemelere imza atabilirsiniz. Twitter ile kariyerinizi birkaç adım öne taşımak maksadıyla güzel paylaşımlar yapabilir, sektör rakiplerinize kendinizi tanıtmak maksadıyla kurumsal izlenimler taşıyan reklam niteliğinde ki bireysel görsellerinizi paylaşabilirsiniz.  Bu sayede hem reklam masraflarınızı azaltabilir hem de kariyerinizin ilerlemesi için para verip yaptıracağınız el ilanlarının ulaşacağı kitlelerden çok daha fazlasına ulaşarak insanlara kendinizi iyice anlatma fırsatı yakalayabilirsiniz. İyi bir Twitter profili ve paylaşımları sizlere oldukça iyi bir etiket sahibi yapabilir. Ancak unutulmaması gereken bir nokta daha vardır ki o da Twitter hesabınızın sizi geriye götürme ihtimalinin de hali hazırda var olmasıdır.

Twitter Sizi Geriletebilir!

Kurumsallıktan zerre payını almamış bir hesapla sizi merak edip araştıran insanların size karşı vereceği tepki bu hesaptan dolayı pek de olumlu olmayacaktır. Günümüz insanı modern kaynaklara her şeyden çok daha fazla önem veriyor. Bu nedenle12612109170arı de sosyal medyada birinin ne durumda olduğu ona oldukça önemli bir bilgi kaynağı olarak sunuluyor. Sizler kariyeriniz çevresinde başarılı birisi olabilirsiniz ancak bu başarı mantıksız bir Twitter hesabı ile ileri götürülmeye çalışılırsa tam aksine geriye de gidebilir. Kariyerinizin ilerleyişinde Twitter sosyal medya ağları arasında yapacağınız en iyi seçim. Ancak dozunu ve detaylarını iyi ayarlamanız gerekiyor. Olacaklar başınızı uzun süre ağrıtabilir.
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.