Şehit Babası: “Söz Konusu Vatansa...” - Bursa haber

Bursa'da şehitler dualarla ve göz yaşları içinde anıldı.

Şehit Babası: “Söz Konusu Vatansa...” - Bursa haber

Bursa'da şehitler dualarla ve göz yaşları içinde anıldı.

Bursa'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümümde şehit aileleri Pınarbaşı Şehitliği'ne akın etti. Şehitlerinin mezarı başında dua eden aileler duygulu anlar yaşadı. Yakınlarının mezarına sarılan şehit ailelerinin gözlerinden yaş eksik olmadı. Şehit evlatlarının kabrini sulayan ve toprağını okşayan anne ve babalar, Kur'an-ı Kerim okudu. Bir an olsun şehit oğullarının mezarları başından ayrılmayan anneler askeri erkan ile sohbet etti. Programa Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ve şehit aileleri katıldı.

Bursalı şehit babası Emrullah Atasever, şehit oğlu Timur Atasever'in mezarı başında yaptığı konuşmada, "Söz konusu vatan olunca gerisi teferruat olur. Bu vatan üzerinde yaşıyorsak mutlaka bunun hesabını vereceğiz. Ama bedenimiz, kanımız, canımızla, dinimizle, inançlarımızla bayrağımızdan vazgeçmediğimiz için birileri de bize saldıracaktır. Gerek içeriden olsun gerekse dışarıdan bunlar bizi yıldırmaz yıldıramazlarda böyle bir şey söz konusu da olmaz. Bu vatan üzerinde Allah bizim canımızı almadıktan sonra bizim bu vatanı terk etmemiz mümkün olmaz. Çocuğumuz bugün de ölse, 20 yıl sonra da ölse, bizim çocuğumuz Allah bizlere şehitlik mertebesi versin. Bu makamlara gelmek kolay bir şey değil, biz kanlarımızı öpüyor, başımıza koyuyoruz. Allah miletimizin başını sağ ve var etsin. Bayrağımızı indirmesin, gerisi sıkıntı değil. Mutlaka bir cephede biz öleceğiz. Allah şehit ailelerine sabırlar versin" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler