Türkiye İsrail ilişkileri yeniden şekilleniyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı basın toplantısında İsrail ile karşılıklı olarak büyükelçi atama kararı alındığını duyurdu.

Türkiye İsrail ilişkileri yeniden şekilleniyor

Uzun zamandır gergin olan İsrail ve Türkiye ilişkileri, son zamanlarda yeniden inşa edilmeye başlandı. Bu kapsamda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçtiğimiz aylarda İsrail'e gitmişti. Ziyaretin ardından İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid de Türkiye'ye gelmişti.

"BÜYÜKELÇİ ATAMA KARARI ALDIK"
Bugünse iki ülke arasında yeni dönem resmen başladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısında konuştu. Açıklamalarında İsrail ile ilişkilere değinen Çavuşoğlu, "İsrail ile karşılıklı büyükelçi atama kararı aldık" şeklinde konuştu.

İSRAİL: BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ BİR DEĞER
İsrail Başbakanı Lapid ise, "Büyükelçi atama kararı bölgesel istikrar için büyük önem taşıyor" açıklamasını yaptı. İsrail Başbakanlığı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Türkiye ile ilişkilerin yeniden başlaması, bölgesel istikrar için önemli bir değer ve İsrail vatandaşları için çok önemli bir ekonomik haber. İsrail'in dünyadaki konumunu güçlendirmeye devam edeceğiz. Başbakan Yair Lapid ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmenin ardından, İsrail ve Türkiye tam diplomatik ilişkileri yeniden kurdu." denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler