‘Çaylar Başkandan’ Toplantıları Sürüyor - Çanakkale haberleri

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık'ın, ilçede vatandaşlarla bir araya geldiği "Çaylar Başkandan" toplantılarının ikincisi yapıldı. Biga Belediye Başkanı İsmail Işık'ın "Çaylar Başkandan" sloganıyla başlattığı Halk Meclisi toplantılarının ikincisi Sakarya M

‘Çaylar Başkandan’ Toplantıları Sürüyor - Çanakkale haberleri

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık'ın, ilçede vatandaşlarla bir araya geldiği "Çaylar Başkandan" toplantılarının ikincisi yapıldı.

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık'ın "Çaylar Başkandan" sloganıyla başlattığı Halk Meclisi toplantılarının ikincisi Sakarya Mahallesi'nde Kavaklık Merkez Kıraathanesi'nde gerçekleşti. Başkan Işık önce çalışmalarını sunum eşliğinde anlattı, ardından mahalle sakinlerinin sorularını dinledi, not aldı ve çözüm önerilerini paylaştı. Ayrıca Kavaklık Adnan Menderes Parkı ile ilgili hazırlanan görseller mahalle sakinleri ile paylaşılarak görüşleri alındı. Sunumun ardından mikrofon mahalle sakinlerine geçti. Soru bölümünde dar gelirli vatandaşlar için TOKİ konutlarının yapılıp yapılmayacağını soran bir mahalleliye Başkan Işık, "Dar gelirli vatandaşlarımız için küçük ebatlarda konutlar yapılacak. Revizyon İmar Planı çalışmalarımız devam ediyor. İmar Planı içinde onlara ayrılan yerde o konutlar yapılacak" dedi.

Mahalle gençlerinden gelen istekleri de dinleyen Başkan İsmail Işık, "Futbol sahasını buraya yapamayız. O kadar büyük bir alan yok burada. Futbol sahası karşıda var. Bu yakınlarda büyük bir alan bulursak size özel bir futbol sahası yaparız. Çay ile set arasındaki alana size bir futbol sahası yapabiliriz" dedi.

Gençlerin lokal talebi üzerine ise Başkan Işık, "Bu parkın içerisindeki kafeteryalar bölümü kapalı olacak. Parkın içerisindeki işletmeciye söyleyeceğim. Kim işletecek ise gençlerden çay parası almasın. Hem çay içer, hem de kapalı alanda üşümeden sohbet edebilirsiniz" şeklinde konuştu. Bir mahallelinin kahvehanelerin kaldırımları işgali ile ilgili sorusuna Başkan İsmail Işık, "Bizim ceza yazarak sorun çözme gibi bir anlayışımız hiç olmadı. Buradaki kahvehane sahibi arkadaşlarımızı defalarca uyardık. Havaların iyileşmesi ile birlikte daha da yayılıyorlar. Eğer mahalle halkımız burada aynı Çan Caddesi'nde yapmış olduğumuz gibi yayalaştırma projesini isterse uygularız. Burada otopark ile alakalı bir sıkıntı var. Köprünün yapılması, sonra da karşı tarafa da araçlar geçmeye başlayınca inşallah bu sorun ortadan kalkacak. Eğer mahallede yaşayanlar isterlerse tretuvarlar genişletip buradan da tek aracın geçtiği şekilde yayaların daha rahat yürüyeceği bir alan oluşturabiliriz" yanıtını verdi.

Dumlupınar Ortaokulu'nda 6'ncı sınıf öğrencisi olduğunu söyleyen bir küçük mahallelinin okul ihtiyaçlarını sıralamasını da dinleyen Başkan Işık, minik öğrencinin sorunlarını not alarak, ihtiyaçlarını paylaştığı ve sorunlarına sahip çıktığı için teşekkür etti. Soru-cevap bölümünün ardından bir süre daha kahvehanede mahalle sakinleri ile sohbet eden Başkan İsmail Işık, mahallelinin isteklerini tek tek not aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler