Türkiye Euro 2020'ye veda etti

Türkiye, İsviçre’ye 3-1 yenilerek EURO 2020’ye veda etti.

Türkiye Euro 2020'ye veda etti

Haber61 Spor Servisi - EURO 2020’ye büyük umutlarla başlayan Türkiye aldığı 3 mağlubiyetle turnuvayı bitirdi. A Grubunda yer alan Ay Yıldızlı ekip grubun son maçında İsviçre’ye 3-1 mağlup oldu.

İsviçre’ye galibiyeti getiren golleri 5. Dakikada Seferovic ve 26 ile 67. Dakikalarda Shaqiri kaydetti. Türkiye’nin aynı zamanda turnuvadaki tek golü olan sayıyı ise 62’de İrfan Can Kahveci kaydetti.

TURNUVANIN EN KÖTÜSÜ
3-0'lık İtalya ve 2-0'lık Galler mağlubiyetleri sonrası en iyi 3. Kontenjanından gruptan çıkma ümidiyle İsviçre karşısına çıkan A Milli Takım, İsviçre’ye de yenilerek an itibariyle turnuvanın en kötü istatistiğine sahip takımı oldu.

3 maçta puan alamayan Türkiye bu maçlarda sadece 1 gol atarken kalesinde ise 8 gol gördü. Böylece Türkiye turnuvayı 0 puan ve -7 averajla bitirdi.

Diğer gruplara bakıldığında ise son sırada yer alan takımlardan an itibariyle 2 maç oynayarak sıfır puanı olan B grubundaki Danimarka’nın -2 averajı bulunuyor. Diğer 0 puanlı takım C grubundaki Kuzey Makedonya da 2 maç sonunda -3 averaja sahip.

Öte yandan Türkiye'nin ye aldığı A Grubunun diğer maçında İtalya Galler'i 1-0 mağlup etti. Bu sonuçların ardından gruptan çıkan ilk iki takım İtalya ve Galler oldu. İsviçre ise diğer grupların kesin sonuçlarının belli olmasını ve en iyi 3. kontenjanından üst tura çıkmayı bekleyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
38 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler