Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Trabzonspor’un 2.etap kampı 17.gün - Kartallar, fırtınayla da uçar!

KARTALLAR, FIRTINAYLA DA UÇAR!

Bugün idman yok. İkinci hazırlık maçı var. Bu detaylarına geçmeden önce, dünden bugüne gelelim.

Slovenya’da olmasına rağmen, beş gün önce başlayan ikinci etap kampına ağrıları nedeniyle katılamayan ve İstanbul’a doktor kontrolüne giden Burak Yılmaz,  Kontrolden geçtikten sonra ameliyat olmasına karar verilen golcü oyuncu, özel bir hastanede Prof. Dr. Melih Paksoy’un gerçekleştirdiği bir ameliyat sonrasında yıldız oyuncu müşahede altına alındı. Kendisiyle mesajlaştım. Durumunun iyi olduğunu söyledi. Doktor Paksoy, “ Bir ay kadar sonra takım arkadaşlarıyla birlikte çalışmalara başlayabilir” derken,  Trabzonspor’un Kulüp Başkanı  Ahmet Ağaoğlu da, Burak Yılmaz’ın ameliyatı öncesinde yanındaydı. Başkan Ağaoğlu, ‘’Futbolcumuzun sağlığı her şeyin önünde gelir. Burak daha da güçlenerek bir ay kadar sonra aramıza dönecektir” diye konuştu.

Trabzonspor’un 2.etap kampı 17.gün - Kartallar, fırtınada da uçar!

                                                              *****

Slovenya ekibi NK Triglav karşısında çok zorlanmayan Bordo-Mavililer, bu kez dünya 2.’si bir ülkenin, Hırvatistan’ın 1.HNL ekibi NK Lokomotiva Zagreb ile bu akşam Türkiye saatiyle: 19.00’da yine küçük bir stadyum olan Kranj Stadyumunda karşılaşacak. İlk maçta geçtiğimiz pazar günü karşılaştığı Slovenya temsilcisi NK Triglav Kranj takımını Rodallega ve Ibanez’in golleriyle 2-0 mağlup eden bordo mavililer, ikinci hazırlık maçında daha güçlü, daha ciddi bir ekiple yeni ve genç oyuncularını görme fırsatını yakalayacak. Zagreb önünde Ünal Karaman’ın, ilk hazırlık maçında forma şansı bulamayan oyunculara şans vereceğini sanıyorum. Bu arada unutmadan belirtmek isterim ki bu maç yine Trabzonspor’un Youtube kanalından canlı yayınlanacak.

Trabzonspor’un 2.etap kampı 17.gün - Kartallar, fırtınada da uçar!Trabzonspor’un 2.etap kampı 17.gün - Kartallar, fırtınada da uçar!

Bu arada bordo mavili ekipte hafif sakatlıkları bulunan Onur, Sosa ve Batuhan Artarslan takımla birlikte çalışmalara başladı, onu da önce belirtelim.

Burak ve Abdülkadir’in haricinde sakatlarla da uğraş veren ve takım kurmakta zorlanarak, yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor’da, moraller yerinde.

Trabzonspor’un 2.etap kampı 17.gün - Kartallar, fırtınada da uçar!

Özellikle Futbol Şubesi Sorumlusu yönetici Haluk Şahin’in futbolun içinden gelmesi önemli bir faktör ama asıl yorulanlar malzemeciler, masörler, fizyoterapistler, analizciler diyebilirim. Sabah ve akşam olmak üzere dünü çift antrenmanla tamamlayan bordo-mavili ekip, bu 2.kampın şu ana kadar en soğuk ve en yağışlı gününü geçirdi sanırım. 

Sabah idmanı pırıl pırıl bir havada akşam idmanı ise yoğun yağmur ve soğuk altında. E, nede olsa yayla havası, normaldir. 

Diğer yandan geldiğinden beri sakatlığı devam eden Castillo, ameliyat olan Burak Yılmaz ve milli takımda bulunan Abdulkadir Ömür, dünkü çalışmalarda yer almadı. Castillo otel de fitnes çalışması yaptı.

Trabzonspor’un 2.etap kampı 17.gün - Kartallar, fırtınada da uçar!

İkinci etap kampının ilk idmanına çıkamayan ve hazırlık maçında da tribünde yer alanlar arasında bulunan kaleci Onur, Sosa ve Batuhan Artarslan ise takımla birlikte çalışmalara başlarken, pro-lisans kursunda bir süredir yer alan yardımcı antrenör Hüseyin Çimşir de Kranjska Gora’ya gelerek takıma katıldı. Öte yandan sakatlığı devam Kamil Ahmet, takımdan ayrı antrenör nezaretinde yumuşak bir şekilde top çalışmalarına devam etti. 

Yaklaşık 1,5 saat süren sabah ki antrenmanda hazırlık maçında 90 dakika görev alan oyuncular yan sahada yenileme, diğer oyuncular ise  Ünal hoca nezaretinde yarı sahada taktik çalışması gerçekleştirdi. Antrenmanın diğer bölümünde ise kısa alanda çift kaleye ağırlık verildi. Çift kalelerde oyunu bağırarak sık sık kesen Ünal hocanın istediği en önemli pozisyonlardan biri, sahadaki 11 kişinin de toplu yada topsuz olarak fark etmez, sahanın her yerinde hep hareket halinde olmaları, kimsenin yürüyerek oyuna katılmasını asla istemiyor ve şiddetle karşı çıkıyor.

Trabzonspor’un 2.etap kampı 17.gün - Kartallar, fırtınada da uçar!

                                                                  *****

Geçtiğimiz sezonun son haftalarında tam uyum sağlamaya başlamışken, sakatlanarak sezonu kapatan Trabzonspor'un sağ beki Kamil Ahmet Çörekçi, formasına kavuşmasına gün sayıyor diyebilirim. Kamp süresi boyunca takımda hep ayrı ve yalnız adam olarak çalışmalarını sürdüren kanat oyuncusu, fizyoterapist eşliğinde çalışmalarına devam ediyor. Ünal Karaman'ın tam hazır olmasını beklediği Kamil Ahmet Çörekçi, herhangi bir aksilik yaşamaması halinde, önümüzdeki kampın son günlerinde takımla çalışmalara başlayabilecek.

Öte yandan dikkat ettiğim bir başka husus; Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman’ı oğulları yalnız bırakmıyor. Trabzon’daki ilk etap kamp çalışmaları sırasında oğlu Ersagun Akbar, tecrübeli teknik adamın yanına gelerek moral vermişti ve İzmir’e dönmüştü. Slovenya kampına ise ortanca oğlu Gökbörü Saltar gelerek, Karaman’ın moralini yükseltti. Bakalım kampın sonlarına doğru en küçük oğlu da gelecek mi? Bence iyi bir motivasyon. Ünal Karaman antrenman sonrasın da takım otobüsü binmeyip, oğlu Gökbörü  ve beraberindekilerle yürüme 15-20 dakika tutan Kompas Otele, müthiş manzara eşliğinde yürüyerek gitmeyi yani etrafta ki yaşlı turistlere uyarak, trekking yapmayı tercih etti.

Trabzonspor’un 2.etap kampı 17.gün - Kartallar, fırtınada da uçar!

Antrenman sonraları şok havuzları yerine,  yine saha kenarında Alplerdeki karın erimesiyle adeta buzlu suya dönen dereye girmeyi tercih eden bordo-mavili futbolcular, dün de plastik şok havuzu değil, buz gibi dereyi tercih ettiler. Futbolcular, idmanın bitmesiyle oldukça su tüketiyor ve antrenman sahasının hemen yanı başından hızlı akan, yarım metre yüksekliğindeki dereye giriyorlar. buz gibi suyu olan derede en fazla 5-10 dakika durarak, gazetecilere de çaktırmadan poz vermeyi de ihmal etmiyorlar. Ünal hoca da köprü üstünden geçerken, Trabzonspor’u takip eden kamptaki 14 gazeteciye takılarak "Ohhh..Buldunuz malzemeyi çekersiniz tabi ‘’ demeyi de ihmal etmedi.

Trabzonspor’un 2.etap kampı 17.gün - Kartallar, fırtınada da uçar!
                                                                 *****
Transfere gelince; bir önceki yazımda da yazdığım gibi ( yazarlar arşivimizde mevcuttur ) en önemli transfer gelişmesi İranlı Hosseini ve Abdülkadir‘in Benfica konusu. Abdülkadir konusunda dün gece aldığımız son bilgi ise şöyleydi; 
Ahmet Ağaoğlu önerilen biri Arajantinli diğeri Yunanlı 2 oyuncuyu kulüp içindeki görüşmelerinden sonra istemedi. Verilen 14 Milyon Euro’yu yükseltmelerini istedi ve Benfica temsilcileri Muhsin Aydın’da içinde, Trabzonspor futbolcu istemeyince rakamı 25 milyon Euro ya çıkardı. Ama başka bir takıma transferinden istenen yüzde 20 payı, yüzde 15’e indirdi. Bana göre kaçmaz bir teklifti ama sanırım bordo mavinin kurmayları elinde ki silahı, bu sefer pişman olmamak için iyi kullanmak istedi ki ‘’Aguias’’ Portekizce de kartallar anlamına gelen ve kartallar diye adlandırılan Benfica’dan, başka bir takıma transfer olması halinde yüzde payının 30 olmasını istedi. Bu arada Portekiz takımı bonservis bedelleri ücretsiz olarak 4 ayrı mevkideki oyuncularını da kaplan yada fırtına diye adlandırılan Trabzonspor’a ek olarak teklif etti ama Ağaoğlu satışa değil kiralığa yanaştı. Görüşmeler bugünde sürecek.

Sanırım bu konu, bu hafta sonu olmadan netlik kazanır. Bence bu fırsat kaçmaz, maddi olarak çok sıkışık olan bordo mavili kulübün, bence bu fırsatı kesinlikle kaçırmaması lazım. Hem kulüp hem de Abdülkadir Ömür için…

Trabzonspor’un 2.etap kampı 17.gün - Kartallar, fırtınada da uçar!

Trabzonspor’un 2.etap kampı 17.gün - Kartallar, fırtınada da uçar!


Trabzonspor’un 2.etap kampı 17.gün - Kartallar, fırtınada da uçar!


Trabzonspor’un 2.etap kampı 17.gün - Kartallar, fırtınada da uçar!


Trabzonspor’un 2.etap kampı 17.gün - Kartallar, fırtınada da uçar!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR