Her gün kapısına gelen tilkiyi elleriyle besliyor

Tunceli'de işletme sahibi, mekanın kapısına her gün gelen tilkiyi besliyor.

Her gün kapısına gelen tilkiyi elleriyle besliyor

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde işletme sahibi Mahmut Utan, işlettiği mekanın kapısına her gün gelen tilkiyi besliyor.

Tunceli’nin Ovacık ilçe merkezine iki kilometre mesafede bulunan Güneykonak köyünde kamping işletmeciliği yapan Mahmut Utan, 2 yıldır işletmeye gelen tilkiyi karnını doyurarak uğurluyor.
Gecenin geç saatlerinde işletmeye gelen tilki, kapı kapalıysa cama vurunca çalışanlar, adete bir müşteriyi karşılar gibi tilkiyi karşılıyor. Kendisi için hazırlanan yiyeceklerle karnını doyuran ve “Özgür” ismi verilen tilki yavruları için yiyecek götürmeyi de ihmal etmiyor.

Sadece tilkileri değil zor durumda ve aç kalan yaban hayvanlarını beslediklerini belirten işletme sahibi Mahmut Utan, “Bizim inancımızda, doğadaki tüm canlılara saygı vardır. Zorda, darda kalan insanlara yardım ettiğimiz gibi hayvanlara da bunu yapıyoruz. Özellikle önümüz kış. Bu mevsimde sadece insanlar zorda kalmıyor. Yabandaki kurt da kuş da zorda kalıyor. Herkes elinden geldiğince bu canlılara destek olsun” diyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler