Türkiye'den NATO ülkesine SİHA teslimatının başlayacağı tarih belli oldu!

Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki Karabağ Savaşı'nın ardından Rus işgali altındaki Ukrayna'da büyük ses getiren Bayraktar TB2 SİHA'lar için onlarca ülke sıraya girdi. Türkiye'den SİHA alan ilk NATO ülkesi ise Polonya oldu. 

Türkiye'den NATO ülkesine SİHA teslimatının başlayacağı tarih belli oldu!

Türk SİHA'ları Bayraktar TB2'nin başarısı dünyada yankılanmaya devam ediyor. Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan savaşın ardından Ukrayna'da Rus güçlerine verdiği kayıplarla adından söz ettiren Türk SİHA'ları diğer ülkelerin gözdesi olmayı da sürdürüyor. SİHA'ların başarıları ülkeden ülkeye yayılırken birçok ülke modernize edebilmek adına Bayraktar TB2 satın alabilmek için çalışmalarını hızlandırdı.

Türkiye'den SİHA satın alan ilk NATO üyesi ülke olan Polonya, Bayraktar TB2'nin orduda kullanıma girmeye hazırlandığını duyurdu. Polonya Savunma Bakanı Yardımcısı Wojciech Skurkiewicz, "Polonya ordusu, ekim ayı içerisinde Bayraktar TB2 insansız hava araçları ile donatılacak" dedi.

Bayraktar'ların orduya dahil edilmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Skurkiewicz, "Bu dronların gerçek tehditlerde ve gerçek savaşta nasıl performans gösterdiğini gözlemliyoruz. Silahlı kuvvetlerin modernizasyonunun çok önemli bir unsuru" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya