Trabzon'un yeni turizm müdürü Trabzon turizmini anlattı! Sıkı denetim hazırlığı

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, gazetecilerle bir araya geldi.

Trabzon'un yeni turizm müdürü Trabzon turizmini anlattı! Sıkı denetim hazırlığı

 Tamer Erdoğan gazetecilere yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

"Yaklaşık 6 ay önce Trabzon’a atandım. 6 aylık süreçte yaptığımız ve yapacak olduğumuz çalışmaları sizlerle istişare yapmak bir araya gelmek istedim.

Geldiğimizde 1. önceliğimiz Kostaki Konağı’nın, daha önce ihalesi olmuş ama ihalesi iptal olmuş. 1400 iş günü ile Kostaki Konağı’nın ihalesi yapılmış oldu. İleri dönemde gezip görebiliriz son durumunu.

Sümela manastırı yüzde 100 ziyarete açıldı. Geçici kabulü yapıldı. Kaya düşmelerine karşı kafeslerle güvenlik sağlandı. Dün itibariyle de ışıklandırması yapıldı. Gece ışıklandırması açıldı. Yerli ve yabancı ziyaretleri devam edecek. Turnike çalışması var o da tamamlanacak. Çevresel faktörler ve pandemi nedeniyle kruvaze turizmine ara verilmişti.  2018 yılından itibaren ilk gemiyi Ağustosta karşılamıştık. Kış olmasına rağmen geçtiğimiz günlerde yeni gemiyi karşıladık. Trabzon turizmde 2022 yılında altın yılını yaşadı. 1 milyon civarında turist ağırladı. Trabzon'a yatırımcı gelmesi yeni otellerin açılması önemli.

Diğer konu sağlık turizmi. Sağlık turizmi çalışmaları başladı. Trabzon’un gastronomisi önemli. Valimizin ve ticaret odamızın yakın takibindeki konu hakkında daha detaylı çalışma yapılacak. İlimizde basit konaklama da belediye bünyesindeki tesis bakanlık bünyesine geçti. 18 bin civarında yatağımız var. Yatak sayımız yukarılara çıkmalı. Trabzon'u tanıtarak yatak sayımızı yukarı çekmeliyiz.Son dönemde Amerikalıların ilgisi var Trabzon’a. İleriki dönemlerde Amerika vatandaşlarının şehrimize ilgisini artarak devam etmesini bekliyoruz.

Paydaşlar ile bir araya gelerek denetim sonucunda bir raporlama oldu. Sıkı bir denetim olacak. Yakında sizlerle de paylaşacağız. Bu sadece Turizm İl Müdürlüğü ile değil. Belediye, valilik ve ticaret odası ile alakalı bir durum.

Serbest piyasa ekonomisi var. İnsanlar ne verdiğini fiyatını da yazarak, gelen müşterilerde fiyata bakarak belirli bir şekilde işin yürümesi lazım. Pahalı ucuz demek doğru olmaz. Fiyatı belirttikten sonra sorun olmaz. Belediyeler ve esnaf odalarımız bir araya gelerek bir denetim olabilir.Kostaki Konağı’nın takvim süresi 410 gün. Erteleme söz konusu değil. Erteleme olur mu olmaz mı o zamana geldiğimizde konuşuruz. 18112 yatak sayımız var. Bana göre yeterli mi? Talep fazla olduğu için yetersiz. Yatırım yapılması gerekiyor. Tabi bu bizdeki resmi rakam.

Ayasofya konusunda ise Vâkıflar Gencel Müdürlüğüne bağlandı. Onların izlediği bir yol var. Bakanlık olarak bir gelirimiz yok. Ücretsiz olarak vatandaşa sunulmuş bir yer. Bence de güzel oldu.

Kadınlar pazarı alanındaki kazı için de önümüzdeki 2023 yılı başında kazı başkanımız ile alakalı bir açıklama yapacağız. İş gücü konusu ile alakalı belediyemizden yardım alıyoruz. Kazı başkanımız ile birlikte bir açıklama yapacağız.

2023 yılında Trabzon Kültür yolu festivali yapılacak. Tarihi henüz kesinleşmedi kesinleşince sizlerle paylaşacağız. Şuan için Havalimanı talebi karşılıyor gözüküyor. Yeni bir proje başlatılıyor diye duydum. Dünyanın 4 bir yanından uçak geliyor. Devlet Hava Meydanlarının bir çalışma yaptıklarını duydum.

Trabzon'daki sorunlara tam olarak eğilemediği sorusu üzerine konuşan Erdoğan, "Tek sese inanan bir insanım. Valimizi koordinesinde bir çalışma başlattık. Her sorun derken açmak lazım. Esnaf fiyat şişiriyor. Turizm Müdürü nerde deniyor. Görev ve yetki sorumluluğunda her yere yetişiyoruz. Sorunu tespit etmek lazım ve paydaşlar ile çözmek lazım. En göze çarpan sorun Belediyelere ait tesisleri bünyemize aldık. Daha kapsamlı hale geldik. Kayıt dışılığı önlemek lazım.

Biz şuan müdürlüğümüz olarak Trabzonlu sanatçıları biliyoruz. Müdürümüz yeni yerine taşınınca hemen Sanat akademisi yapıp sanatseverlerin hizmetine sunuldu. Yeterli mi? Şu imkânlarda yeterli ama yeni bir çalışma yapılabilir. Bakanlığımız Trabzon'a bir kütüphane yapacak. İsteriz ki bu kültür merkezi ile beraber olsun."

Trabzon'un yeni turizm müdürü Trabzon turizmini anlattı! Sıkı denetim hazırlığı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler