’Kesik baş’ cinayeti sonunda çözüldü

Sivas'ta 2002 yılında başı gövdesinden ayrılmış halde bulunan Uzman Çavuş Adem Keleş'in katil zanlıları 13 yıl sonra yakalandı. Keleş'in eşi ve olayı itiraf eden akrabası, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, 1 Mayıs 2002'de Y

’Kesik baş’ cinayeti sonunda çözüldü

Sivas'ta 2002 yılında başı gövdesinden ayrılmış halde bulunan Uzman Çavuş Adem Keleş'in katil zanlıları 13 yıl sonra yakalandı. Keleş'in eşi ve olayı itiraf eden akrabası, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, 1 Mayıs 2002'de Yenidoğan Mahallesi 22'inci Sokak Eser Evler'de meydana geldi. 36 yaşındaki Uzman Çavuş Adem Keleş, evinde bıçaklanmış ve başı gövdesinde ayrılmış bir şekilde bulundu. O dönem faili meçhul olarak kalan cinayetin soruşturmasını sürdüren Sivas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri kamuoyunda "kesik baş" cinayeti olarak bilinen olayı aydınlatmak için yeni deliller topladı. Yürütülen çalışma kapsamında 150 kişinin parmak izleri alındı.

Yapılan incelemeler ve alınan parmak izlerini değerlendiren ekipler, uzman çavuşun eşi Meryem Şule Keleş'i Kayseri'de (39), akrabası Murat Arıcı'yı (36) İstanbul'da yakaladı.

SUÇLARINI İTİRAF ETTİLER

Gözaltına alınarak Sivas'a getirilen ve Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılardan Murat Arıcı'nın emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf ettiği, uzman çavuşu bıçakla öldürdükten sonra başını gövdesinden ayırdığını söylediği öğrenildi. İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen Melike Şule Keleş'in ise vefat eden eşinden sürekli şiddet gördüğünü söylediği öğrenildi. Zanlılar, işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak Sivas Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Cinayeti işleyen Murat Arıcı'nın evli olduğu ve bir fırında çalıştığı öğrenildi. Meryem Şule Keleş ile Murat Arıcı'nın gönül ilişkisi olduğu ve cinayeti bu yüzden işledikleri iddia edildi.

’Kesik baş’ cinayeti sonunda çözüldü Sivas haberleri - Sivas haber

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler