TÜFAD Trabzon şubesinde yeni yönetim belli oldu

TÜFAD Trabzon şubesi olağan genel kurulunu yaptı.

TÜFAD Trabzon şubesinde yeni yönetim belli oldu

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) 14. Olağan kongresini yaptı.

Ortahisar İlçesinde bulunan ASKF Sahası’nda yapılan kongrede 2 aday yarıştı.

Kongrede Hüseyin Beldüz ile Metin Bak yarıştı.

Metin Bak Kırımızı pusulayı kullanırken, Hüseyin beldüz beyaz pusulayı kullandı.

Seçim sonucunda Metin Bak 287 oya karşılık 463 oy ile başkan seçildi.

Güven oyu alan yeniden başkanlığa seçilen Metin Bak, seçim sonrası yaptığı konuşmada, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. İmza attığımız işler sayesinde TÜFAD değer görmeye başladı. Artık herkes kapımızı çalıyor. Herkesin yoluna ışık tutmaya devam edeceğiz.” dedi. 

Metin Bak kongrede yaptığı konuşmada şu ifadelere yer vermişti.

Değerli protokol,saygıdeğer üyelerimiz ve basınımızın güzide temsilcileri Olağan Genel Kurulumuza hoşgeldiniz ;

Sözlerime öncelikle,geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz,Trabzon futboluna ve Trabzon Antrenörlüğüne çok büyük emekleri geçen,antrenör ve sporcu dostu, Trabzon için büyük bir değer olan çocukluk arkadaşım,kardeşim merhum başkanımız Hayri TEKELİOĞLU ’nu ve yine kısa zaman önce kaybettiğimiz, Tüfad’da çok emeği olan,güler yüzüyle hepimizin neşe kaynağı ,emektar hocamız,Başkan Yardımcımız merhum Reşit SİVRİKAYA ’yı ve Tüfad’ın kurucusu,Onursal başkanımız,duayenimiz,futbol bilgini,hocaların hocası merhum Özkan SÜMER hocamızı anarak başlamak istiyorum.Hepsinin Tüfad’da ve bizlerde çok büyük emekleri var.Ruhları şad,mekanları cennet olsun.

Bizden önceki başkanlarımız yaptıkları hizmetlerle,çok önemli başarılara imza atarak Trabzon Tüfad’ı hatırı sayılır bir seviyeye ulaştırmışlardır.Huzurlarınızda kendilerine teşekkür ederim.

Camia olarak , sevgiyi, saygıyı ve birlik olmayı başarının sırrı olarak görüyoruz.Bu gün geldiğimiz noktada,çalışmalarımız ve paydaşlarımız ile sporda büyük zaferler kazanabileceğimiz ortadadır.Bir olursak güçlü oluruz,güçlü olursak,biz Trabzon olarak her şeyi başarırız.

Tüfad olarak Trabzon antrenörlüğünü ve Trabzon Futbolunu daha sağlıklı bir yapıya kavuşturmak ,daha verimli ve daha az sorunlu hale getirmek için çabalıyoruz,bu anlamda emek ve ömrünü veren insanların çatısı olmak bizlere onur veriyor.İyiki varsınız.

Değerli üyelerimiz; Bilmenizi isteriz ki geçmiş dönemlerde Yerel ve Uluslararası sayısız eğitimler düzenledik.Üyelerimizi ödüllendirerek motive ettiğimiz ve çeşitli etkinliklerle vermiş olduğumuz desteklere, malzeme yardımlarına, hepimizi zorlayan pandemi döneminde ihtiyacı olan üyelerimize verdiğimiz maddi katkılara (Bu arada belirtmek isterimki özellikle pandemi döneminde bize destek veren tüm üyelerimize, kurum,kuruluşlara,iş adamlarımız ve Trabzonspor’umuza teşekkür ederiz), tüm bu hizmetlerin yanında Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi bünyesinde üyelerimize yakışır güzellikte yapmış olduğumuz lokalimize rağmen şuan hiç borcu olmayan bir Tüfad var.Önümüzdeki dönemde de aynı gayreti gösterip sizlerinde desteklerinizle yapacağımız projelerle üyelerimize daha iyi ve kaliteli hizmetler vermenin yanında Trabzon futbolunu,sizleri ve Trabzon’umuzu en iyi şekilde temsil edeceğiz.

3 yıllık yoğun bir çalışma temposundan,yaşadığımız acılar ve pandemi sürecinden sonra yeniden toparlanarak ve sizlerden aldığımız güç ve güven ile bir çok proje hazırlayarak karşınıza çıktık.

Öncelikli hedefimiz olarak önümüze “Antrenörlük Meslek Yasası” nı koyduk.Yaşadığımız pandemi süreci bir kez daha gösterdiki antrenörlüğün acilen “Meslek” olarak tanınması gerekiyor ve bizim ilk işimiz bu konu üzerinde yoğunlaşmak olacaktır.Bu konuda tüm paydaşların yardım ve desteğine ihtiyacımız var.Sizden aldığımız güç ve destekle bu işi başaracağımıza inancımız tamdır.

“TÜFAD KART” projemizle üyelerimizin eğitim,sağlık,akaryakıt, market, giyim,cafe-restoran ve spor mağazaları gibi birçok hizmet biriminden indirimli olarak faydalanmasını sağlayacağız.

Geleneksel hale getirdiğimiz “Ödül gecesi” etkinliğimizi daha da genişleterek kategorilerinde başarılı olan ve gelecek vadeden antrenörlerimizi desteklemeye devam edeceğiz.

Akyazı’da Şenol Güneş Spor Kompleksinde yaptığımız kalıcı eser niteliğindeki “HAYRİ TEKELİOĞLU SOSYAL TESİSLERİ” mizin eksiklerini de tamamlayıp resmi açılışını gerçekleştirerek üyelerimizin, ve kulüplerimizin doğum günü,eğitim,toplantı gibi özel günlerinde kullanımlarına açacağız.

Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile yaptığımız protokol çerçevesinde antrenörlerimize ihtiyaç duydukları bilimsel ve akademik desteği vereceğiz ayrıca Fakülte bünyesinde yakında hizmete girecek olan “Sporcu Ölçüm Merkezi” antrenörlerimizin kullanımına sunulacak.

Çeşitli nedenlerden dolayı ekonomik durumu yeterli olmayan Yüksek Öğrenim gören üyelerimize ve üyelerimizin Yüksek Öğrenim gören çocuklarına “Burs” desteğimiz devam edecek.

Çağımızın olmazsa olmazı teknoloji ve sosyal medyayı etkin kullanarak günlük ortalama 80.000 etkileşim aldığımız,Türkiye’de ilgi ve takdirle takip edilen sosyal medya hesaplarımızı kurmuş olduğumuz “Trabzon Tüfad Medya” birimi bünyesinde topladık.Önümüzdeki süreçte eğitimlerimiz,üyelerimizin tanıtımları ve çalışmalarından görüntüler,antrenman drilleri ve programları,bilgi-tecrübe paylaşımları,röportajlar,futbol sohbetleri ve daha bir çok etkinliğimiz bu platform üzerinden yürütülecek.

Büyüşehir Belediyesi’yle görüşmelerini sürdürdüğümüz, sahil bandında antrenörlerimizin ve kulüplerimizin kullanımına tahsis edilecek halı saha ve spor tesisi yapımını gerçekleştireceğiz.

Profesyonel organizasyonlar eşliğinde üyelerimizin ve ailelerinin moral motivasyonunu güçlendirmek,bütünleştirmek ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla güzel ülkemizin tarihi ve turistik noktalarına kültür turları düzenleyeceğiz.

Üyelerimizin talepleri doğrultusunda alanında uzman eğitimciler tarafından bireysel veya grup eğitimleri vereceğiz.

Pandemi sürecinde Avrupa Futbol Antrenörleri Topluluğu (UTFAT) ile Avrupa’da öne çıkan Türk antrenörler ile üyelerimiz sunum ve katılımıyla başlatmış olduğumuz haftalık uzaktan eğitim programları ve söyleşiler devam edecektir.

Çalışan antrenörlerimize kullanımları için malzeme ve ekipman desteğimize sürecek.

Yapacağımız protokolle tüm üyelerimize Halk Eğitim destekli kurslar açabilmeleri için imkanlar sunacağız.

Her yıl olduğu gibi önümüzdeki sezonda da tüm üyelerimize önemli bir indirim yüzdesiyle Trabzonspor kombinesi temin edeceğiz.

Saygıdeğer üyelerimiz önümüzdeki dönem için ben ve arkadaşlarım aynı şevk ve heyecanla bu ulvi göreve talip olduk ve camimıza hizmet etmek istiyoruz.

İçinde bulunduğumuz zorlu dönemde genel kurulumuza katılan herkese teşekkür eder,sağlıklı ve mutlu günler dileyerek

En kalbi duygularla sizleri selamlıyor,saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Hüseyin Beldüz'de konuşmasında şu ifadelere yer vermişti:

Sözlerime başlamadan önce, camiamızdan ahirete intikal eden değerli antrenörlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Değerli üyelerimiz; şahsım Hüseyin Beldüz, 1972 yılında dünyaya geldim. Evli ve iki çocuk babasıyım. Bilinenin aksine; uzun yıllar futbol oynadıktan sonra 1996 yılından bu yana 25 yıldır futbol antrenörlüğü yapmaktayım. Antrenörlük hayatıma Trabzon Şalpazarı Geyikli sporda başladım. İçinde bulunduğumuz pandemi dönemine gelininceye dek en son Beşikdüzü Yeşilköyspor olmak üzere 10’a yakın takımda görev yaparak 35 yıldır Trabzon futbol camiasının her an içinde yer almaktayım.

2. Trabzon TÜFAD şubesi adaylığımda, sizlerden aldığım destek ve 35 yıllık futbol tecrübem ve hedeflediğimiz projelerimizi gerçekleştirmek amacıyla ekip arkadaşlarımızla yola çıktık. Daha önce ki TÜFAD yönetim kurullarında görev almam ve TÜFAD yapısını yakınen bilmem münasebetiyle geçmişin tecrübesi ve gelecek genç antrenörlerimizin enerjisi ile karşınızdayım. Değerli antrenörlerimiz; antrenörlük mesleğinin vizyon ve misyon gerçeklerine bağlı kalarak, önemli, değerli, donanımlı ve sürekli gelişen niteliğine doğru mücadele edeceğiz. Bu minvalde yerel, ulusal ve uluslararası bazda, ilk etapta 20 projemizi hayata geçireceğiz. Göreve talip olurken tek düşüncemiz, antrenörlerimizi bulunduğu noktadan, en iyiye nasıl taşırızın mücadelesini vermektir. İlk ve en büyük mücadelemizi antrenörlüğü bir meslek statüsüne taşımak için vereceğiz. Bunun 3 mücadelesini söylemde bırakmadan tüm gücümüzle eyleme geçireceğimizin sözünü verirken siz değerli antrenörlerimizin gelişim ve değişim süreçlerini, sürekli eğitim programlarımızla destekleyeceğiz. Oluşturacağımız antrenör eğitim departmanımızda, çocuk futbolu antrenörlüğü programı ile pedagojik eğitimler, öfke kontrolü, çocuk gelişim psikolojisi ve benzeri seminerler ile antrenörlerimizi çocuklarımızla daha donanımlı bir şekilde buluşturacağız. Son yıllarda değeri daha da artarak ön plana çıkan kaleci antrenörlüğü programımızla, öncelikle bölgemiz ve ülkemize katkı sağlayacağız.

Üniversitelerimizde görev alan akademisyen antrenörlerimizle üniversite destekli gelişim seminerleri düzenleyerek bilimsel yenilikleri antrenör camiamızla buluşturacağız. Futbol okulları antrenörlüğü programımız ve kadın futbol takımı antrenörlüğü programımız içerisinde, birçok eğitim semineri ve saha içi uygulamaları düzenleyerek, eğitim 4 sürekliliğini dernek yapımızın tam ortasına konuşlandıracağız. Antrenörlerimize kurumsal bir kimlik kazandırarak, özgeçmiş oluşturma, bilgi işlem sistemimizle iletişim ve haberleşme için e-mail adreslerini tanımlayarak, internet sitemizi bilgiye ulaşılabilir şeffaflığa taşıyacak, teknolojik alt yapıyı oluşturacağız. Ayrıca antrenör etiği ve fair-play etkinlikleri ile saygı ve sevgi çerçevesinde bilgi paylaşımına önem vereceğiz. Antrenörlük gözlem departmanı ile başarılı üyelerimizi onore ederken eksik gördüğümüz noktalarda da eğitim seminerleri düzenleyeceğiz. Bu doğrultuda ilçe temsilcilerimizin desteği ile tüm müsabakaları izleyerek antrenörlerimizi takip edeceğiz. Antrenörlük belgesini yeni almış genç antrenörlerimize liglerde görev yapan antrenörlerimizin yanın da staj yapma imkanı oluşturarak “saha içi uygulama” gelişimleri noktasında yardımcı olacağız. Daha önce ki yönetimler tarafından yapıldığı üzere, yerel statüde,

Trabzon’umuzda ki tüm özel sağlık, eğitim, turizm ve gıda sektörleri ile anlaşmalarımızı arttıracağız. Ayrıca; profesyonel ve kurumsal yapılarda görev alan antrenörlerimizin hukuksal ve özlük haklarının korunması noktasında hukuk departmanımız sorumlusu avukat üyemiz aracılığı ile sözlü danışma, hukuki danışma ve dilekçe yazma noktalarında ücretsiz destek vererek çözüm ortağı olacağız. Diğer şahsi anlaşmazlıklarında asgari seviye de ücretlendirme ile üyelerimize özel hukuki destek sağlayacağız. Bu yönetim oluşumumuzda ilçelerimiz ve Gümüşhane’mizin temsilcilerini kendilerinin belirlemesinin yolunu açtık. Yönetim kurulu toplantılarımızı, Gümüşhane ve Trabzon ilçe temsilciliklerimizde gerçekleştirerek antrenörlerimizin, istek ve sorunlarını yerinde dinleyip sürekli etkileşim halinde olacağız. Her 6 ay yönetim kurulu toplantılarımızı farklı bir ilçemizde yapacağız. Seçim sürecinde temas ettiğimiz ve görüştüğümüz tüm antrenörlerimizin ilgi, istek, şikayet ve önerilerini dikkatle dinleyerek belirlediğimiz projelerimizde, umut tacirliği yapmadan, gerçekçi hedefler ortaya koyarak hazırlıklarımızı yaptık. özellikle; uluslararası antrenör değişim programımızla dünya ve avrupa futbolu antrenörlüğünde olup bitenleri yerinde inceleme ve görme imkanını antrenörlerimize sunacağız.

Program kapsamının ön hazırlık aşamasında gelecek vadeden ve tecrübeli antrenörlerimize halk eğitim temelli ücretsiz dil eğitimi, drama eğitimi ve etkili iletişim eğitim seminerleri vererek hazır bulunuşluklarını güçlendireceğiz. Halk eğitim merkezlerinde antrenörlerimize futbol kursu açma imkanı sağlayarak, gelir elde etmelerini ve antrenörlük sürecinin içinde kalmalarını sağlayacağız. Gümüşhane ilimizde antrenörlerimizin 7 hizmetine sunacağımız bir antrenör eğitim merkezi ve lokal açacağız. Ayrıca mevcut lokalimizi sosyal nitelikli vakit geçirilebilen bir ortamın yanı sıra antrenör eğitim ve gelişim merkezi haline de getireceğiz. Değerli üyelerimiz; sözlerime son vermeden önce, Trabzon ve Türk futbol antrenörlüğüne hizmet etmiş duayen antrenörlerimizi onore edecek etkinlikler düzenleyerek, tecrübelerini bizlere aktarma platformunu her an aktif tutacağız. Varlığımızın sebebi kıymetli antrenörlerimiz!!! yola çıkış sloganımız, “gençler bizim yol arkadaşımız, büyüklerimiz yolumuzu aydınlatan ışığımız olacaktır” saygılarımla

İşte yarışacak listeler:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler