Haber61

Haber61

Trabzon'un üç gülen yüzü

Faruk Özak, Volkan Canalioğlu ve Muhammet Balta.

 

Soğuk siyasetin gülen yüzleri bu üç isim. Artık görüyoruz ki halkın tercihi sert mizaçlı siyasetçiler ve sert muhalefetten yana değil. Halkın bu tercihine göre isimler de şekilleniyor.

 

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı, 22 Temmuz seçimlerinin ardından 29 Kasım akşamına kadar başkanının atanmasını bekledi.

Bu süreçte bir çok isim gündeme geldi. Kişilerin sahip oldukları değerlere ve geçmişlerine bakarak, tercih edilebilirliklerini değerlendirmeye çalıştık bizde.

Atanan isim Trabzon siyasetine yön verecek isim olacak, en önemlisi de atanan isimin hedefi kadrosuyla yerel seçimlerde Trabzon Belediyesi"ni CHP"den almak olacak.  

 

29 Kasım akşamı saat 18.00"de Ankara"dan açıklanan il başkanının ismini haber61.net"ten Trabzon"a, Karadeniz"e, Türkiye"ye ilk olarak biz duyurduk. 

 

Bu isimle Trabzon ağabeylerini üçlemişti. Faruk "abi", Volkan "abi" ikilisine artık Muhammet "abi" de eklenmiş oldu.

 

İl Genel Meclisi Başkanı Muhammet Balta, ağır sorumluluğu üstlenecek kişi oldu.

AK Parti"nin Muhammet Balta"yı tercih etmesinin öncelikli nedeni, 22 Temmuz seçimlerinde batı tarafından milletvekili çıkarmamasıyla bir borcu ödemek, yani batıyı elde tutma düşüncesi gibi gözüküyor.

 

Ama AK Parti, bu tercihle ılımlı siyasetin, ılımlı siyasetçinin fayda getireceği düşüncesini taşıdığını gördük.

Gülen yüzüyle, mütevazi yaşantısıyla Muhammet Balta, Trabzon"a hizmet verecek.

 

Haber61.net ailesi olarak yeni görevinde Muhammet Balta"ya başarılar diliyoruz.

 

 

                                                                  xxx

 

KURTLAR VADİSİ"NDE DİNK VE SANTORO CİNAYETLERİ Mİ İŞLENİYOR? 

 

Hatırlarsanız, bundan 3 ay önce Kurtlar Vadisi dizisinin bir bölümünün Trabzon"un Pelitli Mahallesi"nde çekileceği, bu bölümlerde Rahip Santoro ve Hrant Dink cinayetlerinin konu edileceği iddialı haber Trabzon"u ayağa kaldırmıştı.

Bakan Özak başta olmak üzere Eyüp Aşık ve STÖ"ler açıklamalarıyla bu çekimi "Trabzon"un imajı"nı olumsuz etkileyeceği için eleştirmişti.

Daha sonra Milliyet Gazetesi Magazin Müdürü hemşerimiz Ali Eyüboğlu, "Kurtlar Vadisi yok yere Trabzon'u nasıl gerdi?" başlıklı yazısında haberin asılsız olduğunu Pana Film"in Trabzon"da yaz dizisi çekeceğini belirtmişti.

 

Diziyi takip edenler fark etmiştir ki, dizinin son 5 bölümü izleyicilere Rahip Santoro ve Hrant Dink cinayetlerini hatırlatıyor.

Belki de çekimler Trabzon"da yapılsaydı daha etkili olabilirdi. Dizide bu konuların işlenmesi için Trabzon"a gelmeye gerek yok tabi. Film yapımcıları bir nabız yoklaması da yapmış olabilir.

 

İlerleyen bölümlerde bu cinayetler işlenecek. Trabzon vurgulamasının yapılmaması iyi.

 

Filmde;  devletin adamı(!) tarafından mahallenin gençlerine, misyonerlik çalışmaları yapan Hıristiyan din görevlisini "öldür" emri veriliyor.

 

Yabancı uyruklu bir gazetecide yine devletin adamı(!) tarafından telefonla tehdit edilerek, "Türkiye"yi terk etmesi" söyleniyor. Küçük yaşta bir çocuk bu cinayet için görevlendiriliyor.

 

Sonuç olarak Kurtlar Vadisi derki; “Bu dizide anlatılanların tamamı hayal ürünüdür”

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR