Ramazan öncesi Trabzon'un tarihi camilerinde hazırlıklar tamam

Trabzon'da, aralarında asırlık camilerin de bulunduğu ibadethaneler 11 ayın sultanı ramazan için hazırlandı.

Ramazan öncesi Trabzon'un tarihi camilerinde hazırlıklar tamam

Bu gece idrak edilmeye başlanacak ramazan için Trabzon'daki camilerde İl Müftülüğünce başlatılan bakım, onarım ve temizlik çalışmaları tamamlandı.

Aralarında, tarihi yüzyıllar öncesine dayanan Gülbahar Hatun, Fatih, İskender Paşa, Ahi Evren Dede, Yeni Cuma ve Hızırbey camilerinin de bulunduğu 2 bin 69 ibadethanede, Kovid-19 salgını nedeniyle ara verilen teravih namazları 2 yıl sonra yeniden cemaatle kılınacak.

İl Müftüsü Osman Aydın, ramazana kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, mukabelelerin okunacağı ve namazların kılınacağı camilerin tüm eksiklerinin giderilerek mübarek ay için hazır hale getirildiği söyledi.

Kovid-19 salgını nedeniyle camilerde 2 yıldır teravih namazlarına ara verildiğini anımsatan Aydın, "Bu sene inşallah teravih namazını kılacağız. Bu konuda müftülük olarak il genelindeki camilerimizde hazırlıklarımızı tamamladık. İl genelinde 20 camimizde hatimle teravih namazı kılınacak." dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl ramazan temasının "doğruluk" olarak belirlendiğini ifade eden Aydın, ramazanı dolu dolu idrak etmek için programlar hazırladıklarını aktardı.

Ramazan öncesi Trabzon'un tarihi camilerinde hazırlıklar tamam

Bazı camilerde "Komşular Cami'de İftar Yapıyor" programları düzenleneceğini, şehitler için Kur'an okunacağını ve hafız öğrencilerin mukabeleleri olacağını anlatan Aydın, şunları kaydetti:

"İnşallah ramazan, camilerimizdeki heyecanı evlere taşır, memleketimizin ve tüm insanlığın rahmet bulmasına vesile olur. Bütün camilerimizde hazırlıklarımızı yaptık. Halkımızın da bu konuda desteği var. İki yıldır camilerde teravih namazı kılınmadığı için heyecan da var. İftar vaktiyle imsak vakti tüm camilerimizin minarelerinin ışıkları yanacak. Camilerimize halkımızın, kadın, erkek, çocuk, herkesin gelmesi en büyük arzumuz. Ramazanın güzelliklerini yaşayalım ki manevi yönden daha güçlü hissetmiş olalım."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler