Orhan Çavuşoğlu

Orhan Çavuşoğlu

Trabzonspor’da çirkin tezgah mı, dedikodu mu?

Bazı haberler vardır ,kulağınıza ilk istihbaratı geldiğinde "Yok ya bu kadar da olmaz" diye düşünürsünüz..Aklınızın düşüncenizin tahmininizin ötesinde bir şeydir bu. Sizde bu uçuk kaçık istihbaratı bilgiyi değerlendirmezbir kenara  sallarsınız….

Aslında gazeteciliğin temel şartlarından biride "Meraktır"… Ama haberi merak etmeniz içinde istihbaratının da bir mantık bir ölçüsünde  olması gerekir.

"Yok ya bu kadarda değildir. Bu haber kötü niyetlilerin, yetkilileri karalamak için çıkardığı bir uydurmadır diye düşünürseniz, o olaya ilgi göstermez araştırmazsınız bile.

Tıpkı benim Ramazan Övüç olayında yaşadığım gibi

Tezgah o kadar çirkin ki ,iddialar o kadar akıl almaz ki,  Bende  “bu kadar da olmaz” diye düşündüm,

İlk istihbarat bana 3 hafta önce geldi.” Ersun Yanal’ın oğlu ve  menejer Metin Korkmaz’ın ortak menejerlik şirketleri var.Menejer Korkmaz  Ramazan ile görüşüyor ve ona “  menejerinden  ayrıl ve menejerlik yetkisini bana ver, teklifini götürüyor. Aslen Trabzonlu olan menejer Mustafa Üçüncü ile çalışan Ramazan’da ,bu teklifi red ediyor.

Bana olay bu diyorlar “ Ramazan bu teklifi kabul edip menejerini değişmezse, takımdan gönderilecek "diyorlar

Ben bunlara inanamadım..,Dolayısayla olayı irdelemedik geçtik.

Ancak bunu bana söyleyenler haklı çıktı.

Neresinden bakarsanız bakın, iki ucu da b…klu değnek.

Hadi şimdi Trabzonsporlu yetkililer geçsin bakalım kapı arkalarında konuşulan dedikoduların önüne..

Ramazan Performansı beğenilmediği için mi, yoksa Ersun Yanal’ın oğluna menejerlik haklarını vermediği için mi gönderildi?

Soru bu işte,

Konu hertürlü spekülasyona açık …

Biri Trabzonspor’un teknik direktörünün oğlu,diğeri de iki sezondur Trabzonspor yönetimlerinin çalıştığı menejer.

Sn Ersun Yanal bu konuların son derece speküle edilmeyle müsait olduğunu bilmiyor mu?

Organik bağı nedeni ile oğluna ve ortağı menejer Korkmaz’a “Trabzonspor ile hiçbir şekilde çalışmayacaksınız. Trabzonspor’un lisanslı hiçbir futbolcusuna. ben burada görev yaptığım sürede, bir daha menejerlik teklifi ile gelmeyin” niye demez

Niye hem kendini, hem de Trabzonspor’u töhmet altında bırakır.Trabzonspor’u bu tür şaibeli işlere neden alet eder?

Hadi Yanal’ı oğlunu ve yönetimin çalıştığı menejer Metin Korkmaz’ın yaptıklarını bir kenara koyduk.

Ya bu kulübü korusun diye, taraftardan oy alıp seçilen yönetim niye sessiz?  Niye kestirip atacak bir açıklama yapmazlar.. Trabzonspor’un kamuoyunda basında çirkin tezgahların döndüğü bir kulüp olarak gösterilmesinden konuşulmasından niye rahatsız olmazlar.

Eğer Yönetim Ersun Yanal’dan korkmuyorsa(!) “Bak hocam Trabzonspor bu gibi speküle edilecek konularla gündeme gelmesin. Hem biz, hem de Trabzonspor yıpranır, biz buna müsaade etmeyiz  Ramazan’ın performansını yetersiz bulduğunuz için  gönderseniz bile, bunu  biz kimseye anlatıp inandıramayız ” demiyor

Bunu demedikleri için,  olayı izlemekle yetindikleri içindir ki, Sn ErsunYanal adil bir karar vermiş olsa bile  Ramazan teklifi red ettikten sonra  kapının önüne koyuluyorsa bunu kamuoyuna anlatamazlar.

Bakın ey sevgili başkan ve yönetim kurulu:

20 sene önce bu olay olsa ,Trabzonspor kulübü inanın karışırdı. Bu tür bir olay  patlak verdiğinde, o kulüpte ne hoca ne menejer kalırdı.

Ersun hoca para kazanacak, oğlu para kazanacak,menejer Metin Korkmaz para kazanacak diye,Trabzon bu tür çirkin tezgahlarla anılacak, sizde seyirci kalacaksınız öyle mi ?.

Akıl alır gibi değil.

Ramazan’ın nasılsa piyasası var. Menejerinden ayır, menejerliğini üstlen, 1 milyon euro nun yüzde onu da iyi para…

Ya  bu çirkin pazarlığa alet edilen Trabzonspor’un prestiji

Ramazan iyi yada kötü futbolcu..Bu tartışılır…Ama Trabzonspor bu tür çirkin olaylarla ilişkilendirilmesi kötü

Bizi rahatsız eden, Ramazan’ın yada diğerlerinin gönderilişi değil. Ramazan'ın futbolunu Trabzonspor'dakini geleceğini tartışırsınız.Beğenirsiniz beğenmezsiniz.
Konu bu değil yani.

Trabzonspor gibi yüreğimiz verdiğimiz bir devin,böyle çirkin ve şaibeli işlerle anılması.

Trabzon’dan bir Ramazan gider, bin Ramazan gelir.

Bu olay, farklı bir olay.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR