Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Trabzon Kamasına tam not...

Trabzon Emniyet Müdürlüğü adına Trabzon Kaması denilen yöntemle Akyazı Stadı'nda karmaşanın önüne geçmeye çalıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Trabzon Kamasına tam not...

Süper Lig’in 35. Haftasında oynanan ve Trabzonspor’un şampiyonluğunu ilan ettiği 2-2 biten Antalyaspor maçında, Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nün sahayı boşaltma ve futbolcularla, teknik heyeti koruma amaçlı KAMA uygulaması dikkatlerden kaçmadı.

2150 POLİS

Normal şartlarda statların güvenliğinden özel güvenlik şirketleri sorumluyken, takviye polisler de tüm görevlerde yer aldı. Akyazı Stadı’nda oynanan karşılaşmada toplam 2150 polisin görev yaptığı ve bunların 600’ünün il dışından takviye edildiği öğrenildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Trabzon Kamasına tam not...

TRABZON’A ÖZEL UYGULAMA
Karşılaşma öncesinde yapılan tatbikatlarda adına Trabzon Kaması denilen ve ilk kez uygulanan yöntemle, polislerle iç içe ok gibi dizilen Özel Güvenlikçiler de yer aldı. Adeta bir oku andıran uygulama, maç sırasında taraftarların bitiş düdüğü öncesinde yanlışlıkla sahaya girildiği sırada ve maç sonunda uygulandı. Özellikle maç bitmeden taraftarın sahaya girmesi nedeniyle yaşanan karmaşa ve olası aşırılıklar, bu taktik sayesinde oldukça kısa sürede çözülerek saha boşaltıldı.

ÖZEL TEBRİK
Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından özel olarak yapılan bu uygulamaya, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden de tam not geldi. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın Trabzon Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan’ı arayarak tebrik ettiği ve bu uygulamanın ülke genelinde de kullanılması için talimat vereceğini belirttiği kaydedildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Trabzon Kamasına tam not...

Trabzon Emniyet Müdürü Aydoğan ise başarılı uygulama ilgili olarak "Başarının sırrı; işinizi sevmek, riskleri öngörmek, olası senaryoları önceden düşünmek ve bunlara yönelik tedbir almak, eğitimini yapmak, güvenliğin ciddi bir iş ve akıl sorumluluğu olduğunu bilmektir. Bu hem Trabzon insanının zekası ve planlı organizasyon gücü, hem de Türk polisinin başarısı..” ifadelerini kullandı.

Öte yandan polis güçlerinin, Trabzon genelindeki şampiyonluk kutlamalarında da, vatandaşlara müdahalede bulunmadan kontrol altında tutması takdir topladı. Avrupa’nın önde gelen spor gazeteleri de 30 Nisan gecesi Dünya'da olunması gereken yerin Trabzon olduğunu ifade etti.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Trabzon Kamasına tam not...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber