Türk Telekom Trabzon’da 15 Temmuz sergisi

Türk Telekom Trabzon Bölge Müdürlüğünde “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve İletişim” konulu sergi açıldı.

Türk Telekom Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türk Telekom okullarında eğitim gören öğrenciler arasında yapılan “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve İletişim” konulu yarışmalarda dereceye giren resimler, şiirler ve kompozisyonların sergilendiği sergi bugün açıldı.

Açılışa Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Türk Telekom Trabzon Başmüdürü Muhammet Katmer, Trabzon il Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın ve davetliler katıldı. Kırmızı kurdele kesilerek açılan sergiyi gezen Vali Yücel Yavuz ve beraberindekiler gezerek tüm resimleri, yazı ve şiirleri yakından inceledi. Türk Telekom Trabzon Başmüdürü Muhammet Katmer Trabzon Valisi Yücel Yavuz’a yarışmada birincilik ödülünü alan resmin bir kopyasını hediye etti.

Türk Telekom Trabzon’da 15 Temmuz sergisi

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Haber61’e yaptığı açıklamada “Burada Trabzon Telekom Başmüdürlüğümüzün ev sahipliğinde yapılan güzel bir etkinlik. “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve İletişim” başlıklı Telekom okullarında yapılan resim şiir ve kompozisyon yarışmalarında Dereceye giren eserler sergileniyor. Hepsi birbirinden güzel harika, muhteşem. Çocuklarımız gençlerimiz geleceğe yönelik büyük bir ümit vadediyorlar. Hem milli duygularımızı hem manevi duygularımızı yorumlamışlar ve kaleme almışlar. Resim çizmişler, resim yapmışlar, kompozisyon yazmışlar. Her biri harika, muhteşem. Vesile olanlara çok teşekkür ediyorum. Özellikle 15 Temmuz gibi bizim hem demokrasi tarihimizde hem Cumhuriyet dönemimizde belki de milletimizin tarihinde eşine rastlanmayacak biçimde hain bir kalkışma. Ama bu kalkışma karşısında milletimizin duruşu destansı bir duruştu. Dünya demokrasi tarihine insanlık tarihine geçen müthiş bir birlik beraberlik dayanışmasıydı. Bunun gençlerimize çocuklarımıza yansıdığını görmek bu şekilde kaleme alınmasını görmekte ayrıca gurur veriyor. Bu yönüyle de emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Dereceye giren yarışmaya katılan bütün öğrencilerimizi de canı gönülden tebrik ediyorum. Özellikle velilerinin de bu konuda çok ilgili ve alakalı olduklarını biliyorum. Trabzon’daki Telekom teşkilatımız yaptığı okullarda biliyorsunuz milli Eğitime devredilen okullardır. Eğitim kalitesi yönünden de ki Telekom zaten bunları desteklemektedir sosyal ve kültürel anlamda da neticeyi bu şekilde görmek bizleri ayrıca mutlu ediyor, gururlandırıyor. Değerli başmüdürümüze ve ekibine teşekkür ediyorum. Sizlere de bunu duyurduğunuz için teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun. Aynı zamanda Ramazan’ımız da mübarek olsun” dedi.

Türk Telekom Trabzon’da 15 Temmuz sergisi

Türk Telekom Trabzon Başmüdürü Muhammet Katmer Haber61’e yaptığı açıklamada “15 Temmuz’u bir tarih olarak bir gün olarak kutlamak, bayram değerlendirmek, onu 365 güne yayamamak hassasiyeti, bulunduğu8muz coğrafyadaki ülkemiz üzerindeki birçok siyasi ekonomik oyunların ne kadar büyük olduğunu hepimiz biliyoruz. 15 Temmuz’un dışında da böyle sergilerin açılarak hem vatandaşlarımızın hem gençlerimizin olaya daha çok duyarlı olması, daha uyanık olması ve çoğu toplantılarımız açık oturumlarımız bu konuda duayen olanların bilgileri ile donatıldığı alanlar. Gençlerin daha çok söz sahibi olmadığı, dinleyici konumunda olduğu platformlarda beraber oluyoruz. Bu sergi hem gençlere o duygularını ifade etme. Kendilerini hassasiyetlerini demokrasi ve Cumhuriyet adına geleceğe taşımak nasıl olacak, nasıl koruyacağız, üzerimizdeki nifak tohumlarının ve hainlerin engellenmesi adına bu duyarlılığı 365 güne nasıl yayacağız diye bir fırsat veriliyor. Bu fırsatı da sergiyi beraber gezme fırsatımız oldu en iyi şekilde duygularını, düşüncelerini ortaya koydular. Bunu koyarken de mesajda veriyorlar. Her gelen müşterimize de biz burada sergimizi gezdirip hem Trabzonlu hemşerilerimize bu gençlerimize ne fırsat verildiğinde Cumhuriyetimize nasıl sahip çıkacaklarını hainlere nasıl fırsat vermeyeceklerini hem şiirle, hem kompozisyonla hem resimle ortaya koyuyorlar. Bir gurur tablosu burası aslında. 15 Temmuz’un dışında da bu gibi faaliyetlerin devam etmesi bu hassasiyetin 365 güne daha duyarlı olmamız gereken bu günlerde bence bu sergilerin önemli daha da öne çıkıyor. Mert kardeşimiz Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi. Birincilik ödülü kendi yaptığı eserde duygularını kendisi ifade edecek ama o kadar güzel bir sanatçımız ki protokol içinde heyecanını tutamayıp birazda herhâlde Ramazan’ın getirdiği sıkıntıyla rahatsızlandı. Sağlık ocağında benze ziyaret edip geçmiş olsun dileklerimi ileteceğim. Buraya kadar da gelip nezaket gösterdi. Çünkü Artvinli kardeşimiz. Bende baktığımda Ömer Halis Demir şehidimiz. Aslında 15 Temmuz’un tek adresi. Nasıl Çanakkale ruhunu yaşattığımız bir gün varsa 15 Temmuz deyince de o ilk kurşunu atıp hainlere ilk dersi veren bir şehidimiz. Onu da çok iyi resmetmiş ve çok güzel anlatmış. Hem Cumhurbaşkanımızın mesajı hem milletimizin tanklar üzerindeki Hürriyetini, demokrasisini, Cumhuriyetini hainlere vermeyeceğimiz mesajını ve gökler yıldızlarla süslenince bizimdir. Ayyıldız’ımızı sembol eden bir resimle burada kendisini çok iyi anlattığını ifade etti” ifadelerini kullandı.

Türk Telekom Trabzon’da 15 Temmuz sergisi

Türk Telekom Trabzon’da 15 Temmuz sergisi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler