Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı: Ektiklerimizi yıkıp atamayız

Trabzonspor’un teknik direktörü Abdullah Avcı ve kaptan Uğurcan Çakır, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı: Ektiklerimizi yıkıp atamayız

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi’nde ikinci maçına çıkmaya hazırlanıyor.

Bordo mavililer UEFA Avrupa Ligi’nde ilk maçını Ferencvaros ile oynamış fakat 80 dakika boyunca bir kişi eksik oynayan rakibine 3-2 mağlup olarak sahadan boynu bükük ayrılmıştı.

Ligde de son olarak Adana Demirspor deplasmanında yenilen son dakika golüyle 3-2’lik skorla mağlup ayrılan Fırtına’nın yönetimi toplanma kararı almıştı.

Trabzonspor, gidişata dur diyerek yeniden şaha kalkmak istiyor.

Trabzonspor'da Abdullah Avcı ve Uğurcan Çakır basın mensuplarıyla buluşacak

UEFA Avrupa Ligi’nde Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız ile oynanacak maç öncesi teknik direktör Abdullah Avcı ve Trabzonspor kaptanı Uğurcan Çakır, saat 16:00’da basın mensuplarıyla buluştu.

Avcı açıklamalarında;

"Skor olarak da oyun olarak da iyi başlayamadığımız turnuvanın ikinci maçını yarın Kızılyıldız ile kendi evimizde kendi taraftarımızla oynayacağız. Rakibimiz Sırbistan’ın en değerli kulüplerinden biri. Bizim gibi çok taraftarı olan kulüplerden biri. Rakibine göre oynayabilen bir takım. Tahmini 4231 ile belki de oynayacak. Bizim son maçlarda verdiğimiz açıkları göz önünde bulundurarak ona göre plan yapacaklar. Kazanarak grupta iddialı hale gelip devam etmek istiyoruz Her sene en az gol yiyen takımlar oluşturduk. Hücumdayken savunmaya en çok dikkate eden teknik direktör olarak şimdi bir süreçten geçiyoruz. Sezona başlarken Bruno’yu kaybettik Ardından Dorukhan’ı kaybettik."

"Geçen sene sol bek sıkıntısı yaşamıştık. Türkiye’nin en iyisini aldık. Bazen oyuncuların eskiden kalan alışkanlıkla vardır. Özellikle hücumdayken nasıl savunacağımızı çalıştık ama biraz daha çalışmamız lazım. Yeni oyuncu grubuyla tekrarlarımızı biraz daha fazla yaparsak başarabileceğimizi düşünüyorum. Takım organizasyonu üzerinden çalışıyoruz süratli oyuncuların olması bizim sahadaki duruşumuzla alakalı. Biz rakip sahada oynarken geçiş yememek için nasıl çalışmalar yaptığımızı net bir şekilde göstereceğiz. Bireyselde değil oyun organizasyonumuzda bunu halledeceğiz."

"Pırıl pırıl, enerjisi yüksek ve iş odaklı bir takıma sahibim. Bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Motivasyon önemli. Verdiğimiz pozisyonlardan bahsediyoruz. Sahadaki tekrarlara ihtiyacımız var. Sezon başladığımızdan beri toplamda 10 resmi müsabaka oynadık. Geçen hafta 3 deplasman yaptık. Bu kolay bir süreç değil. 7-8 yeni oyuncuyla sistem oluşturmaya çalışıyoruz. İyi bir takımız. Aile ortamı da var. Geçen seneden daha iyisini yapabiliriz bu kadar iddialıyım. Tekrarları yaptığımız zaman özellikle kasım ayı itibariyle geçen seneden daha iyi olabileceğimize inanıyorum."

"Trabzonspor 22 aydır ligde bütün takımlardan fazla puan alan, gol atan ve en az gol yiyen takım. Bu oyun tabii ki de ikili mücadelelerin olduğu bir oyun. Fakat akıl çok önemli. Biz teknik kapasitesi yüksek bir oyun oluşturmaya çalışıyoruz. Çok geçmişe dönmek istemiyorum. Baskı da hissetmiyorum. Oyunculara ve bana ve ekibime çok güzel şeyler hissettirdi taraftar. 22 ay bitti. 21 ay Trabzonspor’da harika işler oldu. 3 kupa, oyun kalitesi, prestij, yurt dışına oyuncu satışı, taraftar dünyada örnek gösterildi. Bizim yolumuz uzun bir yol. Şampiyon takımın daha hazırlık maçlarında denizi bulandırma durumu vardı. Benim ve ekibimin yolu uzun bir yol. Biz sadece oyun, oyuncu, Avrupa standartlarında daha iyisini nasıl yapabiliriz diye çalışıyoruz. Ektiklerimizi bir anda yıkıp atamayız. Özellikle kasım ayından sonra daha iyi şeyler yapacağız. Yusuf ile Djaniny ile ilgili bilgiler alacağım birazdan. Egemen ile hala görüşüyoruz. Egemenin ayrılmasının sebebi kendi özel işleriyle alakalı. Yerini doldurmak kolay değil. Egemen hoca dışarıda olmasına rağmen fikirlerimize dahil oluyor."

Uğurcan Çakır ise açıklamalarında "Anları doğru oynamak önemli. Motivasyon bu iş için önemli. Aramıza birçok yeni arkadaşlar katıldı. Pandemide kaçan şampiyonluk… kısa sürede atlatmıştık o sezonu ve şampiyon olmuştuk. Ben bu durumu da atlatacağımıza inanıyorum. Ben bütün arkadaşlarıma güveniyorum ve kefilim. Beraber oynama ile toparlayacağız. Orda baraj kurdurmuştum. Baraj vardı. Ben içeriyi organize ederken oldu. Yememem gereken bir goldü. Kendi yeteneklerimin farkındayım. Ama bazen duygular karışabiliyor. Bana yakışmayan bir goldü." ifadelerine yer verdi.

Haber61 - Spor Servisi -

Trabzonspor'da Abdullah Avcı ve Uğurcan Çakır basın mensuplarıyla buluşacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor