Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Trabzonspor’un 2.etap kampı 20.gün - Başkan Ağaoğlu kampta…

BAŞKAN AĞAOĞLU, KAMPTA…

Bugüne, dün geceden bir hatırlatma yaparak başlamak istiyorum. 

Dün akşam ki basına açık çalışmada; Trabzon’un hiç sıkıntısı olmadığı mevki için, kaleciler Onur, Esteban, Uğurcan, Furkan ve Bahadır, kaleci antrenörü Metin Aktaş nezaretinde yan sahada çalışırken, diğer oyuncular özellikle yarı ve tam sahada iki takım halinde çalıştılar. Kısa bir süre çift kale de oynayan bordo mavililerde stoper yokluğundan, karşı takımın stoperleri kaleci Esteban ve Furkan oldu. Bu durum oyun içerisinde tebessümlere neden olurken, kampın en neşeli adamlarından biri olan Kosta Rikalı kaleci Esteban, profesyonelliği ile yine tam not aldı.

Trabzonspor’un 2.etap kampı 20.gün - Başkan Ağaoğlu kampta…

Neşeli geçen idmana Castillo ve hafif sakatlıkları bulunan Yüksel ve Muhammet katılmayıp, otel de fitnes çalışması yaptılar. Trabzonspor, bu akşam ki hazırlık maçına kadar olan zamanı istirahatli geçirecek.

Trabzonspor’un 2.etap kampı 20.gün - Başkan Ağaoğlu kampta…  Trabzonspor’un 2.etap kampı 20.gün - Başkan Ağaoğlu kampta…

Bu arada Sabah saatlerin de bordo mavili kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu Kranjska Gora’ya gelerek, takımın kaldığı otele yerleşti. Takımla beraber akşam Avusturya sınırı içerisinde kalan hazırlık maçını seyredecek.

Başkan Ağaoğlu’nun maçtan sonra yada yarın sabah Kranjska Gora’da, Trabzonspor’u takip eden kameraman, muhabir ve yazarlarla bir arada olup, kulüp ve takımla ilgili son bilgiler vermesi bekleniyor.

Diğer yandan aynı yerde kamp yapan ÇayKur Rizespor'a Trabzonspor'dan ziyaret. Bordo mavililerin Futbol Şubesi sorumlusu Haluk Şahin ve Ünal Karaman 100 metre mesafede bulunan ÇayKur Rizespor'u ziyaret ederek Teknik Direktör İbrahim Üzülmez'e başarılar diledi. ÇayKur Rizespor tarafından bu ziyaret oldukça memnuniyetle karşılandı. Bu olayın Trabzonspor'u takip eden gazetecilere haber verilmemesi, burada görev yapan gazeteci arkadaşlar tarafından kınandı.

Trabzonspor’un 2.etap kampı 20.gün - Başkan Ağaoğlu kampta…

                                                               *****  

Bu arada belirtmek isterim ki, bölgeden ve çevreden zaman zaman bilgi ve fotoğraf aktarıyorum. Trabzon’a örnek olacak şeyler yazıyor ve fotoğraf gönderiyoruz hem de yetkili yerlere atıyoruz, bakın diye ama sanırım halen daha burada duruma siyasi malzeme çıkarmaya çalışan okurlarımız var. Kimi, abi çok güzel oluyor çevreyi de yaz tanıt bilgi sahibi olalım diyor. Kimi de gezi yazısı mı yazıyorsun diye yorum yazıyor. Cevabım; ben spor yazarı değilim, gazeteciyim. Her şeyi yazıyorum, okumak ve okumamak size kalmış, canınızı sıkmayın, rahat olun.

Trabzonspor’un 2.etap kampı 20.gün - Başkan Ağaoğlu kampta…

Alın size bir örnek daha, burada benzinin litresi 1.30 euro, mazotun litresi 1.20 Euro. Slovence konuşuluyor ama Rusça, Almanca, Hırvatça ve İngilizce’de konuşulan diller arasında. Hristiyanlığa karşı bir ilgi var muhakkak ve bu ibadeti yerine getirenlerde var ama deist ve ateist ise her ülkede olduğu gibi burada da mevcut. Yalnız çoğu yerde olmayıp da burada çevrem de olan bir şey var. Herkes sessiz konuşuyor, herkes kibar, herkes birbirine eşine, kocasına, hanımına, kızına, erkeğine, tanımasa da selam veriyor ve güler yüzle selam alıyor. Klakson sesi yok. Kısacası tolöre hat safhada, herkes birbirine yardımcı ve saygılı, daha ne olsun birader.

Trabzonspor’un 2.etap kampı 20.gün - Başkan Ağaoğlu kampta…

Yazdığım gibi, Çay Kur Rizespor’da burada kampa girdi. Sokakta nerede bir yüksek sesle konuşma duysam başımı çevirip bakıyorum ya bizimkiler ve İsrailliler. Geçtiğimiz gün bir korna sesi duydum, tek bir korna sesi, döndüm baktım ve şaşırmadım. Anladınız dimi klaksona basan kimler diye? Etraftaki bakışlardan zılgıtı yiyince, bir daha klakson çalınmadı.

Trabzonspor’un 2.etap kampı 20.gün - Başkan Ağaoğlu kampta…

Burada sadece ekolojik sistemin kendi doğal sesini duyarsınız.

Bizim Maçka’nın konumunda bir yer ama ne tuğlalı sıvanmamış bir bina, ne 6-7 katlı apartman var. Bütün evler 2 katlı ve ahşap, oteller ve caferler  ve de restaurantlar da dahil buna. Bizde imar çirkinliği hat safhada ve hala buna müsaade ediliyor ama burada,  yapılacak 3 örnek ahşap binanın dışında, hiç bir ev modeli yapamazsınız. Doğa resmen korumuş. Adamlarla konuştum. Aynen Şunu diyor, Slovenyalı 64 yaşında halen çalışan bir tanesi ‘’Tanrı’nın bize bahşettiği, bu güzel doğada,  kendi cennetimizi biz burada da yaşamak ve yaşatmak zorundayız’’ dedi. Şapka çıkardım!

Trabzonspor’un 2.etap kampı 20.gün - Başkan Ağaoğlu kampta…

                                                    *****

Kranska Gora’da yerleşmiş 2 Arnavut aile var. Biri meyve satıyor, biri döner. Birinin adı Ebe Kerem diğeri Harun. Türkleri sevdikleri belli. Buraya yıllar önce yerleşmişler ailece ve mutlular. Meyveler arasında ilgimi çeken Dağ şeftalisi oldu. Şeftalinin yuvarlak haline değil, yassı halini düşünün, bizim mandalinanın yatay olarak biraz daha genişi, tadı da çok güzel.

Trabzonspor’un 2.etap kampı 20.gün - Başkan Ağaoğlu kampta…

Evet dönelim yine kampa; Kampta şu ana kadar organize açısından bir sıkıntı çıkmadı, bunun en büyük sebeplerinden biri; Antalya’dan gelen ve yıllardır bu işlerle uğraşan, Corenden Futbol Koordinatörü İlengiz Gürel ve yardımcısı Umut Köse.

Kendilerine teşekkür etmek lazım.

Trabzonspor’un 2.etap kampı 20.gün - Başkan Ağaoğlu kampta…

Öte yandan transfer konusunda bordo mavili taraftarlar, Senegalli 26 yaşındaki oyuncu N Baye Diagne için heyecanlandı diyebilirim… Kasımpaşasporlu oyuncu Trabzonspor’a gelmeye hazır olduğunu duyunca çok olumlu bakarak sosyal Trabzonspor’un 2.etap kampı 20.gün - Başkan Ağaoğlu kampta…medyadan mesaj yağdırdı, alınabilmesi için. Hani ya haksız da değiller bu konuda ama acaba Trabzonspor gerçek taraftarları hani mezara kadar olan!  Sadece 4.700 kombine almış. Arkadaşlar yine diyorum ve yine yazıyorum. Trabzonspor şampiyonluğa, Türkiye Kupasına ve UEFA Kupasına oynamayacak. En iyi oynayabileceği, zirveye en yakın yere oynayıp çıkabildiği yere çıkacak. İzin verecekler de, Trabzonspor yok mu diyecek. Trabzonspor geçen yıldan 19 oyuncusunu aynen korumuş ve iskeleti oluşturuyor. Trabzonlu gençler umut verici hem takım iyi yerlere gelmeye çalışırken, bir yandan da kulübü ayakta tutmak için borç ödeyecek. Taraftar bana göre kulübünü bu çıkış ve ayağa kalkış süresinde yalnız bırakmayandır. Transfer mi? Evet olacak iki stoper, bir sol açık.Trabzonspor’un 2.etap kampı 20.gün - Başkan Ağaoğlu kampta…

Kim istemez Diagne işi olsun diye? Ayrıca şimdi başka bir stoper ismi de gündeme girdi. Kayserispor formasını giyen 29 yaşındaki Kana Bıyık, görüşmeler başladı. Bakalım ne olur? Hosseini defterinin kapandığını, dün bize kendisine sorulan soru üzerine haber61.net’e açıklayan Başkan Ağaoğlu ve ekibi, bu sefer rotayı başka yöne çevirdi. Bir ara gündeme gelen Malagalı Bakary Kone’nin futbolu bırakmayı düşündüğü öğrenilirken, bir Nijeryalı da gündeme girdi. İskoçya Ligi’nde Hibernian FC takımında stoper oynayan Efe Trabzonspor’un 2.etap kampı 20.gün - Başkan Ağaoğlu kampta…Ambrose. 29 yaşında, 1.90 boyundaki Afrikalı’nın Trabzonspor’dan yıllık 650 bin Euro talep ettiği, bordo mavililerin ise en son 450 bin Euro verdiği öğrenildi. Görüşmeler devam ediyor.

Bu arada Abdülkadir Ömür konusunda, Benfica takımı ile görüşmelerin devam ettiği öğrenilirken, Başkan Ağaoğlu’nun bu konuda oldukça sabırlı ve istediğini almaya çalışan bir görüntü sergilediğini fark ettik.

Bu arada, İran 1.Ligi takımlarında Persepolis’de forma giyen sol açık oyuncusu 1.80 boyunda 30 yaşındaki sol ayaklı Vahid Amiri’nin de bir son dakika olarak bugün Trabzon’a geldiğini öğrendim. Amiri sol ayağını iyi kullanabilen ve uzaktan attığı sert şutlarla ve fuleli koşmasıyla tanınıyor.Trabzonspor’un 2.etap kampı 20.gün - Başkan Ağaoğlu kampta…

Öte yandan bu akşam Türkiye saati ile saat: 19.00’da, Avusturya’nın Villach kentinde, Rusya Preimer Ligi ekibi Spartak Moskova ile 3.hazırlık maçına çıkacak olan bordo mavililerin muhtemelen şu 11’le sahaya çıkması bekleniyor.

Kalede; Onur- defans bloğunda Pereira, Hüseyin, Mustafa ve Novak (İbanez) - orta sahada Yusuf, Kucka, Onazi, Olcay (Abdülkadir Parmak) ve Sosa. Hücumda ise Rodallega.  

Trabzonspor’un 2.etap kampı 20.gün - Başkan Ağaoğlu kampta…           

Trabzonspor’un 2.etap kampı 20.gün - Başkan Ağaoğlu kampta…                             

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.