TTSO ile DOKA protokol imzaladı! Dış Ticaret Yöneticisi yetiştirilecek

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından Türkiye'nin ihracat potansiyelini artırma çalışmaları kapsamında Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'na (DOKA) sunulan Dış Ticaret Yöneticisi Yetiştirme Eğitimi ile ilgili protokol imzalandı.

TTSO ile DOKA protokol imzaladı! Dış Ticaret Yöneticisi yetiştirilecek

Protokol imza törenine TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TTSO Yönetim Kurulu üyeleri ile DOKA Turizm ve Girişimcilik Birim Başkanı Mehmet Bozdoğan, Trabzon Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Kemal Akpınar ile Turizm ve Girişimcilik Birim Uzmanı Murat Kara katıldı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, oda olarak ihracatın geliştirilmesi için çeşitli çalışmalar yaptıklarını, dünyanın çeşitli yerlerinde firmalara yardımcı olabilmek amacıyla dış ticaret ofisleri açtıklarını, oda bünyesinde dış ticaret merkezi kurduklarını belirterek şunları söyledi:

"Burada esas amacımız ihracatın geliştirilmesidir. Dış Ticaret Yöneticisi Yetiştirme Eğitiminde 37 ana başlıkta 67 gün sürecek bir eğitim verilecektir. Gerçekten bir dış ticaret uzmanının her yönüyle yetişeceği bir eğitim olacak. Bu konuda daha önce de eğitimler düzenledik. Ama önümüzdeki süreçte ihracatın ve dış ticaretin ülkemize sağlayacağı katkıları dikkate aldığımız zaman bu uzmanlara ihtiyacımız olduğu açıktır. Firmalar kendi elemanlarını bu eğitime katacağı gibi, yeni kişiler de eğitimden faydalanabilir. Eğitime katılanlar firmalarda iş bulabileceği gibi kendileri de dış ticaret ofisleri kurarak ülkemizin ihracatının gelişmesine katkı sağlayabilirler. Hayırlı uğurlu olsun."

DOKA Turizm ve Girişimcilik Birim Başkanı Mehmet Bozdoğan ise, "DOKA olarak böyle güzel projeleri desteklemekten her zaman gurur duyuyoruz. Trabzon ticaretine ve ihracatına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Hayırlı olsun" dedi.

SON BAŞVURU TARİHİ 11 KASIM 2022

Dış Ticaret Yöneticisi Yetiştirme Eğitimi programı için başvuruların 11 Kasım 2022 Cuma gününe kadar yapılabileceği belirtildi. Eğitim programına katılabilmek için katılımcıların; en az 4 yıllık lisans mezunu olmak, tercihen başvuru tarihi itibariyle 35 yaşından gün almamış olmak, iyi derecede yabancı dil bilgisine (tercihen İngilizce) sahip olma şartları aranacağı vurgulandı. Eğitime katılacakların  https://forms.gle/6N3w1kgK3LaYHZss6 linkindeki formu doldurarak başvuru yapabileceği ifade edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler