Trabzonspor'dan korsan yayıncılığa tepki! Kulübünü öldürme

Trabzonspor, yaptığı paylaşımla korsan yayıncılığa karşı önemli bir çağrıda bulundu.

Trabzonspor'dan korsan yayıncılığa tepki! Kulübünü öldürme

Trabzonspor," Korsan yayın kanserdir! Külubunu öldürme" sloganıyla yaptığı paylaşımda,yayın hırsızlığı nedeniyle futbolun hızlı bir şekilde sona yaklaştığını vurgulayarak, 

"Türkiye’de korsan yayınlar sebebiyle futbol hızlı bir şekilde bitme noktasına doğru ilerlemektedir.

Ülkemizde yaşanan yayın hırsızlığı nedeniyle yayıncı kuruluştan elde edilen gelirler dört yıl öncesine oranla yüzde 80 oranında düşmüş ve bu sebeple kulüpler ciddi zararlar görmüştür. Alınan tüm önlemlere rağmen, ülkemizde korsan yayın izleme oranı son yapılan araştırmalara göre yüzde 58 seviyelerine kadar yükselmiştir. Bilinçli taraftarların korsan yayına karşı mücadele etmemesi halinde bu oran daha da yukarılara çıkarak yayın gelirleri minimum seviyelere inecektir.

Ekonomik olarak darboğazın içinde olan Türk futbolunun iki yıl gibi kısa sürede tamamen bitme noktasına gelmemesi adına kulüpleri ve Türk futbolunu içten içe öldürecek bu kansere dur dememiz gerekmektedir.

Özellikle İngiltere, Almanya, Hollanda ve Belçika gibi ülkelerde bu sorun büyük oranda çözülmüş ve kulüpler bunun karşılığında ciddi bir kalkınma yaşamıştır.

Kulüplerin, medyanın, taraftarların ve kısaca futbol ailesi içindeki herkesin çok ciddi şekilde korsan yayınla mücadele etmesi elzemdir.

Korsan yayın suçtur. Türk futbolunun geleceği için korsan yayın izleme, izlettirme!" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'dan korsan yayıncılığa tepki! Kulübünü öldürme

Trabzonspor'dan korsan yayıncılığa tepki! Kulübünü öldürme

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor