Trabzonspor'un Avrupa grubundaki son durum ne?

Trabzonspor'un Avrupa Ligi grubundaki son durum alınan son sonuçların ardından karıştı.

Trabzonspor'un Avrupa grubundaki son durum ne?

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'nda Kopenhag'a elenmesinin ardından yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Trabzonspor , 3. maçında Monaco deplasmanına çıktı.

Ferencvaros'a 3-2 kaybetmesinin ardından Kızılyıldız'ı 2-1'le geçerek moral depolayan Fırtına, en ciddi rakibine 3-1 yenildi ve 2. mağlubiyetini aldı. H Grubu'ndaki diğer maçta Kızılyıldız, Ferencvaros'u ağırladı ve sürpriz bir sonuç çıktı. Haftaya puansız giren Sırp ekibi, Macaristan temsilcisini 4-1'le geçerek rakibine ilk mağlubiyetini tattırdı.

Bu sonuçların ardından Ferencvaros, 6 puan ve averajla haftayı lider kapattı. Aynı puanlı 2. sırada yer alan Monaco'yu 3 puanla temsilcimiz takip etti. İlk galibiyetini alan Kızılyıldız ise 3 puanla son sırada yer aldı.

1- Ferencvaros / 6 puan

2- Monaco / 6 puan

3- Trabzonspor / 3 puan

4- Kızılyıldız / 3 puan

Trabzonspor'un Avrupa Ligi H Grubu fikstürü

8 Eylül: Ferencvaros 3-2 Trabzonspor

15 Eylül: Trabzonspor 2-1 Kızılyıldız

6 Ekim: Monaco-Trabzonspor

13 Ekim: Trabzonspor-Monaco 

27 Ekim: Kızılyıldız-Trabzonspor

3 Kasım: Trabzonspor-Ferencvaros

Avrupa Ligi statüsü nasıl?

32 takımın yarışacağı UEFA Avrupa Ligi'nde her biri 4 takımdan oluşan 8 grup bulunuyor. Oynanacak 6'şar maçın ardından grubunu lider bitiren 8 takım, doğrudan son 16 turuna yükselecek. Grubunu ikinci sırada bitiren 8 takım ise Şampiyonlar Ligi gruplarından gelecek takımlarla son 16 turu için play-off mücadelesi verecek. Play-off'u kazanan taraflar son 16 turuna yükselecek. UEFA Avrupa Ligi grubunu üçüncü bitiren takımlar, Konferans Ligi son 16 play-off turunda yarışacak. Grup sonuncuları ise Avrupa defterini kapatacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler