Artvinliler'den İzmir'de kutlama

İZMİR'de Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, kentlerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümünü kutladı. Atatürk anıtına çelek koyan dernek üyeleri, kentlerine yapılan HES'lerin yanı sıra Cerattepe'deki maden aranmasına tepki göst

Artvinliler'den İzmir'de kutlama
İZMİR'de Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, kentlerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümünü kutladı. Atatürk anıtına çelek koyan dernek üyeleri, kentlerine yapılan HES'lerin yanı sıra Cerattepe'deki maden aranmasına tepki gösterdi.
 
Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Ardından şehitler içini saygı duruşunda bulunan dernek üyeleri adına basın açıklamasını başkan İrfan Emiralioğu yaptı. Kentlerinin 43 yıl esaret altında kaldıktan sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde, tek kurşun atılmadan kurtarıldığını söyleyen İrfan Emiralioğlu, kentlerinin rant saldırılarına uğradığını anlattı. Emiralioğlu, “Zaferi bizlere kazandıran Atatürk ve silah arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyoruz. Güzel kentimiz rant ve kardan başka bir şey düşünmeyen saldırganlarla karşı karşıyadır. Daha önceki yıllarda çeşitli firmaların faaliyetlerine karşı kazanılan mücadelelerde olduğu gibi bu kez de başka bir firmaya karşı mücadele başlanmıştır. Şirketin, Cerattepe'dekİ hukuksuz mevcudiyetine karşı bu mücadelede Artvin'in yanındayız. Çoruh vadisine yerleşmiş kentimiz büyük bir botanik bahçesi olarak olağanüstü güzelliklere sahip bitki ve hayvan dokusuyla kaplı daha da ötesi cumhuriyete değerlerine bağlı insanları ile yiğitleriyle örnek bir kenttir. Çoruh nehrine inşa edilen beş büyük baraj ile 10 milyar kilowatsaatlik enerji ülkemize sunulmuştur. Fakat Yusufeli barajlarıyla da 15 bin yurtaşımızı evlerinden ve yurtlarından etmişlerdir. Derelere yapılan onlarca HES ile dere yataklarını kurutarak bölgeyi insansızlaştırmaya mahkum etmişlerdir. Ormanlarımızı ağaçlarımızı korumaya devam edeceğiz. Bizim mücadelemiz, ülkemiz içindir çevremizi içindir, insanlık içindir" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler