Türkiye’de kadın değil, cesur olmak zor!

2022 yılı Mart ayında kurulan Bursa Artvinli Kadınlar Derneği Türkiye’deki ilk kadın hemşeri derneği olarak öne çıkıyor.

Türkiye’de kadın değil, cesur olmak zor!

Kısa zaman içinde 250 aktif üyeye sahip olan Bursa Artvinli Kadınlar Derneği Başkanı Züleyha Şahin önemli açıklamalarda bulundu.

Bursa’da 150 yıllık tarihi kökene sahip Artvinliler nüfus yoğunluğu açısından oldukça etkin ve güçlü bir nüfusa sahipler. Fakat bu güç, lobi olarak sahaya yansımıyor. Artvin üzerinden sürekli dernek kurulan Bursa’da Artvinliler güç birliği oluşturamıyor.

Türkiye’de kadın değil, cesur olmak zor!

“Oysa 600 bin nüfusa sahip Artvinliler Bursa’da daha etkin ve güçlü olmalı” diyerek sözlerine başlayan Bursa Artvinli Kadınlar Derneği Başkanı Şahin şöyle konuştu:

“Bizler Bursa Artvinli Kadınlar Derneği olarak bu algıyı yıkmak birlik ve beraberlik içinde olmak için yola çıktık. Bunu da başaracak inanca ve ekibe sahibiz. Çoğu dernekte "kadın kolları" adı altında yönetimdeki kadını pasifize eden ve sahne arkasında yapılması gereken işleri kadının üstüne yıkan, kadınları iş hayatında desteklemeyen zihniyetin karşısında kadını ve emeğini ön plana çıkarmak için çabalıyoruz. Ülkemizde kadını ve haklarını savunan birçok sosyal toplum kuruluşu mevcuttur. Ancak bizler somut olarak adımlar atabilmek ve insanlara dokunabilmek adına önce ulaşabileceğimiz, dertlerini en yakından bildiğimiz Artvinli kadınlarımız için bu yola çıktık. “

Türkiye’de kadın değil, cesur olmak zor!

Kadınların sivil toplum kuruluşlarında sürekli ikinci planda kaldığını belirten Züleyha Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’de kadın ya da erkek olmak değil, cesurca yaşamak zor. Sevgi saygı ve güven ortamının olmadığı hiçbir yerde hedeflerden ve başarıdan bahsedilemez. Biz Bursa’da birlik ve beraberliğimizi birbirimize inanarak sağladık. Tek derdimiz Artvin, tek derdimiz ülkemizin güzelliği, demokrasiye olan bağlığı ve adaletin olması. Tek derdimiz huzurlu ve güzel bir sosyal yaşam içinde adilce yaşam hakkı.”

Bursa Artvinli Kadınlar Derneği Yönetim Kurulunda şu isimler yer alıyor: 

Filiz Aydın, Şengül Sarıçiçek, Kardelen Akgün, Nurşen Yaşar, Nurcan Elmacı Önal , Sevgi Akçadağ, Yeşim Bayraktar, Fatma Dursun Şen, Gülşen Torun, Selina  Dede , Handan Kent Aksu ve Gülsüm Balcıoğlu.

Türkiye’de kadın değil, cesur olmak zor!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler