Diğer

Diğer

Twitter'ı Etkili Kullanmak

Sosyal medya ağlarından olan Twitter genellikle insanların beyinlerini kullanarak paylaşım yaptıkları nadir sosyal ağlardan bir tanesi. Bu cümleden çok şey çıkarabilir hatta biraz da alınabilirsiniz. Ancak İnstagram örnek olarak verilirse gittiğiniz mekânın kalitesine göre gelen like ve yorumlar Twitter üzerinde tamamen fikir ve yargılarınıza göre geliyor. İnsanların yoğun bir fikir alışverişi yaptığı bu mecrayı aktif ve etkili olarak kullanmak iyi bir analiz ve mantık gerektirir. Hemen herkes bu işi başarabilir ancak temel sosyal medya anlayışımızı ve hareketlerimizi biraz değiştirmemiz gerekli. Bu işi yapabilmek için ilk olarak kullanım amacınızı belli bir sınır içerisine sokmanız, bu sınırlar içerisinde paylaşım yapmalı ve bu sınırlar içerisinde yapılan paylaşımları değerlendirmelisiniz. Bu sınırlar birkaç ana dala yayılmış olabilir her gördüğünüz atarlı söz sayfasını beğenirseniz bu mantığı kavrayamaz dolayısıyla Twitter'ı düzgün bir şekilde kullanamazsınız. 

Odak noktanızı belirledikten sonra ilk olarak bu odak noktalarıyla ne kadar fazla ilgilendiğinizi sıralayın. Bu sıralamaya göre insanları ve bilgi paylaşımında bulunan sayfaları takip etmeye başlayın. Bu işlemi uyguladıktan sonra çok daha bilinçli ve etkin bir kullanıcı olduğunuzun farkına varacaksınız. Böylesi bir duruma alıştıktan sonra hem boş muhabbet yapan sayfalarda öldürdüğünüz zamanı değerlendirecek hem de daha etkin olarak sosyal medya kullanmaya başlayacaksınız. Şimdi ilk olarak başkalarından görüntülediğiniz paylaşımları belli bir rotaya soktuk hemen sonrasında da kendi paylaşımlarınızı düzenlememiz gerekli. Bu dediklerimizi uygularsanız oldukça hızlı bir şekilde Twitter üzerinde istediğiniz etkin kullanıcı potansiyeline kolayca erişebilirsiniz.

Paylaşımlarınıza göz atmak istiyorsanız ilk olarak ne paylaşacağınıza karar vermeniz gerekir. Yani burada size sıfırdan bir Twitter hesabını nasıl etkin olarak kullanacağınızı anlatıyoruz. Paylaşımlarınız eğer aile/arkadaş çevresine hitap ediyorsa ve sadece bu çevreye has kalacaksa. Bu paylaşımlar için ayrıca bir çaba harcamanıza gerek yok. Gerekli sınırları bu paylaşımlarda belirleyen çevreniz olduğu için bu noktada etkin kullanım konusunda yorum yapmak ne yazık ki bize düşmüyor. Ancak global nitelikte paylaşımlar yapacağım diyorsanız ve bu paylaşımlarla belli bir seviyeye gelmek istiyorsanız bu noktada dikkat etmeniz gereken çok fazla şey var. İlk olarak bir konuyu belirlemeniz gerekir eğer ünlü olmak istiyorsanız. Bir gün müzikle alakalı bir gönderme yapıp öteki gün siyasete dem vurursanız istikrarlı bir ilerleyiş gösteremezsiniz. Elbette bu tarz daldan dala yapma vaktiniz de olacak ancak eğer hedefiniz Twitter'ı etkin kullanmak ve bu yolda biraz da olsa ileriye gitmekse ilk olarak insanlara kendinizi tek bir suretle tanıtmanız gerekli. 


Twitter Ortamında Nasıl Tanınmalı?

Dediğim gibi etkin kullanımda hedefiniz az dahi olsa ilerlemekse ilk olarak bir konu ve tema etrafında paylaşımlar yapmanız gerekir. Bu paylaşımları yaparken ilk etapta siyasi, insani, politik düşüncelere yer vermenizi önermiyoruz. Bu sayede daha global bir tavır alarak bazı kesimlerin tepkilerinden gizli bir şekilde etkili kullanım sürecine devam edebilirsiniz. Bu denli bilinçli bir kullanımla oldukça etkin bir kullanıcı sınıfında yer alabilir hedeflediğiniz sosyal medya başarısına kolaylıkla kısa zamanda erişebilirsiniz. Bu tarz etkileşimler sonrasında elde edeceğiniz başarıyla da kim bilir belki de Twitter uğraşını belli ir maddi gelir kaynağına çevirebilirsiniz. Etkin bir kullanıcı olarak sosyal medyaya ayırdığınız zamanın daha mantıklı bir şekilde harcanıyor olmasına katkıda bulunabilirsiniz. Twitter beynin ve mantığın çalıştığı bir sosyal medya aracı bu bilinci kesinlikle unutmayarak ilerlerseniz etkin bir kullanıcı kariyerine sahip olarak istediğiniz hedeflere kolayca ulaşabilirsiniz.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR