İhsan Öksüz

İhsan Öksüz

Trabzonspor’un intiharı!

Bu güne kadar Trabzonspor’la ilgili yaptığım hemen hiçbir yorumda yanılmadım! İlk kez yanılmayı, hatta çok yanılmayı, daha önce de yazıp söylediğim gibi utancımdan yerin altına girmeyi tercih edeceğim bir döneme girdik! Bunu o kadar istiyorum ki kelimelerle anlatamam!!! Allah’ım, inşallah yanılırım…

Trabzonspor, açıklanan fiyata göre 5 milyon avro bedelle Kucka’yı transfer etti! 30 yaşındaki defansif orta saha oyuncusu için yıllığı 2 milyon 250 bin avrodan 3 yıl için 6 milyon 750 avro garanti ücret ayrıca ödeyecek! Bu arada menajer, aracı ve imza parası olup olmadığını bilmiyoruz. Ve başka bonus var mı haberimiz yok…

Anlayacağınız; bu yıl için UEFA mali fair play kriterlerine göre sadece 11 milyon avro harcama kotası bulunan Trabzonspor, Kamil Ahmet Çörekçi ve Bongonda transferlerini de hesaba katarsak şimdiden bu kotanın büyük bölümünü doldurdu. Ve paranın büyük bölümünü Trabzonspor’a ancak emeklilik için gelen ve eğer oynar da takımda kalabilirse 3 yıl sonra satma imkanı bulunmayan bir oyuncu için harcadı.

Bizzat kulübün en yetkili ağızlarından yapılan açıklamalarda resmi borcun 700 milyon lira civarında olduğu biliniyor. Buna rağmen hala bir transfer koşuşturmacası var. Hala kullanım tarihi geçmiş, sadece büyük kulüplerde oynamış oyuncuların peşinden gidiliyor!

Trabzonspor eğer Kucka’ya verilen parayı Edin Visca gibi bir oyuncu için harcasa idi, bugün kimse çıkıp bir eleştiride bulunmazdı kanısındayım. Ama ne vereceği belirsiz bir oyuncu için bu kadar para harcanması intihardan başka nedir ki… Kaldı ki Kucka, çok iyi bir oyuncu ve de transfer olsa bile Trabzonspor’un böyle astronomik para harcama lüksü olamaz!

Söylemek ve yazmaktan bıktım ama bir gerçek var: Beşiktaş geçen sezonun şampiyonu… İyi oyuncular alıyor. Keza Galatasaray ve Fenerbahçe de öyle… Bu takımların arasına transfer yaparak girmek çok zor. Bir de Başakşehir gerçeğini unutmamak lazım… Kısaca ligde ilk 4 şu an için rezerve edilmiş gibi…

Trabzonspor transfer yapmasın mı? Yapsın ama miadını doldurmuş, kullanma tarihi geçmiş eski yıldızlarla değil… Sahip olduğu gençlere yönelerek… Hoş o tarih bu sezon için geçti. Ama, gelecek alt yapı ve genç yetenekleri bulup çıkarmaktan geçiyor! Trabzonspor’un geleceği; tarzı olmayan, şişirme transferlere bağlanamaz. Ve korkarım genleriyle oynanan Trabzonspor, bu gidişle intihar ediyor!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR