Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Trabzonspor’un 2.etap kampı 18.gün - Gençler, özgüvenle geliyor…

GENÇLER, ÖZGÜVENLE GELİYOR…

Bordo mavililerin 2.etap kampı, Kranjska Gora’da devam ederken, 2.hazırlık maçı da Dünya Kupası’nda2.olan Hırvatistan’ın 1.HNL Liginin güçlü takımlarından Dinamo Zagreb’i, 2.yarıda Yusuf’un yerine oyuna giren Azeri Ramil’in, 74.dakika da attığı golle 1-0 yenmesinin ardından, bugünde hazırlıklarına hiç ara vermeden sabah ve akşam olmak üzere çift idmanla devam edecek.

Trabzonspor’un 2.etap kampı 18.gün - Gençler, özgüvenle geliyor…

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında Abdülkadir Parmak, Murat Cem, Olcay, Novak, Yusuf, Mustafa, Rodallega ve Hüseyin yerlerini Ahmet Hakan, Cafer Tosun, Ibanez, Alihan, Ramil, Onazi, Muhammet ve Yüksel’e bırakmıştı.
Karşılaşmada dikkatimi çeken, kamp döneminin en hazır görünen 6-7 oyuncusundan biri olan Kucka idi. Kucka işte nihayet böyle Kucka gibi oynamalı diyorum. Bir diğer isim Abdülkadir Parmak’ın her geçen üzerine koyması, Cafer Tosun eğer bozmazsa, bana göre Trabzonspor’a iyi bir genç daha geliyor. 1461 Trabzon’dan gelen bir diğer oyuncu Murat Cem’de her geçen gün üzerine koymaya başladı diyebilirim.

Trabzonspor’un 2.etap kampı 18.gün - Gençler, özgüvenle geliyor…  Trabzonspor’un 2.etap kampı 18.gün - Gençler, özgüvenle geliyor…

Bu arada belirtmek isterim defans bloğuna tüm sezon düşünülerek, en az 2 deneyimli stoper bir de hücum kanat oyuncusu takviyesi yapılmalı. Burak ve Castillo sakat. Trabzonlu genç stoper Hüseyin, iyi oyuncu ama daha genç ve çok tecrübesiz ama takım içerisinde mutlak kalmalı.

Kranj kentinde oynanan hazırlık maçının olduğu yer, Türk vatandaşlara oldukça uzak olmasına rağmen, Almanya ve Avusturya’nın uzak bölgelerinden gelen 15 kadar gurbetçi taraftarlarda bu maçı izledi.

600

Bunların bana göre enteresan olanı Almanya’nın Berlin kentinden yaklaşık bin yüz km uzaklıktan gelen bir baba ve iki yetişkin oğluydu. Fahrettin Türk ve iki oğlu Turan Türk ve Batuhan Türk Sivaslı olmalarına rağmen, hasta Trabzonsporlu olmaları ve bin yüz km de dönüş, iki bin km yolu göz önüne almaları, bana göre  duygusal ve alkışlanacak bir hareketti.

Trabzonspor’un 2.etap kampı 18.gün - Gençler, özgüvenle geliyor…

Bordo mavililer 3. hazırlık karşılaşmasını kamp yerine yaklaşık 35 km mesafede bulunan Avusturya’nın Villach şehrinde, Rusya Premier Ligi takımlarından güçlü bir ekiple Spartak Moskova ile oynayacak.

                                                         *****

Diğer yandan iç ve dış transferle de uğraşan Trabzon takımına, dün akşama doğru güzel bi haber geldi. Eski oyuncusu Sosa’yı, Beşiktaş gündemine aldı. Bordo mavililere 4.7 milyon euro ya mal olan ve geldiği günden beri hiç bir pozitif katkısı olmayan Sosa’nın, bonservis bedelinde indirim yapılması için pazarlıklar devam ederken, bordo mavililerin bonservis bedeli yanında Beşiktaş’ın  iyi bir yerli oyucusuna da talip olması bekleniyor.

Ayrıca, Trabzonspor Yusuf için Galatasaray haberlerini şiddetle yalanlarken, Yusuf’un Trabzonspor’da forma giymeye devam edeceğini bir kez daha belirtti.

Trabzonspor’un 2.etap kampı 18.gün - Gençler, özgüvenle geliyor…

Diğer yandan İngiltere U 19 milli takımına karşı sahaya kaptan çıkan Abdülkadir konusunda ise pazarlıklar bugünde sürecek.  İngiltere önünde bir asist yapan ama 3-2 yenilmekten kurtulamayan U19 milli takım kaptanı Ömür için, bazı çakal yerli ve yabancı menajerler (İşini düzgün yapan menajerler hariç) rahat durmamaya başladı. Beşiktaş’ın eski futbolcularından Baki Mercimek’de her nedense bu konuda devreye girmiş ve Abdülkadir’e mesaj yollayarak akıl, fikir vermesi bordo mavili yönetimi Mercimek’e karşı harekete geçirmesi bekleniyor.

Ömür’de, ben Trabzonspor’da yetiştim. Kulübüm nederse onu yapacağım fikrine sadık kalmayı yeğleyerek, doğrusunu yaptı.

Daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi, Abdülkadir Ömür’e talip olan Benfica kulübü bu girişimlerini sürdürüyor. Edindiğim bilgiye göre her iki taraf da birbirlerine değişik ve alternatifli anlaşma önerileri sunarken,  bordo mavili yetkili isimler, en son şu tekliflerini de sundular; bonservis bedeli 15 milyon euro ya iner ama 3 oyuncu istiyoruz bonservis bedeli olmayan, ayrıca oyuncunun Benfica’dan başka bir takıma transferi halinde alınacak bonservis bedelinden yüzde 25 pay… 

Trabzonspor’un 2.etap kampı 18.gün - Gençler, özgüvenle geliyor…

Bakalım, Benfica cephesi Muhsin Aydın ve Cesar Boavertur’dan bu sefer nasıl karşı bir teklif gelecek. 

Öte yandan İranlı Hossein’in takımı istanbul’da kamp hazırlıklarına başlarken, bordo mavililerin başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun, İstanbul’da İran kulübü İstiklal’in yetkilileri ve Hossein ile görüşüp sorunu çözmeye çalışacağı öğrenildi.

Diğer yandan Biri Ramon Lopes, 29 yaşında Brezilyalı bir hücum oyuncusu. 1.86 boyunda Japonya 1.lig ekiplerinden Kashiwa Reysol takımında forma giyiyor. en son. Bonservisi elinde idi. 

Diğeri de Nama Fofana, Fransa 2.Lig takımlarından LB Chateauroux takımında stoper olarak forma giymişti en son… 1.84 boyundaki Fransız oyuncunun sözleşmesi geçen ay sonu bitti, bonservisi elinde.

Bu iki oyuncu içinde Özkan sümer’in bi ön araştırma yaptıracağı öğrenildi.

Trabzonspor’un 2.etap kampı 18.gün - Gençler, özgüvenle geliyor…

                                                        *****

Hatırlatayım, dünkü hazırlık maçında da 90 dakika sahada kalan sadece 4 oyuncu, kaptan Onur, İbanez, Pereira ve Abdülkadir Parmak’ın haricindeki futbolcular, karşılaşma sonrası maçın oynandığı sahada, toplu halde jog şeklinde koşu yaparak günü tamamlamıştı.

Trabzonspor’un 2.etap kampı 18.gün - Gençler, özgüvenle geliyor…

Bordo mavili takım güzel ve güneşli bir havaya sahip bugünü, Kranjska Gora’da  sabah ve akşam olmak üzere, çift idmanla geçirecekti ama akşam antrenmanının iptal olduğu açıklandı. Ayrıca yarın sabah yapılacak olan antrenmanın basına kapalı olarak gerçekleştirilecek.

Bu arada sabah yapılan çalışmada bordo mavili oyuncular yarım sahada çift kale antrenmanda taktik ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi. Dünkü karşılaşmada fazla süre alan oyuncular yan sahada bir yenileme idmanı yaptı. Sakatlığı bulunan Kamil Ahmet takımla birlikte çalışmalara başladı. İdmanın sonlarına doğru Muhammet Beşir hafif bir sakatlık geçirdi. Akşam yapılması planlanan antrenman ise yorgunluk gerekçesi ile iptal edildi. 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.