"Yusuf ve Abdulkadir'in satılması Trabzonspor'a zarar verir!"

Trabzon Amatör Spor Kulüpler Federasyonu Başkanı Cahit Erdem iki genç oyuncunun satılmak istenmesine karşı çıktı.

"Yusuf ve Abdulkadir'in satılması Trabzonspor'a zarar verir!"
Haber61 Spor Servisi - Selay Saykal

Trabzon Amatör Spor Kulüpler Federasyonu Başkanı Cahit Erdem, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür’ün satılmasının Trabzonspor’a büyük zarar vereceğini söyledi. 

Trabzonspor’un yıldızı parlayan genç yeteneklerinden Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür’e sahip çıkılmasını isteyen Cahit Erdem, her iki oyuncunun da satılması konusunun gündemden kalkması gerektiğini savundu. 

Trabzonspor’un geleceğinin yeni yetişen ve yetişecek olan genç oyuncularda olduğuna işaret eden Erdem şöyle konuştu: “Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür’ün satılmasını savunan insanlar bana şunun cevabını versinler; alınan 30-40 trilyon liralık futbolcular yedek kulübesinde oturuyor. Onların ne performansları var? Kendi çocuğumuz eğer 45 dakika oynayabiliyorsa onu takdir etmemiz lazım. Satılma olayı tamamen rantla ilgili bir konudur. Kesinlikle satılamazlar. Çünkü bu çocuklar geleceğimiz. Onları kaybedersek geleceğimizi yok ederiz. Biz kendi oyuncularımı yabancılarla kıyaslıyorsak şunu soruyorum; yedek kulübesinde oturan yabancıları neden aldık?” 

Kamuoyundaki algının önemsiz olduğunu ve Trabzonspor’un borç batağından kurtuluşunun tek çaresinin futbolcu yetiştirmek olduğunu kaydeden Erdem, “Geçmişteki o güzel noktalara gelebilmemiz için bizim altyapıya önem vermemiz ve yabancı futbolculara 20- 30 trilyonlar vermek yerine kendi futbolcularımızı yüceltmemiz gerekiyor. Bugün bir Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür gibi topçuların arkası gelmeli. Bir müddet sonra da Trabzonspor’da oynayan futbolcuların yarısı Trabzonlu olmalı ki başarı sağlansın. Biz Trabzon futbolunu, geleceğini düşünüyorsak bunları söylemek zorundayız ve insanlar da böyle hareket etmek zorunda. Yapmazlarsa sonumuzun neler olacağını şimdiden görüyoruz. Borç batağı! Trabzonspor ekonomik anlamda uçuruma gidiyor. Kendi çocuklarımız duruyor, onlara şans vermiyoruz. Şans verdiğimiz oyuncular da trilyonlar verilen oyuncular ve çoğu da yedek kulübesinde oturuyor. Hem yazık hem de günah. “ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler