Yusuf Ziya Yılmaz: Gereğinden fazla tartışmalar Trabzonspor’a zarar verir

Trabzonspor eski yöneticisi Yusuf Ziya Yılmaz, gereğinden fazla tartışmanın Trabzonspor’a zarar vereceğini belirtti.

Yusuf Ziya Yılmaz: Gereğinden fazla tartışmalar Trabzonspor’a zarar verir

Trabzonspor’da alınan kötü sonuçlar ve teknik direktör değişikliği ile alakalı bordo mavililerin eski yöneticisi Yusuf Ziya Yılmaz’dan açıklamalar geldi.

Yılmaz, eleştirilerin tavsiye boyutunda kalması gerektiğini belirtip, "aşırısı Trabzonspor’a zarar verir" ifadelerini kullandı.

Yusuf Ziya Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Son günlerde Trabzonspor ve yönetimi, aldıkları, almadıkları yada almak zorunda oldukları kararlar, kamuoyunda, sosyal platformlarda gereğinden fazla tartışılmaktadır. Bu tartışmalar hem yönetime hem camiaya dolayısıyla da Trabzonspor a ciddi zararlar vermektedir.

Çok zor şartlar altında görev alarak büyük bir sorumluluk örneği ortaya koyan sayın başkan Ağaoğlu ve yönetimi önemli kararlar alarak kötü gidişatı beklenen süreden önce doğru yöne çevirmiştir. Haklı olarak kamuoyunda hakettikleri övgüye layık olmuşlardır. Bu süre içerisinde camiada gelenek haline gelen “her şartta eleştiri” alışkanlığından muhaf tutulmuşlardır. Bu huzurlu ortam doğal olarak başarıyı getirmiştir. Ancak özlenen şampiyonluk sahanın dışındaki etkilerle kaybedilmiştir. 

1995-96, 2004-2005, 2010-2011 sezonlarının sonundaki durum yeniden yaşanmıştır. Sonrasında kadro istikrarının korunması konusundaki tecrübe işe yaramamış, küçük dokunuşlar ve takviyeler yerine, yeni bir kadro kurma yanlışına düşülmüştür. Bu doğrultudaki uygulamalar, alınan veya alınmayan kararlar elde edilen kazanımların büyük kısmının geri verilmesine sebep olmuştur. Olumsuzlukların ortaya çıkardığı telaş ile yapılan transferler yanlışlara yanlış ilave etmiştir. 

Bilindiği gibi transfer bir kulübün önemli faaliyetlerinden biri olmakla birlikte oldukça zor bir iştir. Doğrudan başarıyı, başarısızlığı hatta kulübün geleceğini ilgilendirir. Bu noktada “yanlış yaparak doğru sonuç almak” hayalcilikten öte bir şey değildir. Çok eleştiri yapmak, yıpratmak sorunların çözümüne katkı yapmamakla birlikte Başkan ve yönetimin Trabzonspor un geleceğine ait doğru kararları almalarının önünde bir engel değildir. 

Ayrıca sporun dışındaki konularla ilişkilendirilerek camianın daha fazla tartışma ortamına çekilmemesi gerekir. Siyasetle ilişkilendirmek hem Trabzonspor a hem de siyasete zarar verir. Siyasi makam sahiplerinin Trabzonsporlulukları sorgulanmamalı, hassasiyetleri eleştiri konusu yapılmamalıdır. Ancak bu süreci doğru yönetmek, yanlış anlaşılmalara engel olmak da bir yönetim becerisi, aynı zamanda sorumluluğudur. 

Bir başka tartışma seçimli kongre konusudur. Bunun için bir yıla yakın süre vardır. Erken kongre yapmak veya zamanını beklemek bir yönetim kararıdır ve buna saygılı olmalıyız. Ancak erken kongre söz konusu olursa önceden ilan edilmeli camiaya hazırlanması İçin süre bırakılmalıdır. 

İçinde bulunduğumuz durum itibariyle diğer bir zor karar teknik direktör konusunda bir kararın verilecek olmasıdır. Bu hassas dönemde verilecek her karar tartışılacaktır. Sonuçta karar alma mercii yönetim olduğuna göre fikirlerimizi “tavsiye” sınırında bırakmalıyız. 

Ancak yönetim teknik direktör ile yapılacak kontratın süresini kendi görev süresi ile sınırlı tutmalıdır.   Görev yaptığı süre içerisinde yönetime, teknik kadroya, özellikle futbolculara destek olma konusunda bilinçli olmaya, doğru ve pozitif duruş sergilemeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Aksi halde hiç beklediğimiz, haketmediğimiz sonuçlarla karşılaşmamız söz konusu olabilir. Geçmiş yıllardan da görüleceği üzere Trabzonspor un zor günleri aşabilecek kudret ve kabiliyeti her zaman mevcuttur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler