2022 Tunceli İmsakiyesi – Tunceli İftar ve Sahur Saatleri

2022 yılının Tunceli İmsakiyesini bu sayfadan inceleyebilirsiniz. İşte Tunceli'de iftar saat kaçta, sahur saati ne zaman? Sorularının cevabı…

2022 Tunceli İmsakiyesi – Tunceli İftar ve Sahur Saatleri

2022 Ramazan Ayının Tunceli İmsakiyesi belli oldu. Ramazan ile birlikte en çok aranan konular Tunceli İftar saati ve Tunceli sahur saati olurken, Diyanet’in verdiği bilgilere göre hazırlanan Tunceli İmsakiyesi’ni buradan inceleyebilirsiniz.

2022 TUNCELİ İMSAKİYESİ

2022 TUNCELİ İMSAKİYESİ


RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?
2022 yılında Ramazan ayı 2 Nisan’da başlayacak. Son oruç 1 mayıs gününde tutulacak. Bayram ise 3-4-5 Mayıs günlerinde kutlanacak.

Tunceli'de bayram namazı 02 Mayıs 2022 Pazartesi günü saat 05:55’te kılınacak.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?
2022 yılında Kadir Gecesi 27 Nisan’a denk gelmektedir.

2022 TUNCELİ İMSAKİYESİ

RAMAZAN NEDİR?
Ramazan Hicrî takvime göre 9. ay ve İslam’a göre peygamber efendimiz Hz.Muhammed'e Kur'an’ı Kerim ayetlerinin inmeye başladığı, aynı zamanda Müslümanlarca oruç tutulmaya ve Terâvih Salat'ına başlanılan aydır. Bu ayda oruç tutmak, İslam'ın beş temel şartından biridir. Ay'ın hilal görünümünün ilk görülüşünden itibaren 29 veya 30 gün boyunca Ramazan'ın sürdüğü, hadislerden alıntılanarak hesaplanmıştır.
Şafaktan gün batımına kadar oruç tutmak; akut veya kronik hastalığı olan, seyahat eden, aşırı yaşlı, emziren, hamile, şeker hastası ve ergenliğe girmemiş olan kişiler dışında tüm Müslümanlar için farzdır. Şafak öncesi yemeğe sahur, orucun bozulduğu akşam yemeğine ise iftar denir.
Orucun manevi mükafatları (sevap) Ramazan ayında katlanarak artar. Müslümanlar, sadece yiyecek ve içecekten değil, aynı zamanda tütün ürünlerinden, günahkar davranışlardan da kaçınırlar; bunun yerine kendilerini daha çok namaza, Kur'an okumaya ve maneviyata adarlar.

RAMAZAN’IN ÖNEMİ NEDİR?
Müslümanlarca sabır, ibadet, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olarak kabul edilen, büyük bir coşku ve heyecanla karşılanan Ramazanın başlıca özelliklerinden biri, Kur'an'ın bu ayda indirilmeye başlanmış olup ayet ve hadislerde bin aydan daha hayırlı olduğunun bildirilmesidir.
Müslümanlara Kur'an'ın ilk ayetlerinin vahyedildiği Kadir Gecesi, bu ayın içindedir.. Hangi gün olduğu bilinmemekle birlikte Ramazan ayının 27. gecesi, Kadir Gecesi olarak kabul edilmektedir. Bazı İslam bilginlerine göre ve hadislere göre ise Kadir Gecesi, Ramazan ayının son 10 günü içerisinde yer almaktadır. Hangi gün olduğu kesin olarak bilinmediği için Müslümanlar, Ramazan'ın bu son 10 gününü dikkatli ve bilinçli bir şekilde geçirirler.
Kadir Gecesi ile ilgili olarak, Kur'an'ın 97. suresi olan Kadir Suresi'nin ilk üç ayetinde ''Şüphesiz, biz O'nu Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.'' denmektedir.

2022 TUNCELİ İMSAKİYESİ

SAHUR NEDİR?
Ramazan aylarında oruç tutulurken, Orucun başlamasından önce sabahın erken saatlerinde, imsak vaktinden önce tüketilen yemektir. Oruca hazırlık yemeği olan sahur, sünnettir. Sahurdan iftara kadar başka bir yemek-içecek tüketilmez.
İslami gelenekler tarafından nimetlerin bir faydası olarak kabul edilen sahur, oruç tutan kişinin, orucun neden olduğu huysuzluk veya zayıflıktan kaçınmasını sağlar. Müslümanlar, Hz. Muhammed’in ''Sahur yemeği yiyin, zira sahurda bereket vardır.'' Sözü dolayısıyla sahura büyük önem verirler.

İFTAR NEDİR?
Ramazan ayında oruç tutan Müslümanların akşam ezanı okunmasıyla oruçlarını açtıklarında yenilen yemeğe iftar denir. Genellikle kalabalık olarak yapılan iftar yemekleri sahura göre daha ağır yemeklerden oluşur.
Geleneksel olarak bazı Müslümanlar, İslam peygamberi Muhammed'e öykünerek oruçlarını hurma ile açmayı tercih ederler. Hurma olmadığında ise, su ile açarlar.
Maddi imkâna sahip olanların, özellikle fakir kimselere iftar yemeği yedirmesi güzel bir davranış olarak görülür. HZ. Muhammed de Müslümanları orucunu açacak kimseleri sofralarında bulundurmaya teşvik ettiğinden dolayı bazı Müslümanlar buna son derece önem verirler. Oruç ve iftarların fert ve aile hayatında taşıdığı öneme paralel olarak, İslam toplumlarında öteden beri birçok Ramazan âdeti ortaya çıkmış ve bir dizi iftar geleneği oluşmuştur.

2022 TUNCELİ İMSAKİYESİ

RAMAZAN’DA YAPILABİLECEK İBADETLER
Ramazan ayı Müslümanların maneviyata dönüp bir çok ibadeti yerine gerimeye çalıştığı özel bir aydır. İşte Ramazan ayında yapılabilecek ibadetler;
1- Ramazan ayında ilk yapılması gereken ibadet oruç tutmaktır.

2- Ramazan ayı boyunca teravih namazı kılmak,

3- Kuran okuyup, bol bol dua etmek,

4- Namazları toplu olarak cemaatle kılmak,

5- iftar etmek ve toplu olarak iftar ettirmek,

6- Sahur yapmak,

7- İnsanlara iftarda ikramlar etmek, ihsan etmek.

8- Bol bol Kelime-i Tevhid söylemek,

9- Ramazan umresi yapmak,

10- Sabır dilemek,

11- Af dilemek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler