Diğer

Diğer

Twitter'in sosyal yaşamdaki yeri

Sosyal olmak insanın doğasında olan ve insanın temel ihtiyaçları arasında hiç kuşkusuz yer alan bir durumdur. Sosyal olmayan insan yeryüzünde bulunmamaktadır. Yeryüzü demişken bizlere sosyal olmayı veren şey aslında yaşadığımız dünyadır. Kimisine göre dünya eğlenceli bir yerken kimisine göre bu kötü dünya da yaşamanın bir anlamı yoktur. Bakın sosyal olmaya buradan başladık bile. Sosyal olmak veya sosyalliği dış dünyaya kavuşturmak insan için her zaman bir ihtiyaç durumundadır. Bu ihtiyacı dönem şartları ve dönem insanının özellikleri belirlerken genel hatlarıyla sosyal olmak dönemde bulunan imkânlara göre şekil alır. Sosyal olmak kimi zaman duvarlara resim çizmekle sağlanırken şimdilerle inç değerleriyle ölçülen ekranlar vasıtasıyla sağlanıyor. Kalıcı bir sosyal iletişim olmayan sosyal medya bizlere temel iletişimi sosyal şekilde sunuyor. Asıl konumuza insan fıtratından aldığımız başlıklarla yavaşça geliyoruz. Sosyal medya günümüzde sosyalliği simgeleyen ancak sosyallikten bir haber olan bir mecradır. Bu sosyal olma bilincini kullanım standartları içerisinde bulundurmayan sosyal medya içerisinde ki Twitter diğer sosyal ağlardan ziyade oldukça sosyalleşmeye yönelik olarak kullanılmaktadır. Açıkçası diğer sosyal medya ağlarını sevmiyorum ve desteklemiyorum ancak Twitter soysa medya ağları arasında insanların beyinlerini kullandıkları tek yer. Ciddi olarak düşündüğünüzde sosyal medya ağları arasında kalıcı bilgiyi ya da düşünceyi bünyesinde en yüksek oranla barındıran tek soysal ağ Twitter. Bu durum böyle olunca sosyal yaşamdaki yeri politik hale gelen Twitter kimi insanlarca ciddi bir ortama sahip olduğu için sevilmese de sosyal medyayı bilgi birikim için kullanan insanlar için oldukça fazla sevilmekte. Bu durum politik seviyelere de ulaştı siyasetçiler, gündem yazarları, gazeteciler ve yazarlar artık hitap ettikleri kitleye bu aracılıkla duygu ve düşüncelerini iletiyorlar. Buraya kadar her şey güzel ve insan fıtratına yakışır şekilde şimdi ise madalyonun öteki tarafına bir göz atalım.

Twitter ve maalesef ünlüler!

Twitter birçok insan tarafında özgürce duygu ve düşünce paylaştıkları bir ortam olarak görülüyor ve bu doğrultuda kullanılıyor. Hal böyle olurken öte yandan bu kullanıcı kitlesine elbette sağa sola hakaret enleri dâhil etmiyoruz. Duygu ve düşünceleri insan gibi kötü doğrultuda ifade etmeyi bilen insanlar bu mecrayı oldukça mantıklı bir şekilde kullanıyorlar. Ancak ülkemizin büyük kayıplarından biri olan genç ve yoksun ünlüler bu konuda hem gençliği yanlış yönde etkileyecek şekilde hem de Twitter mecrasını kirletecek şekilde bir kullanım gerçekleştiriyorlar. Açık ve dürüst bir şekilde konuşmak gerekirse insanların ünlülerin şu an ne yaptıklarına veya aldıkları arabanın ne kadar pahalı olduğunu bu ortamda görmeye ihtiyaçları yok. Twitter insanlığa dünya genelinde gündem ve bilgi uğuruna hizmet verirken ne yazık ülkemizde insanları nispet yönünde itercesine hizmet veriyor. Bu durum gelecek nesiller ve teknoloji çağının ülkemizde ki izleri için çok kötü. Ünlüler bir ülkede göz önünde olan ve hemen herkesin örnek aldığı kişilerdir. Bu durumu sadece maddi gelir kaynağı olarak gören ünlülerimiz genç nesilleri unu eleyip eleklerini astıkları için saçma paylaşımlar yaparak şöhrete ve vurdumduymazlığa itiyorlar. Tarihe de baktığımızda ün peşinde koşan hiçbir sanatçının gerçek başarıyı yakalayamadığını görürüz. Sosyal yaşam ve Twitter aynı kaba konulduğunda bu tablodan ben şu sonucu çıkarırım sevgili okurum; Twitter genç neslin hiç şekil verilmemiş pırıl pırıl beynini tüketiyor. Bunu yapan sosyal medya ağı değil gençlere yol gösteren çok sevgili ünlülerimiz. Belki okuyanımız vardır ünlü kesimden ne olur yapmayın!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.