TS ne yapar, ne yapmaz

Cevat Ocak, Süper Lig'in 9. hafta maçlarının tahminin yaptı. İşte Cevat Ocak'ın maç tahminleri.İstanbul Büyükşehir-Trabzonspor Ligde ve kupada oynanan iki Gaziantep maçı Trabzonspor'u çalıştıranlara, yönetenlere ve taraftarına öyle dersler verdi ki.. Ersu

TS ne yapar, ne yapmaz

Cevat Ocak, Süper Lig'in 9. hafta maçlarının tahminin yaptı. İşte Cevat Ocak'ın maç tahminleri.

İstanbul Büyükşehir-Trabzonspor
Ligde ve kupada oynanan iki Gaziantep maçı Trabzonspor'u çalıştıranlara, yönetenlere ve taraftarına öyle dersler verdi ki..

Ersun Yanal, bütün otoritelerin eleştirileri doğrultusunda bir kadro yapısı ile oynadı Antep'de.. Ama yine sonuç değişmedi, hatta daha da kötü oldu.
Çünkü, Trabzonspor'un bir sistemi yok. Bir oyun düzeni yok. Bir oyun disiplini yok. Futbolcular arasında rekabet yaratılamamış. Antep'in hocası galipken üç oyuncu değiştiriyor, Trabzonspor'un hocası yenilirken bile ikinci, üçüncü oyuncu değiştirme cesaretini gösteremiyor. Çünkü, değiştirse de bir şey değişmeyecek.23 futbolcu transfer edilmiş ama üçüncü oyuncuya güvenip oyuna süremiyorsun.

Eğer sistemin yoksa hangi futbolcuyu nerede, nasıl oynatırsan oynat, sonuç fazla değişmez. Nitekim Antep de değişmediği gibi. Eğer bir takımda futbolcular arasında rekabet yaratılamamışsa, o takımın yedekleri kendilerini asla oynayacakları maça hazırlayamazlar.

Bütün bunlar Teknik direktörden kaynaklanan sorunlardır. Her iki maçta da Gaziantepspor'un hocası ve futbolcuları adeta bir futbol dersi verdiler.
Bir takım ancak böyle güzel bir oyun oynar. Karşısındaki takımda ancak bu kadar kötü bir oyun anlayışını benimser.

Ersun Yanal Gaziantepspor'u seyredince acaba kendi takımı için hala daha “Yeni takımız” fikrini mi savunacak?

İki pas yapamayan, ileride çoğalamayan, rakibe boş alanlar bırakan, kendi alanında yerleşim hatası yapan böyle bir takıma teknik direktörü neler vermiş dersiniz?

Bu nasıl oyun anlayışı ki, ayağa pas yapan takımlara karşı bu derece boş alanlar bırakılıyor. Aynı anlayış Galatasaray maçında da sahada idi.İki maçta iki yenilgi, kalede görülen 6 gol.

Futbolun temel kurallarından biri de “Top sende iken oyunu genişletip kenarlara açacaksın, top rakipte iken oyunu daraltacaksın”

Trabzonspor bunun tam tersini yapıyor. Antep'e de, Galatasaray'a da boş alanlarda oynama fırsatı verdi. Kendisi ise hep dar alanları seçti.
Ersun Yanal'ın maç sonrası yaptığı “Sistemli takımlara karşı zorlanıyoruz” açıklaması sistemsizliğin itirafı olup, kendini ele veren cinstendi.
Antep maçı gösterdi ki, Tabata'yı, Deumi'yi bulup getirenler, Colman'ı, Cale'yi beğenip alanlara ders verdi.

Trabzonlu futbolcuları dışlayan zihniyette, Trabzonluların tecrit edildiği Antep'deki oyundan ve sonuçtan ders almışlardır herhalde.

Galatasaray yenilgisinin tek sorumlusunun kaleci Tolga olmadığını yazarken beni eleştirenler de, sanırım bu maçtan bazı dersler çıkarmıştır.
Üç haftadır kazanamayan bir takımın futbolcuları kendilerine olan güvenlerini de yavaş yavaş kaybetmeye başlar. Bunun için İstanbul Büyükşehir maçı baskı altında oynanacaktır.

İstanbul Büyükşehir takımı, iki haftadır son saniye golleriyle kazanmanın rehavetine kapılacağını bekliyorum. Bu arada hız tutkunu ve unutulmuşluğu ile defansın arasından sızarak kaleci ile karşı karşıya kalan İbrahim Akın da unutulmamalıdır.

Bordo Mavili futbolcular oyun olarak olmasa bile daha önceki maçlarda varolan kazanma hırsı ve azmi ile bu maçı kazanacaklarını bekliyorum.
Yok eğer son maçlardaki yenilgilerle, “Ersun Yanal klasiği” gerçekten nüksetmişse işte o zaman bir şey diyemem.(Tahmin:2)

Kayserispor-Beşiktaş
Beşiktaş iyi oynuyor ama zor kazanıyor. Rakip kaleye yaptığı organize atakların gol olmaması beceriksizlik ve şanssızlık. Tabi bu arada defansı da aynı Trabzonspor defansı gibi, ne zaman ne yapacağı belli değil. Kayserispor böyle maçlarda tipik bir beraberlik takımı gibi oynuyor. Beşiktaş kazanmayı daha çok isteyeceği için beraberliği bozma girişimleri onu galip getirebilir. (Tahmin:%55:2 %45:0)

Eskişehirspor-Fenerbahçe
Eskişehirspor iki haftadır kendini dev aynasında gören Bursa ve Galatasaray'ı yendi. Üçüncü haftayı da galip bitirmesi bence mucize olur. Hem de rakip Fenerbahçe ki, artık kazanamama sendromunu da üzerinden atmış. (Tahmin:2)

Galatasaray-Gaziantep
Gaziantep takımı deplasmanlarda özellikle büyük takımlara karşı iyi oynuyor. Kupa maçında da müthiş oynadılar. Ama bu kez karşılarında Trabzonspor değil, ayağa pas yapabilen, sahanın her alanını çok iyi kullanabilen ve en önemlisi sistemi olan ve oyun disiplinine bağlı kalan bir takım var. Eskişehir yenilgisi onlar için asla ölçü değildir. İş bitirici futbolcuları devreye girerse Antep'in de işini bitirirler. Aksi halde bir puana da razı olurlar(Tahmin:1 )

Bursaspor-Ankaraspor
Ankaraspor müthiş bir çıkış yaptı. Son beş maçın dördünü kazanıp birinde berabere kaldılar. Her an tökezler diye bekliyorum ama beni yanıltıyorlar. Çünkü dört büyük takımın dışında üst üste başarıyı bu denli kaldırmak zordur.(Tahmin:%65:0 %35:1)

Hacettepe-Konyaspor
Bu maçta galibiyet ibresi daha çok konuk takımdan yana. Hacettepe'nin alacağı en iyi sonuç beraberlik olur(Tahmin:%65:2 %35:0)

Kocaelispor-Ankaragücü
Ankaragücü Ünal Karaman yönetiminde ilk maçını Kayseri'ye kaybettiler.Şimdi de ligin galibiyet alamayan takımı Kocaelispor karşısındalar. Kadro olarak Ankaragücü takımı daha güçlü ve buradan en az beraberlikle dönerler(Tahmin:%50:0 %50:2)

Sivasspor-Denizlispor
Sivas takımı sahasında bu tür maçları çok rahat kazanıyor. Kaybetmesi çok sürpriz olur(Tahmin:1)

Gençlerbirliği-Antalya
Antalyşaspor'da teknik direktör değişikliği yaşandı. İyi oynuyorlar ama sonuç alamıyorlar. Bu değişiklik onlara ne getirir bilinmez ama bilinen bir gerçek varki, karşısındaki Gençlerbirliği de çok atak futbol oynayan bir takım.(Tahmin:1)

Not: Tahminlerimde adeta son saniye depremi yaşıyorum.İki hafta önce Kayseri-Ankaraspor ve İstanbul Büyükşehir-Antalya maçları ile geçen hafta Antalya-Hacettepe ve Konya-İstanbul Büyükşehir maçlarında uzatma dakikalarının bile son saniyelerinde gelen goller, sadece beni değil, sanırım tüm tahmincileri altüst etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler