Doğan Alayoğlu

Doğan Alayoğlu

Trabzonspor'a devrim gerekli!

Trabzonspor Avusturya kampını tamamladı.

Kampta hazırlıklardan çok çiçeği burnunda teknik adam Vahid Halilhodzic’in açıklamaları ve tavırları damga vurdu.

Hazırlık maçlarında ortaya koyulan performans tecrübeli hocayı belli ki çıldırttı. Peki bu çıldırışın sebebi yalnızca performans mıydı? Tabi ki hayır…

Halilhodzic’e verilen sözler ne yazık ki tutulmadı. İkna çabaları sırasında başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun verdiği vaatler havada kaldı. Boşnak hocanın açıkça dile getirdiği “ 10 transfer gerekli”  tespiti bir uydurma değil, hocaya verilen vaatlerin yerine getirilmemesinin patlamasıdır.

Hacıosmanoğlu yönetiminin icraatle değil sözle gündeme gelme çabalarından habersiz olarak Trabzonspor’a gelen Halilhodzic karşılaştığı tabloyla şok olması beklenen bir durumdu.  Hoca kampa kadar transferlerin bitmesini istemişti ancak yönetim Halilhodzic’in tanımadığı isimlerin transferini bitirerek hem hocayı hem de kendilerini zor duruma düşürdü.

Transferde yaşanan tuhaf süreç Trabzonspor’a neleri getirdi veya kazandırdı şöyle bir bakalım;

(Başlarken transferlerin kampa yetişeceğinin ısrarla söylendiğini de hatırlatalım.)

Trabzonspor gelecek vaad eden futbolcuları kadroya katarken bir yandan da Deniz Yılmaz, Serdar Gürler, Turgut Doğan Şahin gibi ilk 11’e girebileceği düşünülen oyuncuları transfer etti.

Bunun yanında bordo mavili ekip hücum hattını tamamen dağıttı. Olcan,Adrian ve Henrique takımdan gönderildi. Diğer yandan yıllarca söylediğimiz sol bek eksikliği kampa kadar giderilemedi, stoperde yaşanan eksikliğe ilk müdahale yapılamadı, orta sahada ne yapacağı belli olmayan Colman’ın yerine bir isim düşünülmedi. Transfer politikası tamamen Olcan’ın gidişi üzerine planlanarak bir çok kanat oyuncusu alınarak eksik bölgeler görmezden gelindi.

Ve son olarak kampın son günü Cardozo, İshak, Fatih Atik transferleri duyuruldu. Bir de öncesinden Belkalem transfer edilmişti.

Halilhodzic gelmeden önce yönetim transferleri hocanın bilgisi dahilinde yapıldığını söylemişti ancak öğrendik ki bu bir hikayeymiş. Hocanın istediği transferler de bir türlü zamanında yapılmadı.

Bu politikada Halilhodzic’in isyan etmesi kadar doğal bir şey yok. Takım 3 kulvarda yarışacak ve hala takımın iskeleti belli değil. Yapılacağı söylenen transferler de var.  Trabzonspor şu anda toplama bir takım görüntüsünde ve yapılanmaya ihtiyacı var. Eğer Halilhodzic’in dediği gibi 5 ayda bu iş olursa başarıdır.

Hiç kimse kusura bakmasın, 10 transferle takımı şampiyon yaparım da demesin, kısa ve net ki; YAPAMAZSINIZ. Futbol bu, menajer oyunlarına benzemez. Bin türlü sorunla uğraşırken bir de böyle bir yönetimle baş etmek zorundasınız.

Şunu da hatırlatmakta fayda var ki fazla transfere gerek duymadan lige başlayan Mustafa Akçay yönetimindeki takım Akhisar’a yenildiğinde sırf yönetim ve taraftar için “Oyundan memnunum” bahanesini öne sürmüştü. Onun sözleri büyük bir tepki çekmişti. Sanırım şimdi gerçekleri bir anda bir yabancının ağzından duymak bazılarımızın ağırına gitti. Gerçekler bunlar, eldeki futbolcuların tamamına yakınına geçen yıllarda onlarca eleştiride bulunmuştuk. Haklı olarak yaptığımız bu eleştirilerin sonunda bu oyuncu gurubunun herhangi bir Anadolu takımında ancak oynayabileceğini görmezden gelemezsiniz. Eğer başarı istiyorsanız kalite gerekli.

Trabzonspor’da ciddi bir devrim gerekli ve sabredilirse Halilhodzic bunu başarabilecek cesaretli adamların en önünde gidenidir. Umut dağıtmadan , taraftarı kandırmadan gerçekleri her zaman söyler.

Ancak Hacıosmanoğlu buna ne kadar sabredebilir o tartışılır. Sonuçta Halilhodzic'i en çok kendisi istemiş ve övmüştü. Şimdi Halilhodzic'in açıklamaları onu zor duruma düşürdü. Bakalım neler olacak. Halilhodzic'in bu şutları gol mü olacak yoksa Hacıosmanoğlu teknik direktör koleksiyonuna bir yenisini mi ekleyecek?

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR