Tanju Akıncıoğlu

Tanju Akıncıoğlu

Trabzonspor'un sorunu!...

Aranızdan ayrılırken herkesin gelip geçici olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Ebedi olan Trabzonspor’dur.

Yalan söyleyenleri zarar verenleri temizlemek Trabzonsporluların birinci görevi olmalıdır. Doğru konuşmak ciddi bir iştir.

Başarı Trabzonspor’un karakterinde var ve hayata geçirilmesi içinde zaman zaman değişiklikler olmalıdır.

Birlikte yaşamayı ve yarışmayı bir kez daha gözden geçirmekte yarar var.

Çok istememize rağmen Trabzonspor’da şeffaflık olmadı, olmasını arzu ediyorum.

Bir çok sorun benden kaynaklanmasa da o sorunları çözmekte başarılı olamadığımı söyleyebilirim.

Transferlere bağlı sorunlar çok büyük oldu.

Ekonomik sıkıntılar idari ve teknik sıkıntıları beraberinde getirdi.

Kadro şişkinliği, aynı mevkide şişkinlikler bizi olumsuz etkiledi.

3 temmuz sonrası kadronun dağılmasını ben istemedim, dağılan bu başarılı kadronun yerine son anda alınan yabancı oyuncularla sadece sayıyı arttırdık. Bu yabancı futbolcuların gönderilmesinde de başarılı olamadık.

Transfer ayları kabusumuz oldu . Aldığımız her pahalı oyuncu bizde kaldı, bize büyük bir ekonomik külfet getirdi. Bizde bu külfetleri çözemedik. Trabzonspor tüm tarihinde büyük paralarla aldığı oyuncular başarılı olamamıştır.

Sadri Şener’in Trabzonspor’u terk etmesini, gitmesini değil ama , değişmeni ve Trabzonspor’u borca sokmadan başarı getirmeni arzu ediyorum. Yanlış olan transfer politikalarını değiştirirse başarılı olacağını düşünüyorum.

Sayın Başkan her zaman doğruları söyle ve kimseyi de kırma. Kandırmaya da gerek yok, siz çok önemli ve değerlisiniz. Bütün camia size bakıyor heyecanınız ve isteğiniz var son kararı siz veriyorsunuz.

Sayın Başkan, Günlük tavizlerle geleceği karanlığa atmayın. En büyük yanlışın Transfer onu düzelt. İlkeli, prensipli olmak size yakışır.

Yukarıda ki ifadeler, istifa sonrası yaptığı basın açıklamasında Şenol Güneş’in konuşmalarından satır başlıkları.

Trabzonspor’un bugün yaşadığı başarısızlığın nedenlerini başka yerlerde aramaya gerek yok.

Trabzonspor’un bugün yaşadığı başarısızlıkların ana sebebi yönetimseldir.

Trabzonspor yönetimi camiada artan huzursuzluğu ve tepkiyi bir an önce önlemezse bu başarısızlıklar artarak devam edecek, Trabzonspor sevenlerini üzecektir.

Dün Sivas’ta alınan yenilgi Gaziantepspor karşısında alınan galibiyeti gölgede bıraktı. Sorununu teknik olarak gören Trabzonspor yönetimi, Şenol Güneş daha görevdeyken Tolunay Kafkas’la anlaşıp, onu göreve gelmesi için Güneş’in istifasını dört gözle bekledi ve bu hamlesinde de başarılı olamadı.

Trabzonspor'un başında ikisi Lig biri Kupa olmak üzere sahaya çıkan kafkas 2 yenilgi bir Galibiyetle sahadan ayrıldı.

Yönetim başarısız ve güçsüz diyorum, bazıları da mutlaka bu ısrarıma tepki ile yaklaşıyordur.

O halde Trabzonspor yönetiminin ne kadar güçsüz, aciz olduğunu sizlere daha hafızalarda sıcaklığını kaybetmemiş bir örnekle açıklayayım.

Taknik Direktörünü değiştirmek isteyen ve o görevdeyken çok önceleri başka bir teknik adamla anlaşmış olan yönetim, başarısız olduğuna inandığı ve yerine yeni teknik heyet getirmek için onun istifasını bekliyorsa o yönetim bitmiştir.

Başkan ve yönetim güçlü ise gereğini yapar çalışmak istemediğini gönderir, çalışmak istediği teknik adamı göreve getirir.

Farklı oyunların içinde olmaz.

Açık, mert ve dirayetli davranır.

Güç ve yöneticilik de budur…

Evet Trabzonspor yönetimi başarısızlıklarını ve görevde kalma sürelerini uzatmak için belki Tolunay Kafkasın’da istifasını bekleme sürecine girecek.

Aman sakın bunu yapmayın, Trabzonspor değerlerini bir paçavra gibi toplumun önüne atmaktan artık vazgeçin.

Çünkü ; artık herkes biliyor ki, Trabzonspor’da başarısızlığın nedeni yönetimdir.

Camiada oluşan tepkiyi ve baskıyı önlemek için Trabzonspor yönetiminin yapması  gereken tek şey, bu hafta içerisinde olağanüstü kongre kararı almasıdır.

Mayıs Ayında, yani Ligler bitiminde yapılması için alınacak bir olağanüstü kongre kararı hem yönetimin hem de takım için büyük faydalar sağlayacaktır.

Saha sonuçları başarılı olur ve Trabzonspor  ligi iyi bir yerde bitirirse Olağan üstü kongre kararını geri almak zaten yönetimin elinde.

Ama tersi bir durum olursa, Trabzonspor yeni sezona yeni bir yönetimle girsin, Şener devam etmek istiyorsa da yönetiminde revizyona gitsin sandıkta güven alsın.

Yeni gelecek yönetimde bilsin ki Aralık 2013’de yapılacak olan Olağan kongrede hataları, sevapları ile değerlendirilecek , ya sandığa gömülecek ya da aldığı güçle devam edecek.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR